Κινγκς: Ονειρεύονται να σπάσουν την... κατάρα (vids)

Κινγκς: Ονειρεύονται να σπάσουν την... κατάρα (vids)

Νίκος Καρφής
Κινγκς: Ονειρεύονται να σπάσουν την... κατάρα (vids)

bet365

Οι Κινγκς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες και στο μυαλό τους αρχίζουν να μπαίνουν τα playoffs, άγνωστη λέξη για εκείνους από το 2006.

Συνηθίζουν στις νίκες οι Κινγκς, κάτι που δεν συμβαδίζει με τον οργανισμό τους τα τελευταία χρόνια. Το Σακραμέντο δείχνει φέτος να έχει τα υλικά για να παλέψει να μπει στα playoffs και να σπάσει την... κατάρα. Οι βασιλιάδες έχουν να εμφανιστούν στην postseason από το 2006 και τα χρόνια είναι πολλά.

Το Σακραμέντο επικράτησε των Σπερς με 130-112 και ανέβηκε στο 8-6 και βρίσκεται σε εξαιρετική φάση, αφού μετρά 5 σερί ροζ φύλλο αγώνα, δείχνοντας τη δυναμική του, σε ένα ματς που κουβάλησε ο Φοξ με 28 πόντους και 8 ασίστ και ο Μονκ με 26 πόντους και 4 ριμπάουντ. Σαμπόνις και Μπαρνς είχαν από 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το Gazzetta γράφει για μια ομάδα που θα παλέψει φέτος να σπάσει αυτή την... κατάρα που την κυνηγά από το 2006, θέλοντας επιτέλους να γίνει κάτι σωστό στον οργανισμό μετά από αμέτρητα... πέτρινα χρόνια.

Πέντε σερί νίκες και η ελπίδα... γεννιέται

Το να ακούς πως οι Κινγκς έχουν κάνει 5 σερί νίκες σε κάνει να γελάς, αφού αδυνατείς να πιστέψεις πως είναι αλήθεια και όχι κάποιο κακόγουστο αστείο. Κι όμως το Σακραμέντο βρίσκεται στο 8-6 στη Δύση και την 8η θέση της περιφέρειας. Μάλιστα αυτές οι 5 σερί νίκες είναι και το δεύτερο καλύτερο σερί στο ΝΒΑ μετά τις 8 συνεχόμενες των φιναλίστ πέρυσι, Σέλτικς. Μάλιστα οι... βασιλιάδες δεν έχουν νικήσει ομάδες δίχως φιλοδοξίες. Έχουν πάρει το... σκαλπ των πρωταθλητών Γουόριορς, των Νετς, των Καβς, των κακών φέτος Λέικερς και των Σπερς σε αυτά τα πέντε ματς, ενώ έχουν πανηγυρίσει άλλες τρεις νίκες με Χιτ, Μάτζικ και Χόρνετς. Δείχνουν σε καλό φεγγάρι και όπως είναι η Δύση φέτος, δεν θα είναι δύσκολο να τους δούμε να παλεύουν για μια θέση στο play-in που αργότερα μπορεί να τους εξασφαλίσει θέση και στα playoffs.

O ηγέτης Φοξ και η πεντάδα που τον βοηθά

Αναμφίβολα ο ηγέτης της ομάδας είναι ο Φοξ. Η... αλεπού των Κινγκς αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της με 24.6 πόντους, πρώτο πασέρ με 6.6 ασίστ, ενώ έχει 5 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα. Το σημαντικότερο όμως πως καθοδηγεί τους Κινγκς στα δύσκολα. Μιλάμε για τον κορυφαίο clutch player φέτος. Είναι πρώτος σε clutch points στη λίγκα. Μάλιστα σουτάρει με 64% εντός παιδιάς, 57% στα τρίποντα και 100% στις βολές. Τρελά ποσοστά για τόσο κρίσιμες καταστάσεις.

Σημαντικές βοήθειες δίνει ο Σαμπόνις που ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό και πλέον μετρά 17.8 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ, ενώ ο Χουέρτερ είναι ο καλύτερος τριποντέρ της ομάδας με 16.8 πόντους, 3.8 τρίποντα ανά ματς και 52% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Μονκ παίζει άριστα τον ρόλο του έκτου παίκτη και συνεισφέρει 12.1 πόντους, 4.4 ασίστ, ενω σουτάρει με 37% σχεδόν από το τρίποντο.

Η μεγάλη τους ελπίδα και rookie, Κίγκαν Μάρεϊ κολυμπά στα... βαθιά παίζοντας βασικός και έχει 12 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, φανερώνοντας καλά στοιχεία που κάνει το Σακραμέντο να αισιοδοξεί. Τέλος ο έμπειρος Χάρισον Μπαρνς έχει ρίξει τους μέσους όρους του με 11.3 πόντους και 5,3 ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν βάζει το... λιθαράκι του. Άλλωστε έχουν αλλάξει οι ρόλοι φέτος και δεν παίρνει όσες προσπάθειες έπαιρνε.

Aπό το 2006 αγνοούν τα playoffs

Η τελευταία φορά που το Σακραμέντο πήρε «γεύση» από playoffs ήταν την σεζόν 2005-06 όπου υπήρχαν στο ρόστερ ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο Μάικ Μπίμπι, ο Ρον Αρτέστ, ο Μπραντ Μίλερ, ο Μπόνζι Ουέλς. Τότε οι Κινγκς είχαν κλείσει τη σεζόν με 44-38 ρεκόρ και είχαν τερματίσει στην 8η θέση της Δύσης με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στον α' γύρο από τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 4-2 νίκες.

Από εκείνη τη σεζόν και μετά μεσολάβησαν 16 χρόνια και άλλαξαν 11 προπονητές! Ποτέ ξανά οι Κινγκς δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην postseason και ποτέ δεν ξεπέρασαν τις 40 νίκες στην regular season. Καλύτερη χρονιά τους η σεζόν 2018-19 με ρεκόρ 39-43 τερματίζοντας στην 9η θέση αλλά πολύ πιο πίσω από τους Κλίπερς και τους Σπερς που είχαν 48-34 ρεκόρ.

H ομαδάρα που έφτασε κοντά στον τίτλο

Πως να ξεχάσεις εκείνη την υπέροχη ομάδα των Μπίμπι, Ντίβατς, Ουέμπερ, Στογιάκοβιτς και Κρίστι. Εκείνο το τρελό παρεάκι έφτασε στην κορυφαία στιγμή του το 2002, τότε που αντιμετώπισε τους Λέικερς στους τελικούς Δύσης. Η αλήθεια είναι πως έβαλε στα σχοινιά την παρέα του Κόμπι και του Σακίλ, αφού προηγήθηκε με 3-2 στη σειρά. Όμως έχασαν τα επόμενα 2 ματς-θρίλερ (το Game 7 στην παράταση) και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Το Σακραμέντο είναι περήφανο για την ομάδα αυτή και γνωρίζει πολύ καλά πως οι τελικοί χάθηκαν στις λεπτομέρειες και σε περίεργα πράγματα που έγιναν στο Game 6 της σειράς μέσα στο Λος Άντζελες. Το Σακραμέντο είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο Game 6 της σειράς και υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές θεωρίες συνωμοσίας για το περιβόητο παιχνίδι. Ακόμα και έτσι όμως είχε ευκαιρία να πάρει 2 φορές το 7ο ματς σε κανονική διάρκεια και παράταση, αλλά τα σουτ του Στογιάκοβιτς και του Κρίστι δεν βρήκαν στόχο. Θα ήταν άδικο να μην είναι στη λίστα μας, ακόμα και αν δεν ξαναεμφανίστηκαν σε τελικούς περιφέρειας.

hj

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα