NBA, Τζεφ Γκριν: Από την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στον... πιο δυνατό χτύπο με τους Νάγκετς

NBA, Τζεφ Γκριν: Από την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στον... πιο δυνατό χτύπο με τους Νάγκετς

Τζεφ Γκριν

bet365

Ο Τζεφ Γκριν έκανε ένα trade που του έσωσε τη ζωή τη σεζόν 2010-11 και... 11 χρόνια μετά από την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς έφτασε ως τον τίτλο του πρωταθλητή στο NBA με τους Νάγκετς.

Το ταξίδι του καθενός έχει τα δικά του εμπόδια. Για τον Τζεφ Γκριν αυτά αποδείχθηκαν πάρα πολύ υψηλά, αλλά όχι ικανά να τον σταματήσουν. Ο βετεράνος φόργουορντ των Νάγκετς στέφθηκε πρωταθλητής στο NBA, 11 χρόνια μετά την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε. Μία καρδιά που σταμάτησε να αντηχεί για μία ώρα και το Ντένβερ της έδωσε μία αφορμή για τον πιο δυνατό χτύπο.

Συγκεκριμένα τη σεζόν 2010-11 θα γίνει ένα trade, που χωρίς να το ξέρει θα του σώσει τη ζωή. Από τους Θάντερ μετακομίζει στους Σέλτις μεσούσης της περιόδου και υπογράφει νέο συμβόλαιο τον Δεκέμβριο του 2011, μετά το lockout. Οι εξετάσεις που επανέλαβε πριν τις υπογραφές αποδείχθηκαν καθοριστικές καθώς διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στην καρδιά.

Κάτι που θα μπορούσε να του στερήσει πολλά περισσότερα από το ίδιο το μπάσκετ αν δεν είχε βρεθεί εγκαίρως. Αυτές οι εξετάσεις του έσωσαν τη ζωή. Ήταν 9 Ιανουαρίου του 2012 όταν και έκανε την επέμβαση. Η μέρα που γεννήθηκε ξανά! Ο Γκριν θα τη θυμάται πάντα αυτήν την αναγέννηση, όμως πλέον έχει και έναν ακόμα λόγο να νιώθει άτρωτος.

Οι Νάγκετς του έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά αυτό που έχασε ως μέλος των Καβαλίερς. Μία σεζόν μετά την εγχείρηση επέστρεψε στους Σέλτικς, τους οποίους βρήκε απέναντί του το 2018. Οι Καβς όμως δεν τα κατάφεραν με τους Γουόριορς και ο βετεράνος έψαχνε μία ακόμα ευκαιρία σε ομάδα contender.

Οι Νετς θα μπορούσε να είναι μία τέτοια, όμως εκεί υπήρχαν πολλά αγωνιστικά θέματα. Ο Μαλόουν τον εμπιστεύτηκε στους Νάγκετς και εκείνος είναι πιστός εργάτης σε μία ομάδα που έχει τους δικούς της σταρ. Δίπλα στον Γιόκιτς, τον Μάρεϊ, τον Γκόρντον, τα 17 λεπτά του Γκριν στα play-offs είχαν τη δική τους χρησιμότητα. Τα νούμερά του έπεσαν σε σχέση με την κανονική περίοδο, αλλά αυτό που μετράει στο φινάλε είναι η νίκη. Και ο Γκριν γνωρίζει πώς να το καταφέρνει εντός και εκτός παρκέ.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα