Ντουράντ: Ποια είναι η καλύτερη Big-3 του KD; (poll)

Οι Big-3 του Ντουράντ
O Κέβιν Ντουράντ θα βρεθεί για 5η φορά στην καριέρα του σε «Big-3» και το Gazzetta δίνει τον λόγο στους αναγνώστες για να ψηφίσουν την καλύτερη «τριάδα» με την οποία είχε συνυπάρξει σε Οκλαχόμα, Γκόλντεν Στέιτ, Μπρούκλιν και Σανς.

Το έχει ζήσει. Το έχει ξανακάνει. Και όχι μόνο μια φορά. Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Το σίγουρο είναι ότι ο Κέβιν Ντουράντ γνωρίζει πολύ καλά από «Big-3» έχοντας στο πλευρό του παίκτες από την πρώτη γραμμή του ΝΒΑ. All Stars. Ενίοτε και Super Stars. Τόσο στα πρώτα του χρόνια στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, όσο και τώρα που έχει μπει στην Δύση της καριέρας του.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κλείσει 35 χρόνια ζωής και θα βρεθεί στην 16η σεζόν της καριέρας του και μάλιστα έχοντας χάσει άλλη μία λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα. Αν μη τι άλλο έχει μια «γεμάτη» ζωή στο NBA. Και αυτό το ματυρούν τα 986 ματς στην κανονική περίοδο (σ.σ. τα οποία θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερα) και τα άλλα 166 στα play-offs.

Από το πλευρό του έχει περάσει... κόσμος και κοσμάκης. Όμως σχεδόν σε όλες τις σεζόν τις σεζόν του στη λίγκα, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε παίκτες ανάλογου, περίπου, βεληνεκούς. Παίκτες με τους οποίους μπορούσε -σε θεωρητικό, τουλάχιστον, επίπεδο- να κάνει τη διαφορά και να φτάσει στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο. Μια ευκαιρία την οποία ετοιμάζεται να πάρει και τη φετινή σεζόν.

Οι Φοίνιξ Σανς μπήκαν... δυναμικά στο παιχνίδι των trades καθώς έκαναν δικό τους τον Μπράντλεϊ Μπιλ από τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς σχηματίζοντας μια δυνατή Big-3 στην Αριζόνα. Ντουράντ, Μπιλ, Μπούκερ. Άραγε θα μπορέσουν να οδηγήσουν τους Σανς στην μπασκετική Γη της Επαγγελίας; Αυτή θα είναι η 5η φορά στην καριέρα του KD με (τουλάχιστον) άλλα δύο ΤΟΡ ονόματα στο πλευρό του...

 

Όπως στα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ στην Οκλαχόμα με τους Χάρντεν και Γουέστμπρουκ. Όπως στο Γκόλντεν Στέιτ με τους Κάρι και Τόμπσον. Όπως στο Μπρούκλιν με τους Χάρντεν και Γουέστμπρουκ. Όπως ακόμα και πέρυσι στο Φοίνιξ με τους Μπούκερ και Πολ.

Ποια ήταν όμως η καλύτερη; Μπείτε στο poll του Gazzetta και ψηφίστε!

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Ντουράντ - Χάρντεν - Γουέστμπρουκ

Θυμηθείτε την τριετία 2009-2012 στην Οκλαχόμα. Τότε που η τριάδα Ντουράντ, Χάρντεν και Γουέστμπρουκ ήταν μεταξύ 20 και 24 ετών. Τότε που «πέταγαν» φωτιές. Όλοι τους. Αποτέλεσμα; Οι Θάντερ να βρεθούν στους τελικούς της Δύσης το 2011 και στους τελικούς του ΝΒΑ έναν χρόνο αργότερα. Μπορεί να μην πανηγύρισαν την κατάκτηση κάποιου τίτλου αλλά ήταν μια περίοδος η οποία μνημονεύεται μέχρι και σήμερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και όχι άδικα. Μάλιστα στην τελευταία τους χρονιά στην Οκλαχόμα ο Ντουράντ είχε 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ κατά μέσο όρο, ο Γουέστμπρουκ 23.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ ενώ ο 23χρονος Χάρντεν 16.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Ντουράντ - Κάρι - Τόμπσον

Οι σεζόν 2016-2017 και 2017-2018 θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του Κέβιν Ντουράντ. Back to back πρωταθλήματα με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και... back to back πολυτιμότερος παίκτης στους τελικούς. Στο Όκλαντ πανηγύρισε τους δύο και μοναδικούς τίτλους στην καριέρα του στο ΝΒΑ έχοντας ηγηθεί των Γουόριορς αν και στο πλευρό του υπήρχαν οι Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμπσον. Έναν χρόνο αργότερα ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο και «ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες για το «three peat» της ομάδας. Με τους Γουόριορς είχε 25.8 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 5.4 ασίστ σε 208 ματς της κανονικής περιόδου και άλλους 29.6 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 4.5 τελικές πάσες σε 48 παιχνίδια των play-offs.

Μπρούκλιν Νετς: Ντουράντ - Χάρντεν - Ίρβινγκ

«This didn't age well» όπως θα έλεγαν και στην Αμερική. Μπορεί να υπήρχαν τα ονόματα, η εμπειρία και οι βλέψεις για κάτι πολύ καλό στο Μπρούκλιν, η «Big-3» των Νετς δεν βρέθηκε μαζί στο παρκέ σε περισσότερα από 16 ματς! Στις 21 Ιανουαρίου 2021 οι Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στο παρκέ και δη στην ήττα από τους Καβαλίερς με 147-135. Ο KD είχε 38 πόντους, ο Καϊρί άλλους 37 πόντους ενώ ο «μούσιας» triple double με 21 πόντους, 12 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Γεννήθηκαν πολλές προσδοκίες. Όμως οι τραυματισμοί δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να χαρίσουν το θέαμα που περίμενε ο περισσότερος κόσμος. Πάντως όσο έπαιξαν μαζί το ρεκόρ ήταν 13-3 για τους Νετς.

Φοίνιξ Σανς: Ντουράντ - Μπούκερ - Πολ

Λίγο πριν εκπνεύσει η trade deadline τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Σανς έκαναν το «κόπο γκρόσο» καθώς απέκτησαν από τους Νετς τον Κέβιν Ντουράντ με έναν και μοναδικό στόχο. Να κάνουν «θόρυβο» στα play-offs. Όμως ο τραυματισμός του Κρις Πολ σε συνδυασμό με τον φοβερό και τρομερό Νίκολα Γιόκιτς έβαλαν μεγάλο απαγορευτικό στην ομάδα της Αριζόνα η οποία και αποκλείστηκε με 4-2 νίκες στα ημιτελικά της Δύσης. Ίσως να μην πρόλαβε η τριάδα την οποία συμπλήρωνε ο Ντέβιν Μπούκερ να δείξει αυτά που -ενδεχομένως- να μπορούσε να δείξει. Ο KD αγωνίστηκε φέτος σε 8 ματς της κανονικής περιόδου με το Φοίνιξ (26π., 6.4ριμπ., 3.5ασ.) και σε άλλα 11 των play-offs (29π., 8.7ριμπ., 5.5 ασ.)

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα