Γουεμπανιάμα: O άνθρωπος πίσω από το νέο «θαύμα της φύσης» (vid)

Γουεμπανιάμα: O άνθρωπος πίσω από το νέο «θαύμα της φύσης» (vid)

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα στο θρυλικό Ράκερ Παρκ.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα διαθέτει ένα επιτελείο ανθρώπων. Προετοιμάζουν το Νο1 του Draft για το επόμενo βήμα. Ωστόσο, ξεχωρίζει ένας. Η... σκιά του. Και εκείνος που τον υποβάλλει σε διάφορα «γυμνάσια» προκειμένου να δηλώνει απόλυτα έτοιμος για το ΝΒΑ.

Τίποτα δεν στηρίζεται στην τύχη. Αλίμονο αν ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα, το νέο Νο1 του Draft του NBA, άφηνε την καριέρα του στις επιλογές ενός νομίσματος. Κορώνα ή γράμματα;

Ο Γάλλος σέντερ, το νέο μεγάλο «προϊόν» του NBA, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς ζούσε γι' αυτό το σκοπό εδώ και χρόνια. Έκανε τη δική του προετοιμασία. Και είχε στο πλευρό του τη δική του ομάδα.

Προτού καν δηλώσει συμμετοχή στο Draft, κάτι που αποτελούσε κοινό μυστικό ότι θα συμβεί, ο Γουεμπανιάμα με την Μετροπολιτάν επισκέφθηκαν το Λας Βέγκας. Για μία σειρά φιλικών αγώνων με ομάδες της G-League. Ένα περίεργο... νυφοπάζαρο γεμάτο μπάσκετ. «Ο παίκτης που θέλουν όλοι, για λίγες εμφανίσεις στην "πόλη της Αμαρτίας". Ελάτε να τον δείτε από κοντά...», θα μπορούσε να αναφέρει η πολύχρωμη μαρκίζα.

Η... σκιά του «Γουέμπι»

Η αλήθεια είναι πως όλοι γνώριζαν τι μπορεί να κάνει ο Γουεμπανιάμα. Ήταν και μία καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν τι... ψάρια πιάνει απέναντι σε παίκτες που αγγίζουν το επίπεδο του NBA.

 

Όταν ο Γάλλος έφτασε στο Βέγκας, είχε... σκιά του έναν άνθρωπο. Τον Γκιγέμ Αλκιέ, υπεύθυνο για τη ρουτίνα της προθέρμανσης που ακολουθεί το νέο... θαύμα της φύσης.

Το σουλούπι του Γουεμπανιάμα είναι επιβλητικό. Τουλάχιστον όσο το κοιτάζει κανείς κατακόρυφα. Το πρόβλημα ενδέχεται να αφορά τον όγκο του. Γι' αυτό βρίσκεται εκεί ο Αλκιέ.

Για να πιστοποιήσει ότι ο πελάτης του θα κάνει προθέρμανση σε κάθε σπιθαμή του κορμιού του.

Φανταστείτε την παρακάτω εκείνο. Ο Γουεμπανιάμα δίχως τα νούμερο 55 (!) παπούτσια του να κάνει διατάσεις. Ο Γάλλος στηρίζεται στις παλάμες του και ακολουθεί κάποιες ασκήσεις. Λίγο αργότερα, έρχεται η ώρα για τα... ζογκλερικά.

Τρεις μπάλες στα χέρια του, οι οποίες μοιάζουν... χαμένες στη χούφτα του. Και ο 19χρονος αρχίζει να τις πετάει και να τις πιάνει αρμονικά. Με τη χάρη ενός πλανόδιου διασκεδαστή.

Η επιλογή του Αλκιέ έγινε από την ομάδα του άλλοτε σέντερ της Βιλερμπάν. Αυτό που ονομάζουμε το «περιβάλλον» του. Με ένα σκοπό, να τον προετοιμάσει για όσα ακολουθήσουν.

Όπως όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν νωρίτερα, από την απόφαση να αποχωρήσουν από τη Βιλερμπάν. Και σε αυτή της συμφωνίας με τη Μετροπολιτάν είχαν ως γνώμονα το μέλλον.

Βλέπετε, ο Γάλλος έπρεπε να ξεπεράσει έναν τραυματισμό. Και η επιλογή της Μετροπολιτάν ήταν τέλεια. Λιγότερα ματς, περισσότερος χρόνος για αποκατάσταση και ενδυνάμωση.

Τότε εμφανίστηκε στη ζωή του Βίκτορ, ο Αλκιέ, γέννημα θρέμμα της πόλης του Πο. Εκεί, στην τοπική Ορτέζ έκανε τα πρώτα του βήματα. Μέσα από τις ακαδημίες και την ομάδα ράγκμπι!

Ο Αλκιέ μίλησε τρεις ώρες με τον Γουεμπανιάμα, μόλις ο τελευταίος επέστρεψε από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ. Τσέκαρε το ιστορικό του, τι είχε κάνει με προηγούμενους προπονητές, γιατρούς και άλλους ειδικούς και φυσικά ήθελε να μάθει τι θέλει από τη ζωή του ο 19χρονος σέντερ.

Κάπως έτσι, ο Αλκιέ έβαλε τον Γουεμπανιάμα σε μία διαδικασία να γίνει πιο ευέλικτος. Και να καταφέρει να συντονίσει τις κινήσεις του, ενώ ταυτόχρονα θέλησε να ενεργοποιήσει το κορμί του.

Η... ρουτίνα στη Μετροπολιτάν

Οπότε όταν ο Γάλλος σέντερ μένει στον πάγκο για μεγάλο διάστημα, κάνει ασκήσεις για να επαναφέρει το κορμί του, προτού πατήσει ξανά στο παρκέ.

Το πρόγραμμα διαθέτει και βάρη, αλλά με... ρέγουλα. Με στόχο την ενδυνάμωση, αλλά όχι και την αύξηση του όγκου του. Είναι βέβαιο πως αυτό θα συμβεί και όταν πάει στο ΝΒΑ.

Πριν από κάθε προπόνηση της Μετροπολιτάν, ο Γουεμπανιάμα εκτελεί το 90λεπτο πρόγραμμά του. Σε αυτό ο Αλκιέ προτιμά ο «Γουέμπι» να μη φορά παπούτσια, προκειμένου να δυναμώσει τα πέλματά του και να βοηθήσει στην ισορροπία του.

Και όλα αυτά, προκειμένου ο Γουεμπανιάμα να μπορέσει να προετοιμαστεί για την αλλαγή ταχύτητας, όταν πλέον θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις στο ΝΒΑ.

Εκεί τα ματς δεν θα είναι μετρημένα στο ένα χέρι, ανά εβδομάδα. Ο ρυθμός θα είναι τρελός.

Και ο Γουεμπανιάμα θα πρέπει να αντέξει.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα