Βεζένκοβ: Ο τριποντάκιας Μάρεϊ και οι power forwards του Σακραμέντο

Βεζένκοβ: Ο τριποντάκιας Μάρεϊ και οι power forwards του Σακραμέντο

O Βεζένκοβ με τον Μάρεϊ.

bet365

Ο Σάσα Βεζένκοβ θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους Κινγκς την 1η Ιούλη και το Gazzetta στέκεται στα δεδομένα για τους power forwards του Σακραμέντο.

Πριν από λίγες μέρες, ο GM των Κινγκς, έθεσε την 1η Ιουλίου ως ημέρα εκκίνησης των συζητήσεων με τον Σάσα Βεζένκοβ. Οι... βασιλιάδες θα είναι σε θέση να διαπραγματευτούν με τον σταρ του Ολυμπιακού για να τον πείσουν να κάνει το άλμα για το ΝΒΑ.

Ωστόσο οι... βασιλιάδες έχουν έναν ακλόνητο βασικό για τη θέση του power forward, ενώ δείχνουν να επιθυμούν και την παραμονή του έμπειρου Χάρισον Μπαρνς που το 2015, κατέκτησε τον τίτλο με τους Γουόριορς. Το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα για τους power forwards του Σακραμέντο.

Ο βασικός Μάρεϊ που δεν... κουνιέται

Αρχικά υπάρχει ο κύριος Κίγκαν Μάρεϊ. Πάντως στον δευτεροετή power forward, οι βασιλιάδες στηρίζουν το παρόν και το μέλλον, φυσικά μαζί με τους Ντε Άαρον Φοξ και Ντομάντας Σαμπόνις. Ένας παίκτης που μοιάζει με τον Σάσα στην έφεση που έχει στο τρίποντο. Ένας σεσημασμένος τριποντάκιας λοιπόν που στην πρώτη του χρονιά στους Κινγκς, πρόλαβε να γράψει ιστορία. Ο Μάρεϊ έσπασε το ρεκόρ του ΝΒΑ για τα περισσότερα τρίποντα μέσα σε μια σεζόν από rookie. O Kίγκαν έφτασε στα 188 (40% ποσοστό) στις 30 Μάρτη και άφησε πίσω του τον Ντόνοβαν Μίτσελ που είχε μείνει στα 187 στη Γιούτα.

Στα playoffs κόντρα στους Γουόριορς σούταρε με 37% πίσω από τη γραμμή, ενώ στο Game 4 είχε 5/7 τρίποντα και 23 πόντους. Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν ομάδες να χτυπούν την... πόρτα του Σακραμέντο για πιθανή ανταλλαγή του Μάρεϊ, ωστόσο οι Κινγκς το ξέκοψαν. Τον θεωρούν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας και δεν θα ήθελαν να τον βάλουν σε κάποιο πακέτο.

Ο Μπαρνς που συζητά και οι φήμες για Λάιλς

Σημαντική δουλειά και στη θέση «4» τη σεζόν που πέρασε, έκανε ο πολύπειρος Χάρισον Μπαρνς. Ένας παικτης που μπορεί να πληγώσει τον αντίπαλο τόσο από το χαμηλό post, όσο και με το εξωτερικό του σουτ. Ο Μπαρνς λοιπόν κάθεται ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Κινγκς με σκοπό να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Ο Μπαρνς βγήκε στην αγορά ως unrestricted free agent, αλλά σύμφωνα με Μέσα του Σακραμέντο, οι βασιλιάδες εξετάζουν την πιθανότητα να τον κρατήσουν και ξεκίνησαν τις επαφές. Πρόθεση τους είναι να τον... δέσουν, αλλά και με ένα συμβόλαιο που θα τους επιτρέψει να κινηθούν και για άλλες περιπτώσεις σε άλλες θέσεις για να κλείσουν τρύπους στο ρόστερ τους.

Πάμε και στον Τρέι Λάιλς που πέρυσι βρισκόταν στο ρόστερ των Κινγκς, αλλά πλέον είναι free agent. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη πρόταση για τον Λάιλς από το Σακραμέντο, όμως σύμφωνα με το Yahoo Sports, η ομάδα επιζητά την ανανέωση του παίκτη που έδωσε σημαντικές λύσεις τη σεζόν που πέρασε. Για παράδειγμα αν μείνουν οι Λάιλς και Μπαρνς, πάμε στον μαγικό αριθμό «3» μαζί με τον Μάρεϊ για τη θέση του power forward. Και αν καταφτάσει και ο Σάσα, ανεβαίνουμε στους τέσσερις power forwards!

Το καλό μαντάτο με Χολμς

Μπορεί από το 2019 μέχρι και το 2022, ο Ρισόν Χολμς να είχε σημαντικό ρόλο στο ρόστερ και τη ρακέτα των Κινγκς, ωστόσο την περσινή σεζόν κατέβασε πολύ τις μετοχές του. Άλλωστε εκεί οι Κινγκς είχαν Κίγκαν Μάρεϊ και Μπαρνς. Έτσι το Σακραμέντο τον... θυσίασε για να τον στείλει στους Μάβερικς με ανταλλαγή. Ο πρώην σέντερ των Κινγκς είχε ένα συμβόλαιο της τάξεως των 12 εκατομμυρίων, το οποίο και η ομάδα ξεφορτώθηκε για να αδειάσει χώρο.

Δεν γινόταν διαφορετικά διότι θα είχε δημιουργηθεί πολυκοσμία στη θέση «4» που θα έμπλεξε πολύ το... κομμάτι του Βεζένκοβ στο παζλ των Κινγκς.

    Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

     

    NBA Τελευταία Νέα