Βεζένκοβ: Πώς το... φαινόμενο της πεταλούδας και ο Χάρντεν τον έφεραν στους Κινγκς

Ο Σάσα Βεζένκοβ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

bet365

Από επιλογή στο Draft του 2017 για τους Μπρούκλιν Νετς, ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν μέρος της ανταλλαγής του Τζέιμς Χάρντεν και λίγα χρόνια αργότερα μετακομίζει στους Σακραμέντο Κινγκς με τους δικούς του όρους.

Το φαινόμενο της πεταλούδας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύνολο διαφορικών εξισώσεων, όμως στην απλούστερη μορφή του από τη θεωρία του χάους, ορίζει την ευαίσθητη εξάρτηση ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες με τη μεταφορά που λέει πως «αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα».

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ που μετακόμισε στους Σακραμέντο Κινγκς. Το καλοκαίρι του 2023 το φλερτ έγινε γάμος, όμως όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2022.

Εκεί που δεν το περίμενε κανείς, στον απόηχο του περσινού Draft τα δικαιώματα του Βεζένκοβ άλλαξαν χέρια. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είχαν αποκτήσει τα δικαιώματά του όσον αφορά το NBA μετά από το trade που αφορούσε τον Τζέιμς Χάρντεν. Αυτό διότι ο Βούλγαρος είχε επιλεγεί στο Νο57 του Draft το μακρινό 2017 από τους Νετς και χρησιμοποιήθηκε ως αντάλλαγμα για τον «μούσια».

Μετέπειτα οι Καβαλίερς πήραν από τους Κινγκς το Νο49 του Draft για το 2022, για χάρη του Αϊζάια Μόμπλεϊ και μαζί με τον Σάσα έδωσαν 1.75 εκατομμύρια δολάρια. Το καλοκαίρι του 2022, λοιπόν, ο Βεζένκοβ δεν έκανε το βήμα, όμως έναν χρόνο αργότερα και ως MVP της EuroLeague με τον Ολυμπιακό μετακόμισε στην Καλιφόρνια με τους δικούς του όρους και ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα