NBA: Οι δέκα παίκτες που... φλερτάρουν με breakout season (vids)

Πίστονς

bet365

To Gazzetta στέκεται σε 10 παίκτες που είναι πολύ πιθανό να κάνουν breakout season.

Βρισκόμαστε αρκετά νωρίς στη σεζόν, όμως έχουν προλάβει να βγουν μικρά δείγματα για παίκτες της λίγκας. Υπάρχει πλούσιο ταλέντο στο ΝΒΑ και ορισμένοι παίκτες... φλερτάρουν με breakout season. Το ξεκίνημα τους στα πρώτα ματς σε συνδυασμό με το ταλέντο, την ποιότητα τους και τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα τους, μπορεί να μας χαρίσουν χρονιά... εκτόξευσης. Το Gazzetta στέκεται σε 10 παίκτες που φλερτάρουν έντονα με breakout season.

Καμ Τόμας

Το Μπρούκλιν από αλλού το περίμενε και από αλλού του έρχεται. Όλος ο κόσμος μιλούσε για τον Μάικαλ Μπρίτζες στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά υπάρχει παίκτες που κάνει καλύτερη εκκίνηση. Ο λόγος για τον ταλαντούχο Καμ Τόμας που τα... σπάει μέχρι τώρα, έχοντας 26 πόντους και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Φοβερά πράγματα στο σκοράρισμα για έναν περιφερειακό που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με μόλις 10.6 πόντους ανά ματς και 1.4 ριμπάουντ. Τρελή... εκτόξευση που στο Μπρούκλιν ελπίζουν πως θα συνεχιστεί.

Τάιλερ Χίρο

Είναι ένα παιδί με πλούσιο ταλέντο, όμως ποτέ δεν έχει καταφέρει να ανέβει επίπεδο και να γίνει σταρ. Άφησε υποσχέσεις στη.. φούσκα του Ορλάντο πριν χρόνια, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να παίξει ξανά στα ίδια standards. Εξαιρετικός παίκτης που όμως έχει ανάγκη από συνέπεια. Και φέτος φαίνεται πως μπορεί να τη βρει. Πέρυσι είχε 20.1 πόντους κατά μέσο όρο με 5.4 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ, ενώ φέτος έχει ξεκινήσει με 25.8 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Με δεδομένο πως πάντα ο Μπάτλερ φορτσάρει στα play-offs όντας λίγο πιο ήρεμος στη regular season, ο Χίρο θα έχει τον χώρο για να λάμψει.

Ντέσμοντ Μπέιν

Εδώ έχουμε μια ειδική περίπτωση. Ο Τζα Μοράντ θα λείψει για αρκετό διάστημα εξαιτίας της τιμωρίας που του επιβλήθηκε και έτσι ο Μπέιν έχει πάρει τα... κλειδιά της ομάδας. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι καλά για το Μέμφις που δεν έχει νίκη μέχρι τώρα, ωστόσο ο Μπέιν έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκτοξεύσει τα νούμερα του και να κάνει μια μεγάλη σεζόν σε ατομικό επίπεδο. Καλός σουτέρ και ικανότατος σκόρερ που μετρά φέτος 26 πόντους με 4.5 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ, τη στιγμή που πέρυσι τελείωσε με 21.5 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Κέιντ Κάνινγχαμ

Το χαρισματικό παιδί του Ντιτρόιτ στην περιφέρεια που το... περίμενε πολύ η ομάδα και φυσικά όλοι οι λάτρεις του ΝΒΑ. Φέτος δείχνει να είναι η χρονιά του. Έχει ανεβάσει το παιχνίδι του, κάτι που φυσικά φαίνεται και στα στατιστικά του. Από τα πιο ενδιαφέροντα prospects του ΝΒΑ στις θέσεις των γκαρντ. Φέτος μετρά 22.7 πόντους και 7.5 ασίστ, ενώ πέρυσι μέτρησε 19.9 πόντους και 6 ασίστ. Ο κουμανταδόρος του παιχνίδιου των Πίστονς. Μιας ομάδας με μεγάλο ταλέντο που... χτίζεται σιγά-σιγά για το μέλλον, αφού διαθέτει και εξαιρετικούς ψηλούς (Ντούρεν και Τόμπσον).

Σκότι Μπαρνς

Η φυγή του ΒανΒλίτ άλλαξε την ιεραρχία στους Ράπτορς, αφού πλέον δίπλα στον Σιάκαμ μπαίνει ο ταλαντούχος Μπαρνς. Μπορεί ο ΒανΒλίτ να είναι γκαρντ και ο Μπαρνς φόργουορντ, ωστόσο η αποχώρηση του Φρεντ, αύξησε τις ευθύνες και τις προσπάθειες που παίρνει ο Μπαρνς. Ένας τιμιότατος παίκτης ρακέτας που κάθε χρόνο βελτιώνεται και φέτος ξεκίνησε εντυπωσιακά. Μετρά 21.3 πόντους, 9.7 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ, ενώ πέρυσι είχε 15.3 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ. Και στις τρεις βασικές στατιστικές κατηγορίες βελτιωμένος. Το Τορόντο θα ζήσει μια σεζόν xωρίς άγχος χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσει να μπει στα play-offs. Ο Μπαρνς θα είναι μια από τις σταθερές των Καναδών.

Σάεντον Σαρπ

Το Πόρτλαντ ζει την μετά-Λίλαρντ εποχή του και ήδη έχει να χαμογελάει για τον κύριο Σαρπ. Με Γκραντ, Μπρόγκντον και Σάιμονς στο ρόστερ, πολλοί θα περίμεναν πως κάποιος από αυτούς θα είναι πρώτος σκόρερ τους. Όμως η κορυφή αυτή ανήκει στον εντυπωσιακό φέτος Σαρπ που γεμίζει με χαμόγελα τον κόσμο των Μπλέιζερς που πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον θρύλο του, Λίλαρντ. Ο Σαρπ μετρά μέχρι τώρα 20.5 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενω πέρυσι είχε 9.9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ. Ο Σαρπ όπως και ο Σάιμονς θα μας απασχολήσουν φέτος, αλλά διαλέγουμε τον πρώτο, όπου η βελτίωση του αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.

Ντέβιν Βασέλ

Τα φώτα είναι στραμμένα στον Βίκτορ Γουεμπανιάμα και δικαιολογημένα στο Σαν Αντόνιο, όμως στην ομάδα υπάρχει κάτι ταλέντο και στην περιφέρεια. Σίγουρα ο Ντέβιν Βασέλ δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Γάλλου ψηλού στην προοπτική και το ταλέντο, όμως εκείνος φέτος θα έχει την ευκαιρία του για τη χρονιά εκτόξευσης. Η άνοδος όλου του οργανισμού λόγω του Γουεμπανιάμα, θα κάνει καλό και στον Βασέλ που θα έχει κίνητρο για τα play-offs. Δείχνει καλά στοιχεία στο παρκέ και έχει 19.4 πόντους με 41% στα τρίποντα. Πέρυσι είχε 18.5 και 38.7% τρίποντα. Μπορει να ανέβει κι άλλο, ενώ συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι αξιόπιστος σουτέρ.

Αλπερέν Σενγκούν

Το Χιούστον όπως και το Ντιτρόιτ είναι μια ομάδα που ζει το παρόν, αλλά χτίζεται για το μέλλον. Και στη ρακέτα τους υπάρχει ο Αλπερέν Σενγκούν που δείχνει αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία φέτος, βελτιώνοντας το παιχνίδι του. Ψηλός με καλά στοιχεία στο σκοράρισμα, αλλά και στην ικανότητα του στο ριμπάουντ. Εκεί όμως που θα πρέπει να σταθούμε, είναι ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι. Δηλαδή τις ασίστ που μοιράζει. Πέρυσι είχε 3.9 ασίστ, φέτος έχει 6 ανά ματς. Επίσης από τους 14.8 πόντους, έχει πάει φέτος στους 19.3. Έχει περιθώρια βελτίωσης και το Χιούστον έχει ένα... λαβράκι στο ρόστερ της.

Τζέιλεν Γκριν

Πάμε και στον έτερο παίκτη των Ρόκετς. Ο λόγος για τον εκρηκτικό Τζέιλεν Γκριν που είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και πέρυσι. Τότε είχε 22.1 πόντους, ενώ φέτος βρίσκεται στο 19. Αλλά είναι αρχή ακόμα και έχει τα... όπλα στο επιθετικό ρεπερτόριο να ανέβει και να ζήσει μια χρονιά εκτόξευσης. Παρουσιάζει μικρή βελτίωση και στον τομέα του τριπόντου, όπου βρίσκεται αισίως στο 35%. Δουλεύει πολύ πάνω σε αυτό για να αναβαθμίσει το παιχνίδι του και στους Ρόκετς τον πιστεύουν και τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα.

Φραντζ Βάγκνερ

Στο Ορλάντο στηρίζουν πολλά στον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή και τον βλέπουν χρόνο με τον χρόνο να αναπτύσσεται. Ένα εντυπωσιακό επιθετικό πακέτο που μπορεί να απειλήσει από μακριά, αλλά και να βρει πόντους κοντά στο καλάθι. Έχει λίγο καλύτερο μέσο όρο σε σχέση με πέρυσι στους πόντους δηλαδή 18.8, όμως αναμένεται να πατήσει... γκάζι και να τους ανεβάσει. Κάνει καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ, αφού είχε 4.1 σε σχέση με τα φετινα 5.8. Οι Μάτζικ θέλουν να δουν παραπάνω από εκείνον, αφού έχει το ταλέντο να τα καταφέρει και να... εκτοξευτεί φέτος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα