Σενγκούν: Ο «πύργος» των Ρόκετς έγινε playmaker και άλλαξε επίπεδο (vids)

Σενγκούν: Ο «πύργος» των Ρόκετς έγινε playmaker και άλλαξε επίπεδο (vids)

Ο Σενγκούν

bet365

O Aλπερέν Σενγκούν έχει εκτοξεύσει το παιχνίδι του και το Gazzetta γράφει για τον σέντερ των Ρόκετς που πασάσει σαν playmaker.

Οι Ρόκετς ξεκίνησαν τη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες, αφού διαθέτουν ένα ελπιδοφόρο σύνολο (Σενγκούν, Σμιθ, Γκριν, Έισον), στο οποίο προστέθηκαν οι πολύτιμοι Φρεντ ΒανΒλίτ και Ντίλον Μπρούκς. Η σεζόν έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 3-3, όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο Αλπερέν Σενγκούν.

Ο Τούρκος σέντερ εντυπωσιάζει και έχει ανέβει επίπεδο, δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται εξαιρετικά την κάθε φάση, λειτουργώντας πλέον σαν ένας point center για τους συμπαίκτες του. Ένας playmaker σε κορμί σέντερ.

Από τους πασέρ της λίγκας

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Τούρκος σέντερ αποτελεί πλέον έναν εκ των κορυφαίων πασέρ της λίγκας. Όχι μόνο σαν σέντερ, αλλά γενικότετα. Βρίσκεται στην 12η θέση σε όλο το ΝΒΑ στον συγκεκριμένο τομέα με 7 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ μιλάμε για τον δεύτερο καλύτερο σέντερ πίσω από τον Γιόκιτς που μοιράζει 8.4.

Τον διακρίνει μια φοβερή συνέπεια στον τομέα της ασίστ. Πάντα βοηθά την ομάδα του στον συγκεκριμένο τομέα. Μοίραζε έξι με τους Μάτζικ, ενώ είχε 7 με Γουόριορς και Σπερς. Σταμάτησε στις 4 με τη Σάρλοτ, ενώ μέτρησε 7 και 12 τελικές πάσες στα δύο παιχνίδια με το Σακραμέντο. Πλέον οι Ρόκετς πατάνε πάνω του σε αρκετές περιπτώσεις στην επίθεση τους για να κάνει τον προτελευταίο αποδέκτη της επίθεσης πριν μοιράσει σε συμπαίκτη του για το καλάθι. Τον εμπιστεύονται, αφού πασάρει εκπληκτικά και εκείνος τους δικαιώνει.

Νιώθει καλά πάνω στο παρκέ και βλέπει πάσες και... κοψίματα των συμπαικτών του που δύσκολα βλέπουν σέντερ και παίκτες του ύψους του. Το Χιούστον μπορεί να... χτίσει πάνω στον πύργο του, τόσο σαν δημιουργό, αλλά και σαν εκτελεστή, αφού και στον τομέα του σκοραρίσματος τα πηγαίνει περίφημα.

Όταν μπαίνει στην εξίσωση με Ολάζουον

Η ικανότητα του Σενγκούν στην τελική πάσα φάνηκε και κόντρα στους Κινγκς, εκεί όπου κατάφερε να δώσει 12 ασίστ. Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε τις περισσότερες ασίστ που έχει δώσει ποτέ σέντερ των Ρόκετς. Δηλαδή κοιτάζει στα... μάτια πλέον στον συγκεκριμένο τομέα τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της ομάδας και κάτοχο δύο πρωταθλήματων, τον Χακίμ Ολάζουον.

Επιπλέον απέναντι στους Κινγκς είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Με αυτό τον τρόπο έγινε ο δεύτερος σέντερ στην ιστορία του Χιούστον μετά τον Ηakeem the Dream που κάνει δύο ματς καριέρας με 15+ πόντους, 5 + ριμπάουντ και 10+ ασίστ τα τελευταία 40 έτη. Σίγουρα ο Σενγκούν είναι ξεχωριστός.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μπαίνει το όνομα σου στην ίδια κουβέντα με τον θρύλο του ΝΒΑ και των Ρόκετς. Έναν από τους κορυφαίους σέντερ όλων των εποχών. Απίθανος παίκτης με τρομερό footwork και σπουδαίες κινήσεις μέσα στη ρακέτα, αλλά και εντυπωσιακός στις αμυντικές τους επιδόσεις. Ο Χακίμ ήταν one of a kind και σίγουρα θα νιώθει περήφανος με τα όσα βλέπει από τον Τούρκο σέντερ.

Μόνο οι Γιόκιτς και Ντέιβις πάνω από τον Τούρκο

Ο Σενγκούν έχει γίνει πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή των Ρόκετς, οδηγώντας τους με την πολύπλευρη συνεισφορά του. Ο Τούρκος σέντερ πραγματοποιεί εντυπωσιακό ξεκίνημα, κάτι που φαίνεται και από τη γλώσσα των αριθμών. Μιλάμε για τον 16ο παίκτη του ΝΒΑ στο efficiency με 25.8. Επιπλέον είναι ο τρίτος καλύτερος σέντερ σε αυτή την κατηγορία πίσω μόνο από τον Γιόκιτς που είναι μια κατηγορία μόνος του και τον Άντονι Ντέιβις.

Πάμε τώρα και στη σύγκριση με τους υπόλοιπους σέντερ της λίγκας και στις υπόλοιπες βασικές κατηγορίες. Ο Σενγκούν είναι ο έκτος σκόρερ ανάμεσα στα 5άρια με 18.2 πόντους ανά παιχνίδι πίσω από Εμπίντ, Γιόκιτς, Αντεμπάγιο, Πορζίνγκις και Γουεμπανιάμα. Βρίσκεται στην 15η θέση της λίγκας στα ριμπάουντ με 8.5 κατά μέσο όρο, ενώ είναι δεύτερος πασέρ στους σέντερ με 7 ασίστ.

Το Χιούστον έχει μπει σε ένα... τρυπάκι να χτίσει για το μέλλον χωρίς όμως να... κάψει το παρόν και ο Σενγκούν μοιάζει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της ομάδας για την εξέλιξη της και βελτίωση από σεζόν σε σεζόν, παρέα με τους επίσης ταλαντούχους Τζέιλεν Γκριν και Τζαμπάρι Σμιθ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα