Πέισερς σημαίνει επίθεση: Η πιο fun to watch ομάδα του ΝΒΑ (vid)

Πέισερς σημαίνει επίθεση: Η πιο fun to watch ομάδα του ΝΒΑ (vid)

Νίκος Καρφής
Οι Πέισερς

bet365

To Gazzetta στέκεται στους απολαυστικούς Πέισερς με τις συνεχόμενες επιθετικές ραψωδίες.

Στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ανατολή όλοι μιλούσαν για τους Μπακς και τους Σέλτικς, ειδικά μετά την απόκτηση του Λίλαρντ και του Χόλιντεϊ αντίστοιχα. Στην... κουβέντα έμπαιναν και οι Χιτ με τους Σίξερς. Όμως μετά τα πρώτα δείγματα των ομάδων, οι Πέισερς είναι εκείνοι που παίζουν το πιο fun to watch μπάσκετ στην περιφέρεια και οδηγούν τα ματς σε απίστευτα υψηλά σκορ.

Το Gazzetta στέκεται στην ομάδα του Καρλάιλ που με τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον κουμανταδόρο, κάνει μαγικά πράγματα στον επιθετικό τομέα και παρουσιάζει ένα στυλ μπάσκετ που είναι πλούσιο στο... μάτι.

Η κορυφαία επίθεση της λίγκας

Οι Πέισερς είναι η κορυφαία επίθεση της λίγκας, αφού μετρά 124.9 πόντους κατά μέσο όρο σε μια τρελή επίδοση. Επιπλέον έχει τα περισσότερα εύστοχα σουτ ανά ματς με 47.3, ενώ είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ κατά μέσο όρο με 31.9. Επιπλέον μιλάμε για το σύνολο με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα με 15.6 ανά παιχνίδι.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο ηγέτης της Ταϊρίς Χαλιμπέρτον που μοιράζει 11.7 ασίστ ανά ματς, κάνοντας μάγκες και χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Επιπλέον είναι και ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας με 24 πόντους, αλλά και ο πρώτος στα κλεψίματα με 1 ανά παιχνίδι. Παίκτης - ορχήστρα που αξιοποιεί έξοχα τους αλτικούς ψηλούς που έχει η Ιντιάνα, δηλαδή τους Τέρνερ, Τόπιν φυσικά και Τζέιλεν Σμιθ.

Όταν παρακολουθείς Πέισερς, γνωρίζεις πολύ καλά πως θα απολαύσεις υψηλά σκορ. Τα ματς τους είναι ωδή στην επίθεση και σίγουρα σε όποιους αρέσει η άμυνα, θα πρέπει να βγάζουν σπυράκια.

Οι Πέισερς νίκησαν με 143-120 τους Γουίζαρντς, αλλά και με 125-113 τους Καβς. Ηττήθηκαν με 112-105 από τους Μπουλς, όπως και με 155-104 από τους Σέλτικς. Έχασαν με 125-124 από τη Σάρλοτ, ενώ επικράτησαν με 121-116 των Καβς. Έβαλαν 152 πόντους στο Σαν Αντόνιο σε άλλο ένα ρεσιτάλ, ενώ καθάρισαν με 134-118 τους Τζαζ. Ιντιάνα σημαίνει επίθεση.

O σταρ Χαλιμπέρτον και οι υπόλοιποι... σωματοφύλακες

Στην ομάδα κουμάντο και φέτος κάνει ο Χαλιμπέρτον με 24 πόντους και 11.7 ασίστ ανά ματς. Φοβερός floor general, ασύλληπτος πασέρ που όταν τελειώσει την καριέρα του, θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους ever στον τομέα αυτό. Σταθερή αξία ο Τέρνερ με 16.4 πόντους, 8.9 ριμπάουντ και 1.6 μπλοκ. Φοβερός σουτέρ ο Μπάντι Χιλντ με 47% τρίποντα και 13.4 πόντους κατά μέσο όρο. Σημαντικές βοήθειες δίνει και ο πρωταθλητής με τους Νάγκετς, Μπρους Μπράουν με 11.6 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο Καρλάιλ ανοίγει το rotation και παίρνει πράγματα από τους Νέσμιθ, Σμιθ, Μάθουριν, Τόπιν, Νέμπχαρντ, ΜακΚόνελ και Τζάκσον. Ο Μάθουριν δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο τη rookie season, αλλά κάνει πίσω, αφού βλέπει την ομάδα του σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με πέρυσι.

Οι Πέισερς νιώθουν πολύ καλά στο παρκέ και το δείχνουν σε κάθε εμφάνιση τους. Όλοι οι παίκτες αισθάνονται σημαντικοί και δίνουν τα πάντα όταν πατήσουν το γήπεδο για να δικαιώσουν τον προπονητή τους. Το γεγονός πως λείπει η ντίβα από την ομάδα, κάνει καλό, αφού ο Χαλιμπέρτον μπορεί να είναι ηγέτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καπελώνει τους συμπαίκτες του. Αντίθετα παίζει για εκείνους και τους... φτιάχνει με τις ασίστ του σε κάθε ευκαιρία.

To ρεκόρ που μπορεί να σπάσει σύντομα

Όπως είπαμε και παραπάνω οι Πέισερς φόρτωσαν με 152 πόντους το καλάθι των Σπερς. Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισαν την καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία της ομάδας. Επιπλέον με τους 86 πόντους που είχαν πετύχει στο ημίχρονο του παιχνιδιού, ισοφάρισαν και την κορυφαία επίδοση ever της Ιντιάνα σε ημίχρονο.

Στο συγκεκριμένο ματς ο Ρικ Καρλάιλ, έφτασε σε ορόσημο, δηλαδή τις 900 νίκες στην καριέρα του ως προπονητής στο ΝΒΑ. Τέλος οι Πέισερς είναι η μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής με 80+ πόντους σε ημίχρονο, αλλά και 50+ πόντους σε ένα δωδεκάλεπτο. Φοβερά πράγματα από την ομάδα του Χαλιμπέρτον.

Αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, δεν θα δυσκολευτούν να φτάσουν και πάνω από τους 152 πόντους για να γράψουν νέο ρεκόρ. Άλλωστε φέτος... Πέισερς σημαίνει επίθεση. Η Ιντιάνα κάνει τους οπαδούς της να την... ερωτευτούν ξανά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα