Γκριν: Αθεράπευτα αδιόρθωτος, αλλά και μοναδικός στο είδος του (vids)

Γκριν: Αθεράπευτα αδιόρθωτος, αλλά και μοναδικός στο είδος του (vids)

Νίκος Καρφής
Ο Ντρέιμοντ

bet365

Το Gazzetta στέκεται στον θεότρελο Ντρέιμοντ Γκριν που ποτέ δεν σε αφήνει να πλήξεις με τα πεπραγμένα του εντός παρκέ.

Eδώ και λίγες μέρες όλο το ΝΒΑ ασχολείται ξανά με το... κακό παιδί των Γουόριορς. Τον ξεχωριστό κύριο Ντρέιμοντ Γκριν που θα είναι για πάντα ο παίκτης που ο αντίπαλοι λατρεύουν να μισούν.

Στο απίστευτο χάος που ξέσπασε στο κέντρο του γηπέδου στο ματς των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και των Τίμπεργουλβς ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων, ο Ντρέιμοντ Γκριν τράβηξε πάνω του τα φλας για το κεφαλοκλείδωμα στον Ρούντι Γκομπέρ. Το Gazzetta στέκεται στον αδιόρθωτο Ντρέιμοντ που όμως είναι υπερπολύτιμος για την επιτυχία του Γκόλντεν Στέιτ.

Πρόστιμο, πρόστιμο, πρόστιμο

Η τελευταία κίνηση του Γκριν ήταν το κεφαλοκλείδωμα στον Ρούντι Γκομπέρ και του απέφερε τιμωρία πέντε αγωνιστικών. Οι πέντε αγώνες που θα λείψει θα τον κάνουν να χάσει 769.704 δολάρια!

Ένα ποσό που ανεβάζει τα πρόστιμα που έχει δεχτεί στα 2.231.780 δολάρια! Αδιανόητο νούμερο για έναν παίκτη που δεν κάθεται ποτέ ήσυχος. Το πρώτο ήρθε στις 9 Νοεμβρίου του 2012, όταν τιμωρήθηκε με 2.000 δολάρια για μία τεχνική ποινή που δέχτηκε.

Από τότε και μέχρι σήμερα, το υψηλότερο πρόστιμο που έχει δεχτεί είναι το πιο πρόσφατο, αφού το αμέσως προηγούμενο (αποκλεισμός ενός αγώνα σε δύο περιπτώσεις) έφτασε στις 177.976 δολάρια!

Το... κακό παιδί του ΝΒΑ

Χωρίς τον Ντρέιμοντ Γκριν οι Ουόριορς θα έχαναν ίσως το πιο ιντριγκαδόρικο κομμάτι τους. Γουστάρει το trash talking και προσπαθεί πάντα να μπαίνει στο μυαλό των ηγετών των αντίπαλων ομάδων και να τους τρελαίνει.

Αυτό έκανε στον Τρίσταν Τόμπσον στο τέλος του Game 1 των τελικών του 2018, όταν χτύπησε επιδεικτικά παλαμάκια μπροστά στην μούρη του, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο παίκτης των Καβς να του πετάξει την μπάλα στα μούτρα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κόντρα του με τον ΛεΜπρόν; Στο Game 4 των τελικών του 2016 και ενώ το ματς ήταν σχεδόν τελειωμένο, με τους πολεμιστές να φτάνουν στο 3-1, είπε πάλι να γίνει πρωταγωνιστής. Μανούριασε δίχως αύριο με τον ΛεΜπρόν με αποτέλεσμα να χάσει το επόμενο ματς, στο οποίο οι Καβς μείωσαν σε 3-2 και τελικά πέτυχαν την τεράστια ανατροπή για να πάρουν το πρωτάθλημα.

Υπάρχει κι άλλο περιστατικό με τον Βασιλιά. Τότε που έβαλε τα δάχτυλα του μέσα στο μάτι του ΛεΜπρόν. Aυτό έγινε στο Game 1 των τελικών του 2018 και ο ΛεΜπρόν σίγουρα δεν μπορεί να το ξεχάσει.

Δυσάρεστες αναμνήσεις από τον Γκριν έχει και ο Τζέιμς Χάρντεν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιστατικό όπου ο Γκριν έβαλε το χέρι του στο λαιμό του Μούσια και τον έσπρωξε με μεγάλη δύναμη; Ο Μούσιας μάλιστα έπαθε ότι και ο ΛεΜπρόν, αφού ο Γκριν του έχωσε το δάχτυλο μέσα στο μάτι.

Ίσως το πιο διάσημο dirty play ήταν η κλωτσιά που είχε δώσει στα play-offs κόντρα στους Θάντερ στη βουβωνική χώρα του Στίβεν Άνταμς. Μπορεί να μην τιμωρήθηκε, αλλά το ΝΒΑ του το κρατούσε και τον τιμώρησε στους τελικούς για την ένταση που είχε με τον ΛεΜπρόν το 2016, όπως είπαμε και παραπάνω.

Έχει χτυπήσει τον Σάμπερτ, έχει κατεβάσει με πολύ ύπουλο τρόπο αντιπάλους που βρίσκονται στον αέρα με κίνδυνο να χτυπήσουν, ενώ έχει σωριάσει στο παρκέ με απίθανη λαβή τον Άντονι Ντέιβις στα play-offs του 2018 και μετά έκανε τον ανήξερο. Είναι από τις τεχνικές που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς.

Η... κόλλα των Γουόριορς

Aυτός είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι ο σκληρός των Ουόριορς, ο εμψυχωτής τους μέσα στο γήπεδο. Ο εφιάλτης των αντιπάλων σε σημεία που ορισμένες φορές το παρακάνει. Όμως για το Γκόλντεν Στέιτ είναι η… κόλλα που φέρνει κοντά με τον καλύτερο τρόπο τα κομμάτια του παζλ.

Είναι ο άνθρωπος που θα… τσαλακωθεί, θα αρπαχτεί με τον οποιονδήποτε, θα προστατεύσει τους συμπαίκτες του και θα κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν οι υπόλοιποι ταλαντούχοι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα του. Είναι ο σκληρός τύπος που θα κρατήσει την ομάδα ενωμένη στα δύσκολα.

Το «κακό παιδί» του Γκόλντεν Στέιτ θα φάει πολύ ξύλο, αλλά και θα δώσει φυσικά, θυσιάζοντας τον εαυτό του για το καλό της ομάδας. Γουστάρει να δέχεται όλα τα πυρά εκείνος για να αφήνει τους υπόλοιπους να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

f

Ο Ντρέιμοντ μπορεί να μην είναι Κάρι φυσικά, αλλά κάνει θραύση στους άλλους τομείς της στατιστικής, ελευθερώνοντας την ομάδα. Ξέρετε πολλούς power forward στο ΝΒΑ που πασάρουν όπως ο Ντρέιμοντ; Τo μπασκετικό του I.Q τον βοηθάει να βλέπει τους συμπαίκτες του και την κατάλληλη στιγμή να τους δίνει την ασίστ για το εύκολο καλάθι.

Φοβερός συμπαίκτης και ικανότατος ριμπάουντερ, παρόλο που το ύψος του δεν τον βοηθάει. Προστατεύει εξαιρετικά το καλάθι των πρωταθλητών, είναι τρομερός αμυντικός που μπορεί να μαρκάρει έξοχα πολύ ψηλότερους αντιπάλους, ενώ ακόμα πιο εύκολα μπορεί να μπει στο μυαλό τους και να τους εκνευρίσει.

Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς (όπως ο περισσότερος κόσμος) οφείλεις να παραδεχθείς, πως είναι υπερπολύτιμος στις μεγάλες στιγμές των Γουόριορς τα τελευταία χρόνια και στην λειτουργία της ομάδας του Κερ πάνω στο παρκέ.

Σίγουρα δεν έχει το χάρισμα, ούτε το μπασκετικό ταλέντο κάποιων άλλων σπουδαίων παικτών. Ακόμα και το ύψος του δεν τον βοηθάει για να γίνει κυρίαρχος. Όμως όλα αυτά τα χρόνια έφτυσε… αίμα για να βελτιωθεί και να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο ρόλος του είναι καθοριστικός στις επιτυχίες της ομάδας του Κερ. Ένας θεότρελος τύπος που αποτελεί έναν εκ των πιο διάσημων villain στην ιστορία του ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα