Καβαλίερς - Μπακς 111-119: Έκλεισαν με επιβλητικό Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2023

Δημήτρης Οικονόμου

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των 34 πόντων έκανε ό,τι ήθελε στο Κλίβελαντ και οι Μπακς πέρασαν από την έδρα των Καβαλίερς (111-119) κλείνοντας με ιδανικό τρόπο το 2023.

Για άλλη μια βραδιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπήρξε επιβλητικός. Όταν το δίδυμο των σταρ των Μπακς (24-8) παίζει τόσο καλά, είναι δύσκολο να χάσουν. Οι Καβαλίερς που δεν έχουν το τελευταίο διάστημα τους Μόμπλεϊ και Γκάρλαντ δε θα μπορούσαν να αντισταθούν και το τελικό 111-119 δίνει την ευκαιρία στους Μπακς να χτίσουν ένα νέο σερί μετά την παρένθεση ανήμερα Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη.

Με τον Αντετοκούνμπο φυσικά μπροστάρη. O Greek Freak πέτυχε 34 πόντους (14/21 2π.), μαζεύοντας παράλληλα και 16 ριμπάουντ δίπλα στις 5 ασίστ του και το ένα κλέψιμο, την ώρα που ο Λίλαρντ σκόραρε 24 από τους δικούς του 31 στο δεύτερο μέρος.

Από τη στιγμή που οι Μπακς μπήκαν με διαφορά 12 πόντων στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, ήταν αδύνατο να χάσουν αυτήν τη νίκη. Ο Τζάρετ Άλεν προσπάθησε με τους δικούς του 30 να βοηθήσει τον Μίτσελ που είχε 34 αλλά μάταια.

Συνέχισε το σερί των καλών εμφανίσεων για τους Μπακς ο Μίντλετον

Πέραν των δύο σταρ, ο Μίντλετον συνέχισε για τα «ελάφια» τις πολύ καλές εμφανίσεις, παρότι δε συνέχισε το σερί με τις 20άρες. Αυτήν τη φορά περιορίστηκε στις ασίστ με 11, μαζί με τους 3 πόντους του, αφήνοντας στον Μπίσλι τον ρόλο του έξτρα πόλου σκοραρίσματος. Ο τελευταίος σούταρε με 5/8 από το τρίποντο και οι Μπακς ήταν αδύνατο να μην κλείσουν νικηφόρα το 2023.

Έχοντας μάλιστα ρεκόρ 24-8 που τους φέρνει στα ψηλά πατώματα, παρότι ακόμα δεν έχουν αγγίξει καν τον καλύτερό τους εαυτό, κάτι που ενδεχομένως θα γίνει με κάποια ανταλλαγή.

Όσο όμως ο Greek Freak παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς θα παραμένουν... contenders, ψάχνοντας το κάτι παραπάνω έχοντας στερηθεί έναν καλό αμυντικό (Κράουντερ), αλλά ψάχνοντας και έναν ακόμα στην περίμετρο. Αυτό που ακολουθεί για τους Μπακς είναι το... double-header με τους Πέισερς.

Τα δωδεκάλεπτα: 37-31, 59-52, 80-92, 111-119

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα