NBA All Star Game: Οι 10 κορυφαίες... παραστάσεις, από τον Τζόρνταν μέχρι τον Κάρι (vids)

Νίκος Καρφής
Ο Κάρι
Το Gazzetta θυμάται 10 σπουδαίες εμφανίσεις που τρέλαναν κόσμο στο All Star Game.

Το κυρίως πιάτο του All Star Game της Ιντιανάπολις θα προσφερθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας. Εκεί θα επιστρέψουμε στο παλιό format, δηλαδή Ανατολή κόντρα στην Δύση, με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και ΛεΜπρόν να είναι οι αρχηγοί των ομάδων.

Στο πέρασμα των χρόνων, υπάρχουν ορισμένες εμφανίσεις των σταρ στη γιορτή των κορυφαίων που έκλεψαν την παράσταση και το πήγαν σε... άλλο επίπεδο. Πολλές ήταν οι.... παραστάσεις στο Αll Star Game και το Gazzetta επέλεξε τις 10 καλύτερες.

Isiah Thomas (1986)

Στο Αll Star Game του 1996 έλαμψε το άστρο του Αϊζάια Τόμας, του σημαντικότερου παίκτη στην ιστορία των Πίστονς. Η απουσία του Μάικλ Τζόρνταν, έδωσε την ευκαιρία στον γκαρντ του Ντιτρόιτ να ηγηθεί της Ανατολής. Ο Αϊζάια τα κατάφερε εξαιρετικά. Τελείωσε το ματς με 30 πόντους με 11/19 σουτ, αλλά και 10 ασίστ, παίρνοντας το βραβείο του MVP. Aν και έχανε για 2 στο τέλος της τρίτης περιόδου, η ομάδα της Ανατολής επικράτησε με 139-132 της Δύσης.

 

Michael Jordan (1988)

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο κορυφαίος όλων των εποχών από τη λίστα. Ο Τζόρνταν σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του στo Σικάγο, την πόλη που φιλοξένησε το All Star Game και φυσικά ο Μάικλ μεγαλούργησε. O Air φόρτωσε το καλάθι της Δύσης με 40 πόντους, σουτάροντας με το εντυπωσιακό 17/23 σουτ εντός πεδιάς και 6/6 βολές. Φυσικά η Ανατολή δεν γινόταν να χάσει, φτάνοντας στο τελικό 138-133. Εκείνο ήταν πρώτο βραβείο MVP σε All Star Game, ενώ πολύ καλό ματς είχε κάνει ο Ντομινίκ Ουίλκινς με 29. Ο ηγέτης των Μπουλς εκείνο το βράδυ στο Madison Square Garden ήταν σκέτη μαγεία, δείχνοντας τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια με το Σικάγο

Magic Johnson (1992)

Το 1992 ο Μάτζικ Τζόνσον είχε πατήσει τα 32, ενώ πριν το ξεκίνημα της σεζόν είχε αποσυρθεί από τη δράση, αφού είχε διαγνωσθεί με HIV. Το μεγαλείο του οδήγησε τους fans του ΝΒΑ να τον ψηφίσουν και να τον στείλουν στο All Star Game. Mε τις ευλογίες του Ντέιβιντ Στερν αποφάσισε να παίξει, παρόλο που είχε αποσυρθεί! Η Δύση κατάφερε να επικρατήσει, με τον σταρ των Λέικερς να γράφει στο κοντέρ του 25 πόντους, έχοντας το φοβερό 9/12 εντός πεδιάς. Επιπλέον ο «μάγος» της πάσας μοίρασε και 9 ασίστ, παίρνοντας σπίτι το βραβείο του MVP.

Allen Iverson (2001)

H ανατροπάρα στο All Star Game της Ουάσινγκτον. Κατά πολλούς εκείνο ήταν το καλύτερο ματς East vs West όλων των εποχών! Η Ανατολή έχανε για 19 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου και όλοι πίστεψαν πως όλα τελείωσαν. Όλοι εκτός από έναν. Ο σπουδαίος Άλεν Άιβερσον το πήρε… πάνω του με 15 πόντους στο 4ο δωδεκάλεπτο, οδηγώντας την ομάδα του σε μια νίκη θρίλερ με 111-110. Συνολικά στο ματς μέτρησε 25 πόντους, κερδίζοντας το βραβείο του MVP, σε ένα ματς που αποτελεί διαφήμιση για το κυρίως αγώνα της Κυριακής στα All Star Game. Ο Άιβερσον είχε την απάντηση στα δύσκολα που του έβαλε η Δύση.

Kevin Garnett (2003)

Το All Star Game του 2003 ήταν το τελευταίο στην καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν, όμως την παράσταση έκλεψε ο… οδοστρωτήρας της Μινεσότα, Κέβιν Γκαρνέτ. Ο KG έπαιξε 41 λεπτά στο θρίλερ της Δύσης με την Ανατολή, ένα ματς που κρίθηκε με 155-145 υπέρ της Δύσης στην δεύτερη παράταση παρακαλώ. Ο «Big Ticket» σταμάτησε στους 37 πόντους με 17/24 και 9 ριμπάουντ, κάτι που του επέτρεψε να αναδειχθεί ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Τότε ο Γκαρνέτ έκανε κουμάντο στο ΝΒΑ, στην καλύτερη περίοδος στην ιστορία των Τίμπεργουλβς.

LeBron James (2011)

Πολλοί θα διαφωνήσουν που βρίσκεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σε αυτή τη λίστα, αφού στο τέλος δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη όπως οι προηγούμενοι κύριοι της λίστας. Παρόλα αυτά ο Βασιλιάς στο πρώτο του All Star Game ως παίκτης των Χιτ, ήταν απολαυστικός. Ήταν στη βασική πεντάδα της Ανατολής μαζί με Χάουαρντ, Αμάρε, Ρόουζ και Ουέιντ, καταφέρνοντας να πετύχει triple double. Είχε 29 πόντους με 10/18 σουτ εντός πεδιάς, μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ. Μην γελιόμαστε, είναι τρομερά δύσκολο να είσαι… τριπλός στην γιορτή των κορυφαίων και ο ΛεΜπρόν είχε την ποιότητα να το πετύχει.

Kobe Bryant (2011)

Πως να λείπει από τη λίστα το show του Κόμπι το 2011 στο Staples Center. Φυσικά ο Black Mamba γνώριζε πολύ καλά το γήπεδο και το έδειξε στον κόσμο. Από την Ανατολή είχε λάμψει ο ΛεΜπρόν, όμως ο Μπράιαντ ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος με εκπληκτική εμφάνιση. Ο απόλυτος σταρ των Λέικερς μέτρησε 37 πόντους με 14 ριμπάουντ και τα 10 εξ αυτών ήταν επιθετικά. Ναι δεν είναι πλάκα. Όντως το έκανε ο τεράστιος Κόμπι. Επιπλέον είχε 3 κλεψίματα και 3 ασίστ, παίρνοντας δίκαια το βραβείο του MVP. Ήταν η τελευταία φορά που πήρε το συγκεκριμένο βραβείο στην καριέρα του και η 4η συνολικά. Kόμπι λείπεις!

Anthony Davis (2017)

Η δεκάδα κλείνει με ποιον άλλον τον Άντονι Ντέιβις, ο οποίος ήταν και το πρόσωπο των τελευταίων ημερών εξαιτίας της ανταλλαγής που ζήτησε. Ο Unibrow τα είχε διαλύσει όλα στο All Star Game του 2017, αφού το κοντέρ έγραψε 52 πόντους, τους περισσότερους που έχει πετύχει παίκτης σε All Star Game. H Δύση επικράτησε με 192-182 της Ανατολής, έχοντας 52 πόντους με 26/39 σουτ, ενώ κατέβασε και 10 ριμπάουντ. Ένα υπέροχο βράδυ για αυτόν στην όμορφη Νέα Ορλέανη (έδρα της ομάδας του), το οποίο θα το θυμάται για όλη του τη ζωή. Μένει να δούμε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να σπάσει κάποιος το ρεκόρ του.

Steph Curry (2022)

Είναι ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας και δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα. Ο Στεφ Κάρι έκανε πράματα και θάματα στο All Star Game του 2022 δείχνοντας την τεράστια κλάση του. Ο ηγέτης των Γουόριορς είχε οδηγήσει την Team Lebron στη νίκη με μια εμφάνιση που δεν πρόκειται να ξεχαστεί όσα χρόνια και αν περάσουν. Ο Στεφ σταμάτησε στους 50 πόντους το προσωπικό του ρεσιτάλ και διέλυσε όλα τα ρεκόρ στα τρίποντα. Ευστόχησε σε 16 τρίποντα παρακαλώ. Ναι καλά διαβάσατε, 16. Πήρε 26 τρίποντα και βρήκε στόχο στα 16 εξ αυτών. Και τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον χαρισματικό σουτέρ που δεν πρόκειται να τον πλησιάσει κανείς στο παρελθόν.

Jason Taytum (2023)

Πάμε και στο πιο πρόσφατο, στο περσινό All Star Game. Εκεί έλαμψε το άστρο του Τζέισον Τέιτουμ. Ο ηγέτης των Σέλτικς έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και δεν γινόταν να κάνουν οι αντίπαλοι κάτι για να τον σταματήσουν. Ο Τέιτουμ κουβάλησε την Team Giannis, αφού τελείωσε το ματς με 55 πόντους (έσπασε το ρεκόρ), 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε μια ασύλληπτη εμφάνιση. Με αυτόν τον τρόπο πήρε στα χέρια του το βραβείο του MVP του All Star Game. Mατσάρα με 40 πόντους έκανε και ο Μίτσελ, αλλά ο Τέιτουμ ήταν μια κατηγορία μόνος του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα