NBA All Star Game: Η διαφορά ανταγωνιστικότητας φαίνεται από τα... φάουλ

Γιώργος Κούβαρης
Γιαννης

bet365

Τα πολύ υψηλά σκορ τα τελευταία χρόνια στα All Star Games του ΝΒΑ και η έλλειψη της ανταγωνιστικότητας, αποτυπώνεται από ένα και μόνο στατιστικό στοιχείο.

Πολύ λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, και όχι αδίκως, για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άμυνες στα All Star Games του ΝΒΑ.

Μια ματιά στα σκορ των αγώνων τα τελευταία χρόνια φτάνει και περισσεύει για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Ο βαθμός ανταγωνιστικότητας είναι σχεδόν ανύπαρκτος, με τους παίκτες των ομάδων να δίνουν απλά ένα show χωρίς να βάζουν στην εξίσωση την «μπασκετική κόντρα» για τον τελικό νικητή.

Ένα στατιστικό στοιχείο είναι αρκετό για να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο All Star Game του 1993 στο «Delta Center» της Γιούτα όπου η Δύση είχε νικήσει την Ανατολή με 135-132 στην παράταση, είχαν γίνει... 67 φάουλ στο σύνολο. Και οι δύο ομάδες «έφτυναν» αίμα για να σκοράρουν. Συγκεκριμένα είχαν «εκτελέσει» 94 βολές στο σύνολο!

Από τη μία είναι κακό ως προς το θέαμα, από την άλλη ωστόσο δείχνει και τον βαθμό ανταγωνιστικότητας που υπήρχε. Και όσο περνούσαν τα χρόνια αυτός ο βαθμός ολοένα και μειωνόταν. Δέκα χρόνια αργότερα και δη στο All Star Game του 2003 στην Ατλάντα, είχαν «εκτελεστεί» 51 βολές από 37 φάουλ στο σύνολο, το 2013 στο Χιούστον 31 βολές από 24 φάουλ ενώ τα δύο τελευταία χρόνια η λέξη «φάουλ» είναι... άγνωστη λέξη!

Στο περσινό All Star Game είχαν γίνει συνολικά στο ματς επτά φάουλ, ενώ στο φετινό της Ιντιανάπολις μόλις... τρία φάουλ για πέντε βολές στο σύνολο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα