Έντουαρντς: Ο «μικρός» μεγάλωσε και... Τζορντανίζει (vids)

Έντουαρντς: Ο «μικρός» μεγάλωσε και... Τζορντανίζει (vids)

Ο Έντουαρντς

bet365

Ο Άντονι Έντουαρντς τρελαίνει κόσμο κόντρα στους Νάγκετς και το Gazzetta ξεχώρισε ορισμένες φάσεις που θυμίζει λιγάκι τον Μάικλ Τζόρνταν.

Οι Τίμπεργουλβς βρίσκονται στον 2-0 στη σειρά με τους Νάγκετς, αφού έκαναν break στα δύο πρώτα ματς στο Ντένβερ. Για να συμβεί αυτό φυσικά χρειάστηκαν τα ρεσιτάλ του Άντονι Έντουαρντς που δείχνει να έχει απογειώσει το παιχνίδι του στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν. Ένα παιδί που είναι μόλις 22 ετών, αλλά στοχεύει να οδηγήσει τους λύκους στον πρώτο τίτλο της ιστορίας.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει αρκετή φασαρία γύρω από το όνομα του, ενώ αρκετοί δεν διστάζουν να τον συγκρίνουν με τον Mάικλ Τζόρνταν. Ορισμένες κινήσεις του Ant-man θυμίζουν λιγάκι τον κορυφαίο παίκτη που έχει βγάλει ποτέ το άθλημα του μπάσκετ. Ο ίδιος δήλωσε ως επιθυμεί να σταματήσουν οι συγκρίσεις. «Θέλω να σταματήσει αυτό. Είναι ο GOAT. Δεν μπορώ να συγκριθώ μαζί του», είπε.

Οι συγκρίσεις δεν σταματούν

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες κινήσεις και φάσεις που έχει βγάλει το τελευταίο διάστημα που έχουν... αύρα Air. Αρχικά το ωραίο fadeaway που έκανε κόντρα στους Νάγκετς στο Game 2. Ο Τζάστιν Χόλιντεϊ επιχείρησε να τον μαρκάρει, αλλά δεν γινόταν.

Είδαμε και μια καρφωματάρα στην προηγούμενη σειρά των play off κόντρα στους Σανς. Πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τον Μπιλ και... διέλυσε τη μπασκέτα. Κάρφωμα με το ένα χέρι. Μια φάση που θύμισε πολύ μια αντίστοιχη πτήση του Τζόρνταν και πάλι κόντρα στους Σανς. Διαβολική σύμπτωση.

Πάμε και πάλι στη σειρά κόντρα στους Νάγκετς. Αυτή τη φορά στο fadeaway κόντρα στον Κάλντγουελ-Πόουπ. Άρτια εκτελεσμένο. Σας θυμίζει κάτι; Αν όχι, δείτε το video.

Για να φτάσουμε στο περίφημο «Shrug». O Μάικλ Τζόρνταν τo είχε κάνει στο Game 1 των τελικών του 1992 κόντρα στους Μπλέιζερς. Τότε έπαιρνε φωτιά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Στο πρώτο ημίχρονο είχε 6 τρίποντα και 35 πόντους σε μια απίστευτη παράσταση. Μετά το έκτο τρίποντο, έκανε μια αξέχαστη κίνηση που ήταν σαν να λέει «τι άλλο να κάνω». Το ματς έγινε γνωστό σαν το «Shrug Game». Και ήρθε μερικά χρόνια μετά, ο Έντουαρντς στο Game 2 κόντρα στους Νάγκετς, να το κάνει και αυτός σε μια φοβερή στιγμή.

Εντάξει είναι ιεροσυλία να συγκρίνεται οποιοσδήποτε με τον αξεπέραστο, τον ασυναγώνιστο, τον GOAT Μάικλ Τζόρνταν. Αλλά με τα όσα δείχνει μέχρι τώρα ο Έντουαρντς και το potential που έχει, σίγουρα μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ και μέσα από σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο, να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους που έπαιξαν ποτέ!

O Tζόρνταν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο πρωταθλητή στο ΝΒΑ στα 27 του, τη σεζόν 1990-91 με τη φανέλα των Μπουλς. Ο Έντουαρντς είναι 22 ετών και φέτος θέλει να πάει όλη τη διαδρομή μέχρι το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής έχει ρίξει στα... σχοινιά το φαβορί της Δύσης, τους Νάγκετς, αφού οι Τίμπεργουλβς έκαναν 2 break. Όλα αυτά σε μια πόλη που έχει να δει την ομάδα της να παίζει σε τελικούς Δύσης από το 2004. Τότε που στη Μινεσότα δέσποζε η μορφή του τεράστιου Κέβιν Γκαρνέτ. Αλλά ακόμα και ο KG δεν μπόρεσε να οδηγήσει τους λύκους στους τελικούς του ΝΒΑ, αφού λύγισε στα West Finals από τους Λέικερς.

Δείτε και το video που είναι όλα μαζεμένα και δείχνει τις ομοιότητες!

 

NBA Τελευταία Νέα