Κινγκς, Βεζένκοβ: Οι «Βασιλιάδες» επέλεξαν γκαρντ στο 2024 NBA Draft (vid)

Κινγκς, Βεζένκοβ: Οι «Βασιλιάδες» επέλεξαν γκαρντ στο 2024 NBA Draft (vid)

Οι Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοβ επέλεξαν γκαρντ στο 2024 NBA Draft (vid)

bet365

Η περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ εμπλέκεται σε διάφορα σενάρια το τελευταίο διάστημα και οι Σακραμέντο Κινγκς επέλεξαν στο νο.13 τον 22χρονο γκαρντ του Πρόβιντενς, Ντέβιν Κάρτερ.

Η διαδικασία του α' γύρου του 2024 NBA Draft ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 27/6 στο Barclays Center του Μπρούκλιν, με τον Ζακαρί Ρισασέ να ξεκινάει την καριέρα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη ως πρώτο πικ από την Ατλάντα.

Σε ό,τι αφορά τους Σακραμέντο Κινγκς, οι «Βασιλιάδες» επέλεξαν στο νο.13 τον 22χρονο γκαρντ του Πρόβιντενς, Ντέβιν Κάρτερ. Ο Κάρτερ εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του τον περασμένο μήνα στο NBA Draft Combine που διεξήχθη στο Σικάγο. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε 19.7 πόντους και 8.7 ριμπάουντ μ.ό. σε 33 συμμετοχές με το Πρόβιντενς, όλες ως starter.

Μάλιστα σημείωσε 20+ πόντους σε 15 αγώνες, έκανε 13 double-doubles και είχε τουλάχιστον τρία μπλοκ ή τρία κλεψίματα σε 12 ματς. Η επιλογή των Σακραμέντο Κινγκς στον α' γύρου του 2024 NBA Draft είναι γιος του βετεράνου ΝΒΑer Άντονι Κάρτερ που αγωνίστηκε στη λίγκα την περίοδο 1999-2012 και πλέον είναι ασίσταντ κόουτς στους Μέμφις Γκρίζλις.

Ουσιαστικά λοιπόν η συγκεκριμένη απόφαση των Κινγκς δεν επηρεάζει καθόλου τον Σάσα Βεζένκοβ αφού οι θέσεις των φόργουορντ παρέμειναν ίδιες. Ο Βούλγαρος φόργουορντ πριν λίγες μέρες ενημέρωσε τον οργανισμό των Κινγκς πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο Σακραμέντο, ωστόσο υπάρχει ένα εγγυημένο συμβόλαιο το οποίο έχουν στα χέρια τους οι «Βασιλιάδες».

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα