2024 NBA Draft: Πέντε Ευρωπαίοι στις πρώτες 12 επιλογές

2024 NBA Draft: Πέντε Ευρωπαίοι στις πρώτες 12 επιλογές

bet365

Ο Ζακαρί Ρισασέ επιλέχθηκε στο νο.1 του 2024 NBA Draft από τους Ατλάντα Χοκς και συνολικά πέντε Ευρωπαίοι βρέθηκαν στις πρώτες 12 επιλογές του α' γύρου που διεξήχθη στο Barclays Center του Μπρούκλιν.

Ο Ζακαρί Ρισασέ άκουσε πρώτος το όνομά του από τον κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ ως επιλογή των Ατλάντα Χοκς στο 2024 NBA Draft.

Ο Γάλλος περιφερειακός, γιος του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Στεφάν Ρισασέ, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του με την Μπουργκ και θα αρχίσει την καριέρα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κουβαλώντας τον τίτλο του πρώτου πικ στη φετινή διαδικασία.

Από 'κει και πέρα, συνολικά πέντε Ευρωπαίοι βρέθηκαν στις πρώτες 12 επιλογές του 2024 NBA Draft.

Συγκεκριμένα, στο νο.2 επελέγη ο επίσης Γάλλος Άλεξ Σαρ, ο 19χρονος σέντερ που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Αυστραλία με τους Περθ Γουάιλντκατς.

Στο νο.6 οι Σάρλοτ Χόρνετς επέλεξαν τον Γάλλο φόργουορντ της Σολέ, Τιτζάν Σαλάουν, στο νο.11 οι Σικάγο Μπουλς πήραν τον 19χρονο Λιθουανό φόργουορντ Μάτας Μπουζέλις ενώ ο Σέρβος γκαρντ Νίκολα Τόπιτς επιλέχθηκε στο νο.12 από τους Θάντερ μολονότι είναι πιθανό να μείνει εκτός δράσης στη rookie σεζόν του λόγω του τραυματισμού στο αριστερό γόνατο.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα