Βεζένκοβ: Στον Καναδά θα συναντήσει την υψηλότερη φορολογία στο ΝΒΑ

Βεζένκοβ: Στον Καναδά θα συναντήσει την υψηλότερη φορολογία στο ΝΒΑ

Ο Σάσα Βεζένκοβ.

bet365

Ο Σάσα Βεζένκοβ ανήκει σε μία ομάδα, τους Τορόντο Ράπτορς, η οποία διαθέτει - λόγω του Καναδά - την υψηλότερη φορολογία στο ΝΒΑ!

Ο Καναδάς μπήκε στη ζωή του ΝΒΑ το μακρινό 1995. Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, οι δύο ομάδες έγιναν μία και ο Καναδάς μετράει ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ. Η απόκτηση του Σάσα Βεζένκοβ από τους Τορόντο Ράπτορς αναμένεται να ανακινήσει το ενδιαφέρουν για τη γείτονα των ΗΠΑ και φυσικά τους «Δεινόσαυρους» του ΝΒΑ.

Μόνο που ο Καναδάς συνδέεται και με έναν διαφορετικό τρόπο με το ΝΒΑ. Χρηματικό. Βλέπετε, η φορολογία που καλείται να πληρώσει κάθε παίκτης του ΝΒΑ φτάνει μέχρι και το 35% του ποσού που αναφέρει το συμβόλαιό του. Για να το θέσουμε πιο απλά, αν κάποιος πρέπει να πάρει ένα εκατομμύριο δολάρια, στην τσέπη του θα καταλήξουν περίπου 650.000 δολάρια.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα χρήματα που καταλήγουν στον «Θείο Σαμ». Μόνο που στον Καναδά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και η φορολογία μπορεί να φτάσει στο 53.53% της αμοιβής! Δηλαδή κάτι παραπάνω από τα μισά χρήματα! Και ας λένε τους Καναδούς ευγενικούς.

Αν ο Βεζένκοβ έμενε στους Σακραμέντο Κινγκς, τους οποίους αποχαιρέτησε σήμερα, την επόμενη σεζόν θα λάμβανε 6.658.536 δολάρια. Μετά τη φορολογία το ποσό θα έφτανε περίπου στα 4.3 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, στον Καναδά το πληρωτέο ποσό θα φτάσει στα 3.09 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 400 χιλιάδες κάτω!

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα