Αυλαία για το Jr. NBA Greece Basketball League 2024 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Newsroom
Αυλαία για το Jr. NBA Greece Basketball League 2024 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

bet365

Το Jr. NBA Greece Basketball League, το επίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ για νεαρούς αθλητές που διεξάγεται υπό την αιγίδα της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη και προάγει τις αρχές και τις αξίες του αθλήματος, έριξε την αυλαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Jr. NBA Greece Basketball League, το επίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ για νεαρούς αθλητές υπό την αιγίδα του ΝΒΑ, έχει εξελιχθεί σε θεσμό, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την πέμπτη σεζόν, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εμπειρίας του αθλήματος.

Τα Final Four που διεξήχθησαν φέτος στο κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» και στην PAOK Sports Arena της Θεσσαλονίκης έγραψαν τον επίλογο μιας πετυχημένης σεζόν μέσα από ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που προσομοιάζει στο ΝΒΑ σε ό,τι αφορά το σύστημα διεξαγωγής, τα ονόματα των ομάδων και τα δαχτυλίδια που δίνονται στους νικητές.

.

Ο Πανιώνιος-Los Angeles Clippers κατέκτησε τον τίτλο στην Αθήνα

Το Final Four του Jr. NBA Greece Basketball League - Attica 2024 έριξε την αυλαία για τη μεγάλη μπασκετική φετινή παράσταση του επίσημου πρωταθλήματος για νεαρούς αθλητές στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΝΒΑ.

Το Final Four πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν», εκεί όπου οι αθλητές U14 του Γ.Σ. Πανιωνίου κατέκτησαν τον τίτλο με τη φανέλα των Los Angeles Clippers, επικρατώντας στον τελικό του ΑΟΝΣ Μίλωνα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα ως Atlanta Hawks με σκορ 55-51.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τoυς αγώνες PlayOffs του 5ου Jr. NBA Greece Basketball League με τη συμμετοχή 30 ομάδων της Αττικής, έφτασε το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου του Final Four, όπου μικροί αθλητές και φίλαθλοι των ομάδων απόλαυσαν με τη ψυχή τους την πολύ όμορφη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Πανιωνίου παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους και το Κύπελλο για την κατάκτηση του τίτλου στα πρότυπα του ΝΒΑ. Με το πλάνο της διοργάνωσης να αντικατοπτρίζει εκείνο της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε θεσμό και έχει συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της ΕΟΚ.

Το πανόραμα του Final Four στο Παλαιό Φάληρο

Σάββατο 15/6 – ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1ος Ημιτελικός / East Conference

  • Indiana Pacers (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) vs Atlanta Hawks (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ) 44-49

2oς Ημιτελικός / West Conference

  • Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ) vs Los Angeles Clippers (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) 29-43

Κυριακή 16/6 – ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Μικρός Τελικός / Αγώνας για την 3η – 4η θέση της τελικής κατάταξης

  • Indiana Pacers (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) vs Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ) 39-35

Τελικός

  • Atlanta Hawks (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ) vs Los Angeles Clippers (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) 51-55

Η τελική κατάταξη
1. Los Angeles Clippers (ΓΣΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
2. Atlanta Hawks (ΑΟΝΣΜΙΛΩΝ)
3. Indiana Pacers (ΓΣΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)
4. Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ)

2

Οι βραβεύσεις και οι απονομές

Στο κομμάτι των βραβεύσεων, ο ομοσπονδιακός προπονητής, κος. Κωνσταντίνος Μπαστούνης παρέδωσε το βραβείο του MVP DOLE 2024 στον αθλητή των Los Angeles Clippers (ΓΣ Πανιωνίου), Κωνσταντίνο Κονδύλη καθώς επίσης βράβευσε τον προπονητή Πέτρο Πλέστη της ίδιας ομάδας για την ανάδειξη του σε Coach of the Year Kellogg's 2024.

Στη συνέχεια, ο κος. Μάριος Γούναρης, Τεχνικός Διευθυντής του ΑΟ Π. Φαλήρου, απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα για την τέταρτη θέση στους Minnesota Timberwolves (ΑΕΚ), καθώς και τα χάλκινα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για την τρίτη θέση στους Indiana Pacers (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ).

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΣΚΚΑ), κος. Αντώνης Δημητρακόπουλος απένειμε τα ασημένια μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για τη δεύτερη θέση στους Atlanta Hawks (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ).

Ο κος. Κωνσταντίνος Μπαστούνης απένειμε τα δαχτυλίδια στους πρωταθλητές και στη συνέχεια παρέδωσε το Κύπελλο στην πρωταθλήτρια ομάδα Los Angeles Clippers (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).

2

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς Jr. NBA για δεύτερη χρονιά

Η PAOK Sports Arena φιλοξένησε το σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου το Final Four του Jr. NBA Greece Basketball League 2024 που διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από πολυετείς συνεχόμενες διοργανώσεις του τουρνουά στην Αττική, πλέον διεξάγεται παράλληλα το Jr. NBA Greece Basketball League - Thessaloniki, στο οποίο συμμετείχαν φέτος 30 ομάδες από την ΕΚΑΣΘ. Νικητές αναδείχθηκαν οι Golden State Warriors/ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΚΑ που επικράτησαν στον τελικό των Toronto Raptors/ΑΣ ΠΑΟΚ και εν συνεχεία, παρέλαβαν τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών, στα πρότυπα του ΝΒΑ.

Το πανόραμα του Final Four στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 1/6 – Ημιτελικοί αγώνες
East Conference

  • Milwaukee Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ Vs Toronto Raptors / ΑΣ ΠΑΟΚ 56-71

West Conference

  • Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Vs Golden State Warriors / ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ 36-76

Κυριακή 2/6

Μικρός τελικός

  • Milwaukee Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ Vs Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ 54-73

Τελικός

  • Toronto Raptors / ΑΣ ΠΑΟΚ Vs Golden State Warriors / ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ 46-60

Η τελική κατάταξη
1. Golden State Warriors / ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΚΑ
2. Toronto Raptors / ΑΣ ΠΑΟΚ
3. Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
4. Milwaukee Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ

2

Οι βραβεύσεις και οι απονομές

Στο μέρος των βραβεύσεων, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΘ, κος. Δημήτρης Γεωργικόπουλος παρέδωσε το βραβείο του MVP DOLE 2024 στον αθλητή των Golden State Warriors / ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ, Άγγελο Κυργάκη.

Ο κος. Λάμπρος Τάκης, μέλος ΔΣ ΕΟΚ και μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΘ, βράβευσε τον προπονητή Καδή Θόδωρο των Golden State Warriors /ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ για την ανάδειξη του σε Coach of the Year Kellogg's 2024.

Στη συνέχεια και στο μέρος των απονομών, ο κος. Γιώργος Βαλαβανίδης, Υπεύθυνος Ακαδημιών ΠΑΟΚ απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα για την τέταρτη θέση στους Milwaukee Bucks / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ, καθώς και τα χάλκινα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για την τρίτη θέση στους Portland Trail Blazers / ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΘ, κος. Δημήτρης Γεωργικόπουλος απένειμε τα ασημένια μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για τη δεύτερη θέση στους Toronto Raptors /ΑΣ ΠΑΟΚ.

Ο κος. Λάμπρος Τάκης, μέλος ΔΣ ΕΟΚ και μέλος ΔΣ ΕΚΑΣΘ απένειμε τα δαχτυλίδια στους πρωταθλητές Golden State Warriors /ΑΚΑΔ. ΔΕΚΑ και στη συνέχεια παρέδωσε το Κύπελλο στην πρωταθλήτρια ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα