Μπακς: Η χρησιμότητα του Γκάρι Τρεντ Τζ., η επανένωση με τον Dame αλλά και τον... Μπρουκ Λόπεζ

Μπακς: Η χρησιμότητα του Γκάρι Τρεντ Τζ., η επανένωση με τον Dame αλλά και τον... Μπρουκ Λόπεζ

Γκάρι Τρεντ Τζ.

bet365

Ο Γκάρι Τρεντ Τζ., έρχεται στους Μιλγουόκι Μπακς μαζί με το «φαρμακερό» του τρίποντο και θα γίνει εκ νέου συμπαίκτης με τον Ντέμιαν Λίλαρντ αλλά θα συναντήσει και τον... παλιό του γνώριμο, Μπρουκ Λόπεζ.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν έξαλλος. Απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς πήρε την πρώτη του αποβολή με δύο τεχνικές ποινές. Σε μία αψιμαχία κατέληξε να βγάζει την κορδέλα του Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, με την ένταση να συνεχίζεται και τον ψηλό των Μπακς να μην μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Εν τέλει, σχεδόν 1,5 χρόνο αργότερα, ο Τρεντ Τζούνιορ θα γίνει συμπαίκτης του. Οι Μπακς κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του με ένα συμβόλαιο ενός έτους και έδειξαν πως παρότι δεν είχαν την ευχέρεια για σπουδαίες κινήσεις αυτό το καλοκαίρι, στο φινάλε θα φανούν ενισχυμένοι, παίρνοντας μία από τις καλύτερες επιλογές της free agency. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τις ασκήσεις επί χάρτου, με τον 25χρονο γκαρντ να φέρνει αρκετά σημάδια αισιοδοξίας, όσον αφορά την περιφέρεια.

Ο Γκάρι Τρεντ Τζ. καθιερώθηκε στο NBA

Πατέρας τεσσάρων, ο Γκάρι Τρεντ Sr. προσπάθησε να δώσει στους γιους του μία καλύτερη ζωή από τη δική του. «Μας μιλάει για την παιδική του ηλικία. Όταν εγώ και τα αδέρφια μου παραπονιόμαστε για κάτι, μας λέει εγώ δεν το είχα “αυτό”. Μας έχει πει τρελές ιστορίες που ακόμα και σήμερα δεν πιστεύω, αλλά είμαι τυχερός που δε μεγάλωσα έτσι. Δούλεψε σκληρά για να βάλει την οικογένειά του σε σωστό μονοπάτι» ανέφερε παλαιότερα ο παίκτης, πλέον, των Μπακς.

Έτσι ακριβώς και η δική του μπασκετική ζωή δεν ήταν η πιο εύκολη. Αφού η πρώτη του σεζόν στο Πόρτλαντ, μετά το Draft που έγινε από τους Κινγκς, τον βρήκε να παίζει 15 παιχνίδια. Βήμα βήμα, όμως εξελίχθηκε σε έναν χρήσιμο συμπαίκτη του Ντέμιαν Λίλαρντ. Η παρουσία του οποίου έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στο να δεχτεί να μετακομίσει στο Γουϊνσκόνσιν.

Αφήνοντας μάλιστα προτάσεις με πολύ υψηλότερη αμοιβή. Το σύνολο των απολαβών του στους Ράπτορς την τριετία έφτασε τα 51 εκατομμύρια δολάρια. Όμως η επανένωση με τον Λίλαρντ αποτέλεσε ισχυρότατο κίνητρο για την απόφασή του. Σε μία ομάδα που θέλει να επιστρέψει σε τροχιά διεκδικητή για τον τίτλο και πλαισιώνει πλέον καλύτερα τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ.

Τι φέρνει στους Μπακς

Η συζήτηση γύρω από την περσινή ομάδα των Μπακς, πάνω κάτω κινήθηκε σε συγκεκριμένα δεδομένα. Η περιφερειακή άμυνα αποτέλεσε το σημαντικότερο πρόβλημα, αφού οι γκαρντ τους δεν είχαν τον τρόπο να ανταπεξέλθουν, με τους ψηλούς πολλές φορές εκτεθειμένους. Ο Τρεντ Τζούνιορ δεν είναι φυσικά, σε καμία περίπτωση, αμυντικός αντίστοιχου επιπέδου του Τζρου Χόλιτνεϊ, αλλά μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τον μέσο όρο στο κομμάτι αυτό.

Και σε συνδυασμό με την προσθήκη του Ράιτ αλλά και του Πρινς, οι Μπακς στόχευσαν στο να βελτιωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Το συνολικό πακέτο του Τρεντ Τζούνιορ τον καθιστά στα χαρτιά, ανώτερο από τον προκάτοχό του, Μαλίκ Μπίσλι, που προσέφερε μεν από το τρίποντο αλλά είχε ταβάνι.

Και μιας και μιλάμε για τρίποντο, ο πρώην γκαρντ των Ράπτορς μπορεί να φέρει στο τραπέζι νούμερα αντίστοιχα της περσινής χρονιάς του. Εκεί όπου έκλεισε με 39.3% από την περίμετρο, συμπληρώνοντας μια τριετία στην οποία βρίσκεται στο 38.2%. Την ευχέρειά του στο να σουτάρει την μπάλα, πρόλαβε να τη δείξει από τους Μπλέιζερς.

Εκεί όπου η παρουσία του Λίλαρντ από μόνη της, έγινε γεννήτρια καλών επιλογών και καθαρών σουτ, με τον Τρεντ Τζ. να φτάνει ως το 41.8% από το τρίποντο τη σεζόν 2019-20, την καλύτερή του ποσοστιαία σε όλα αυτά τα χρόνια στο NBA.

Αυτή η επανένωση με τον Dame, καθώς και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μπορούν να κάνουν τον Τρεντ Τζ. αισιόδοξο για το τι πρόκειται ο ίδιος να παρουσιάσει στο παρκέ. Οι Μπακς βγήκαν από μια δύσκολη και περίεργη χρονιά, που πλήρωσαν τα δομικά τους λάθη, λίγο πριν οι τραυματισμοί των σταρ τους αποτελέσουν τη χαριστική βολή. Ωστόσο, με τις μέχρι τώρα κινήσεις τους, κοιτάζουν με περισσότερη αισιοδοξία τη χρονιά που έρχεται…

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα