Αντετοκούνμπο: Σαν σήμερα οδήγησε τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA (vids)

Αντετοκούνμπο: Σαν σήμερα οδήγησε τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA (vids)

Newsroom
Ο Αντετοκούνμπο

bet365

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη βραδιά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA κόντρα στους Φοίνιξ Σανς!

Η 21η Ιουλίου θα είναι για πάντα «χαραγμένη» στο μυαλό και στην καρδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τότε που γινόταν και... επίσημα θρύλος των Μιλγουόκι Μπακς! Πριν από ακριβώς τρία χρόνια και δη τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στην Ελλάδα, ο Έλληνας σούπερ σταρ μετέτρεπε μια πόλη όπως είναι το Μιλγουόκι σε Γη της μπασκετικής επαγγελίας!

Το «Bucks in Six» έγινε σύνθημα σε μια ολόκληρη πολιτεία. Το Γουισκόνσιν ζούσε μοναδικές στιγμές. Στιγμές που είχε να βιώσει 50 ολόκληρα χρόνια και δη από την εποχή του μεγάλου Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Ο Γιάννης ήταν αποφασισμένος. και δεν ήθελε να πάει με τίποτα η σειρά σε Game 7. Τι έκανε; Τα... διέλυσε όλα στο 6ο ματς της σειράς απέναντι στους Φοίνιξ Σανς των Μπούκερ, Πολ, Έιτον και έστειλε τους Μπακς στην κορυφή του NBA!

Μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο τρελά μπασκετικά παραμύθια. Και όσο και αν το ήθελε ο Γιάννης, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν εκείνη την ημέρα! Εμφάνιση πραγματικό... έπος έχοντας 50 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 μπλοκ, 16/26 σουτ και 17/19 βολές. Αποτέλεσμα; Οι Μπακς επικράτησαν με 105-98 και κατέκτησαν το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Το ρεσιτάλ του στους τελικούς ήταν ικανό να του χαρίσει και το βραβείο του MVP των τελικών. Μία από τις κορυφαίες παραστάσεις παίκτη σε τελικούς ΝΒΑ που θα μνημονεύεται όσα χρόνια και αν περάσουν. Για την ιστορία οι μέσοι όροι του Έλληνα σταρ στους τελικούς ήταν 35.2 πόντοι, 13.2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.8 μπλοκ. Ασύλληπτα νούμερα μιας κυριαρχικής σειράς από τον Γιάννη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα