Σενγκούν: Εξήγησε γιατί αρνήθηκε πλουσιοπάροχη πρόταση της Φενέρμπαχτσε για τα 834 ευρώ της Μπεσίκτας!

Newsroom
Σενγκούν: Εξήγησε γιατί αρνήθηκε πλουσιοπάροχη πρόταση της Φενέρμπαχτσε για τα 834 ευρώ της Μπεσίκτας!
Ο Αλπερέν Σενγκούν γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε την εποχή που είχε αρνηθεί τη Φενέρμπαχτσε και εξήγησε τον λόγο που είχε μείνει στην Μπεσίκτας.

Ο Τούρκος σταρ των Χιούστον Ρόκετς προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ έχοντας κατά μέσο όρο 21.1 πόντους, 9.4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Αυτή ήταν η 3η του χρονιά στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, τον οποίο είχαν επιλέξει οι Ρόκετς στο νούμερο «16» του draft το 2021. Τι είχε συμβεί όμως τη σεζόν 2020-21 και δεν βρέθηκε στη Φενέρμπαχτσε που (του) έδινε «γη και ύδωρ» προκειμένου να τον αποκτήσει;

Μιλώντας στην πατρίδα του, ο Αλπερέν Σενγκούν εξήγησε τον λόγο για τον οποίο είχε πει «όχι» στη Φενέρ μεσούσης της σεζόν και μάλιστα σε τριετές συμβόλαιο με μεγάλες αποδοχές, προτιμώντας να παραμείνει στη Μπεσίκτας με... 834 ευρώ τον μήνα! «Η προσφορά της Φενερμπαχτσέ ήταν μεγάλη. Εκείνη την εποχή έπαιρνα 30.000 λίρες (σ.σ. 834 ευρώ) το μήνα από τη Μπεσίκτας. Παρά την ελκυστική πρόταση της Φενέρμπαχτσε, την απέρριψα. Ήθελαν να πάω μεσούσης της σεζόν, αλλά είχα τριετές συμβόλαιο με την Μπεσίκτας. Το συμβόλαιό μου περιελάβανε ρήτρα αποχώρησης από το ΝΒΑ, κάτι που σήμαινε ότι αν ήθελα να πάω στο ΝΒΑ, δεν θα χρειαζόταν να πληρώσω τίποτα εγώ ή η ομάδα του ΝΒΑ που θα με αποκτούσε» είπε και συνέχισε:

«Αν είχα μετακομίσει στη Φενέρμπαχτσε, θα μου πρόσφεραν πολλά χρήματα, αλλά σε αντάλλαγμα, θα ήθελαν ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να πάω στο NBA. Περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια. Το ΝΒΑ θα κάλυπτε μέρος αυτού, αλλά θα έπρεπε να πληρώσω τα υπόλοιπα, κάτι που θα ήταν τεράστιο λάθος. Αυτό θα ήταν το λάθος της ζωής μου και το ήξερα. Επέλεξα λοιπόν να μείνω στην Μπεσίκτας και να κάνω χρήση του όρου μου και παράλληλα να βελτιώσω το παιχνίδι μου έχοντας 30 λεπτά συμμετοχής και όχι 10-15 στη Φενέρ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα