Μάξουελ για τον Πέτροβιτς: «Συνήθιζε να με γ@μ@ει περισσότερο από τον Τζόρνταν»

Μάξουελ για τον Πέτροβιτς: «Συνήθιζε να με γ@μ@ει περισσότερο από τον Τζόρνταν»

bet365

O Βέρνον Μάξουελ, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς τη δεκαετία του 90 στο ΝΒΑ έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Μάικλ Τζόρνταν.

O Βέρνον Μάξουελ ήταν ένας τύπος που κανείς, στο ΝΒΑ, δεν ήθελε να μπλέξει μαζί του. Αποτέλεσε εμβληματική φιγούρα των Χιούστον Ρόκετς, με το παρατσούκλι «Mad Max» να τον συνοδεύει όχι για την τρέλα του, αλλά για την ικανότητά του να εκτελεί στο φινάλε των αγώνων.

Με το Χιούστον κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ενώ είναι ένας από τους εννιά παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει σημειώσει 30 πόντους σε μία περίοδο!

Ο Μάξουελ μίλησε για τα χρόνια του ΝΒΑ και η κουβέντα έφτασε στον Ντράζεν Πέτροβιτς. Με τα λόγια του «Mad Max» για τον αδικοχαμένο Κροάτη να είναι συναρπαστικά.

«Ο Θεός να τον ευλογεί, ο Πέτροβιτς ήταν το κάτι άλλο. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς... έλεγα στον Ρούντι Τομγιάνοβιτς (σ.σ.: ο προπονητής των Ρόκετς και της Team USA στους Ολυμπιακούς του 2000) να του συμπεριφέρεται όπως στον Τζόρνταν. Μην αφήσεις τον κ@ργιόλη να βρει ρυθμό . Αν βγει αλλαγή, βγάλε με. Όταν επιστρέφει, τότε βάλε με μέσα. Δεν θέλω να τον μαρκάρει άλλος, γιατί βρίσκει ρυθμό γρήγορα και θα είναι δύσκολο να τον σταματήσεις», είπε ο 58χρονος πια Μάξουελ στο podcast του Τζεφ Τιγκ.

Και συνέχισε: «Του το έλεγα και μία φορά δεν το έκανε. Και σκεφτόμουν 'ο κ@ργιολης είναι στο Χιούστον'. Και δεν μιλούσε, απλώς κουνούσε το κεφάλι. Δεν θυμάμαι ποιος τον μάρκαρε τότε, δεν θα δώσω κάποιον συμπαίκτη μου. Αλλά άφησε τον κ@ργιόλη να βρει ρυθμό και με έβαλαν να τον σταματήσω και δεν μπόρεσα. Ήταν ο χειρότερος παίκτης να μαρκάρεις. Πρέπει να τον τιμάται. Αυτός ο κ@ργιόλης ήταν δολοφόνος. Και ο Ντόντσιτς είναι δολοφόνος όπως αυτός».

Και δεν σταμάτησε να μιλάει για το ταλέντο που είχε ο «Πέτρο»: «Ο τύπος έτρεχε πίσω από τρία σκριν και μόλις έπαιρνε την μπάλα απλώς σούταρε τρίποντα. Ήταν απίστευτος. Αν δεν σκοτωνόταν θα γινόταν τόσο ξεχωριστός. Ήταν πολύ ξεχωριστός. Δεν συνηθίζω να λέω καλά λόγια για κάποιον, αλλά αυτός ο κ@ργιόλης συνήθιζε να με γ@@@ει περισσότερο από τον Τζόρνταν. Το λέω σε όλους. Με γ@@@@σε. Σιχαινόμουν να τον μαρκάρω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα