Φουρνιέ, Οσμάν: Τα νούμερα των NBAers που έφεραν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Newsroom
Φουρνιέ Οσμάν

bet365

Τσέντι Οσμάν και Εβάν Φουρνιέ κουβαλάνε τεράστια εμπειρία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και φέρνουν τους... αριθμούς τους σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα, για μία σεζόν που προμηνύεται συγκλονιστική.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός φρόντισαν την τελευταία εβδομάδα να... ταράξουν τα νερά της EuroLeague με προσθήκες που έχουν άρωμα NBA. Πρώτα ο Εβάν Φουρνιέ και μετέπειτα ο Τσέντι Οσμάν, εκτοξεύουν στα ύψη την ποιότητα αλλά και τις προσδοκίες.

Ο Τούρκος φόργουορντ ήρθε ως... απάντηση, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει και αυτός εμφατικά το ρόστερ του. Με τους δύο να έχουν αφήσει τα διαπιστευτήριά τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Φουρνιέ μέτρησε 12 χρόνια στο NBA, με τον Οσμάν να τον ακολουθεί, παίζοντας 7 σεζόν από το 2017-18 και έπειτα.

Μάλιστα, ο 29χρονος φόργουορντ μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στο Σαν Αντόνιο, για να αγωνιστεί δίπλα στον Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Σε μία ομάδα που δε διεκδίκησε κάτι την περασμένη σεζόν και κινήθηκε στον αστερισμό του Νο1 του Draft, ο Οσμάν σκόραρε 6.8 πόντους με 38.9% στο τρίποντο σε συνολικά 72 παιχνίδια.

Από την πλευρά του, ο Εβάν Φουρνιέ επέλεξε να αφήσει το NBA για λογαριασμό του Ολυμπιακού μιας και πέρασε δύσκολη σεζόν.

Ο Τομ Τίμποντο τον άφησε εκτός πλάνων της Νέας Υόρκης και η μετακόμισή του στο Ντιτρόιτ του στέρησε το κίνητρο, σε μία ομάδα που ολοκλήρωσε με 14-68 ρεκόρ. Έχοντας στο Ντιτρόιτ 7.2 πόντους σε 29 παιχνίδια, με 27.0% στο τρίποντο. Φυσικά την καλή του επταετία την πέρασε στο Ορλάντο και τους Μάτζικ, εκεί όπου επιβεβαίωσε τη φήμη του σπουδαίο σκόρερ, κάνοντας πολύ καλές από το 2014-15 έως το 2020-21, με το αγαπημένο του Νο10 στην πλάτη.

Τα νούμερα των Φουρνιέ και Οσμάν στο NBA

Εβάν ΦουρνιέΤσέντι Οσμάν
Παιχνίδια (Regural Season)704476
Πόντοι μ.ο.13.69.3
Τρίποντο %37.435.7
Βολές %79.971.1
Ριμπάουντ2.73.0
Ασίστ2.52.0
Κλεψίματα0.90.7
Λάθη1.51.0
@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα