NBA: Αλλαγή-σταθμός στη χρήση του challenge

Επιμέλεια: Newsroom
NBA: Αλλαγή-σταθμός στη χρήση του challenge

bet365

Το NBA φημίζεται για τις καινοτομίες του και το επαληθεύει για ακόμα μια φορά, καθώς αλλάζει έναν ριζικό κανόνα στη χρήση του τσαλεντζ από τους προπονητές των ομάδων.

Το γνωστό μας «coach's challenge» έχει μπει στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την Αμερική και το ΝΒΑ και φτάνοντας όπως είναι λογικό σε κάθε σημείο του πλανήτη. Το ΝΒΑ όμως προχωρά σε μία ακόμα καινοτομία. Μέχρι πρότινος οι προπονητές μπορούσαν να κάνουν «ένσταση» σχετικά με φάση που βρίσκεται αποκλειστικά σε παροντικό χρόνο. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Με τον κανονισμό να τίθεται σε εφαρμογή από τη σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες, στις 22 Οκτωβρίου, πλέον οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν φάση που προηγήθηκε χρονικά, ακόμα και αν ήταν προγενέστερη άλλου σφυρίγματος. Αξιοσημείωτο δε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας.

Αναλυτικά ο νέος κανονισμός

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, αν ένα άμεσο replay που σχετίζεται με το αν η μπάλα πέρασε εκτός τεσσάρων γραμμών, εξεταστεί ύστερα από ένσταση του προπονητή, ο διαιτητής εντός των γραμμών και το Replay Center θα μπορούν να εξετάσουν το βίντεο προκειμένου να αποφασίσουν αν η παράβαση όφειλε να καταλογιστεί στο σύνολο της ή όχι. Οι παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν για να αποφασιστεί ο καταλογισμός ή μη τη παράβασης είναι οι εξής:

  • Αν οι σχετιζόμενοι παίκτες στη φάση που δεν καταλογίστηκε παράβαση αρχικά , είναι οι ίδιοι ή διαφορετικοί με τη φάση που ακολούθησε και σχετίζεται με το αν η μπάλα είναι άουτ ή όχι.
  • Η απόσταση μεταξύ των δύο φάσεων.
  • Ο χρόνος που πέρασε ανάμεσα στις δύο υπό εξέταση φάσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα