Ο Μάικλ Τζόρνταν στο πλευρό των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης

Ο Μάικλ Τζόρνταν στο πλευρό των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Μάικλ Τζόρνταν στο πλευρό των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης

bet365

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Μάικλ Τζόρνταν, μετά από όλα όσα έχει πετύχει, ανήκει στο «πάνθεον» του παγκόσμιου μπάσκετ. Ωστόσο ο «άσος» των Μπουλς και μετέπειτα των Ουίζαρντς απέδειξε την σπουδαιότητα του και εκτός παρκέ.

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα και ακόμα περισσότερο για τις ΗΠΑ. Το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους σκόρπισε πανικό και φόβο, οικογένειες δεν ξαναείδαν αγαπημένα τους πρόσωπα και η Γουάσινγκτον ήταν σε καθεστώς συναγερμού και επιφυλακής επί μήνες.

Κάτοικος της Αμερικάνικης πρωτεύουσας από το καλοκαίρι του 2001 είχε γίνει ο «ιπτάμενος» Μάικλ Τζόρνταν, καθώς είχε αποφασίσει να «ξεκρεμάσει» τα παπούτσια του και να επανέλθει στην ενεργό δράση με τη φανέλα των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς.

Λίγες μέρες μετά το χτύπημα, ο έξι φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, αποφάσισε να δωρίσει τον μισθό του στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Από το 1 εκατομμύριο δολάρια του μισθού του, ο Τζόρνταν έδωσε τις 100.000 στις παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από το χτύπημα, ενώ τις υπόλοιπες 900.000 τις μοίρασε σε λοιπούς οργανισμούς.

Τότε ο «Air» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Προφανώς η χώρα μας άλλαξε για πάντα, τίποτα όμως δεν άλλαξε περισσότερο από τις ζωές των οικογενειών των θυμάτων αυτής της τραγωδίας. Αυτά τα χρήματα είναι ένα από τα πολλά σπουδαία εγχειρήματα τα οποία θα βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα