Τζον Χένσον: Αποσύρθηκε πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Τζον Χένσον: Αποσύρθηκε πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γιώργος Κούβαρης
Αντετοκούνμπο Χένσον

bet365

Ο Τζον Χένσον, ο οποίος είχε υπάρξει συμπαίκτης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, αποφάσισε να ρίξει και... τυπικά τους τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Είχε να παίξει μπάσκετ στο NBA από το 2020. Τέσσερα χρόνια είχε μείνει μακριά από τα παρκέ. Αν και είχε προτάσεις στο μεσοδιάστημα από την Ευρώπη και την Κίνα, εκείνος δεν επιχείρησε το comeback στο επαγγελματικό μπάσκετ. Βέβαια τον Μάρτιο του 2022 είχε υπογράψει με την Μετς ντε Γουϊνάμπο του Πουέρτο Ρίκο αλλά επειδή δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στη χώρα, αποχώρησε χωρίς να αγωνιστεί ούτε σ' ένα ματς.

Έκτοτε δεν είχε άλλη επαφή με το επαγγελματικό μπάσκετ. Ταλαιπωρημένος, άλλωστε και από τους πολλούς τραυματισμούς, ο Τζον Χένσον με δηλώσεις που έκανε στο «RG.org» επιβεβαίωσε και... τυπικά του απόσυρση από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 33 χρονών. Μάλιστα οι Μπακς τον είχε επιλέξει στο νούμερο «14» του draft το 2012, δηλαδή έναν χρόνο πριν κάνουν το «colpo grosso» με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «15» του draft to 2013.

Πλέον εργάζεται στα Media και ασχολείται περισσότερο με το κολεγιακό μπάσκετ από τη θέση του σχολιαστή. Ο Τζον Χένσον ήταν έξι χρόνια συμπαίκτης με τον Έλληνα σούπερ σταρ και δη από τη στιγμή που ο «Greek Freak» βρέθηκε στο NBA (2013) έως και το καλοκαίρι ου 2019, όταν και μοίρασε τη σεζόν 2019-20 ανάμεσα σε Καβαλίερς και Πίστονς.

Ο Χένσον έχει «γράψει» 445 ματς στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη με 7.6 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ, σουτάροντας με 54% εντός παιδιάς. Τα συνολικά του κέρδη από τα συμβόλαια που υπέγραψε στο NBA ανέρχονται στα 53.7 εκατομμύρια δολάρια.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα