Κιριλένκο: «Με ξύπνησαν για να μου πουν ότι έγινα ντραφτ» (vid)

Κιριλένκο: «Με ξύπνησαν για να μου πουν ότι έγινα ντραφτ» (vid)

Φωτεινός Τριγάζης
Κιριλένκο: «Με ξύπνησαν για να μου πουν ότι έγινα ντραφτ» (vid)

bet365

Ο Αντρέι Κιριλένκο «έγραψε» σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, όμως όταν όλα ξεκινούσαν, ο ίδιος δεν είχε... ιδέα, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, την είδηση ότι επιλέχθηκε στο ντραφτ από τη Γιούτα Τζαζ την έμαθε τηλεφωνικά από τον μάνατζερ του.

O AK-47 ήταν η 24η επιλογή του ντραφτ του 1999 στο ΝΒΑ, με τους Γιούτα Τζαζ να επιλέγουν να τον κάνουν δικό τους. Από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησαν 797 αγώνες στα αμερικανικά παρκέ με μέσο όρο 11,8 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ. Το 2004 ο Ρώσος φόργουορντ αναδείχθηκε all star και παραμένει στη μνήμη πολλών ως σπουδαίος αμυντικός, καθώς εντάχθηκε 3 φορές στη κορυφαία αμυντική ομάδα της χρονιάς, ενώ το 2005 ήταν ο πρώτος στη κατηγορία των κοψιμάτων, με 3,3 ανά παιχνίδι. Το 2015 ολοκλήρωσε τη παρουσία του στο ΝΒΑ, φορώντας τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς, συμπληρώνοντας 13 σεζόν παρουσίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο ξεκίνησαν με έναν... «ανορθόδοξο» τρόπο. Όπως δήλωσε στο κανάλι του Youtube των Knuckleheads Podcast, το βράδυ που ο Κιριλένκο έγινε ντραφτ στο νούμερο 24 από τους Τζαζ, ο ίδιος δεν το παρακολούθησε καν, με τον μάνατζερ του, Μαρκ Φλέισερ να τον παίρνει τηλέφωνο και να τον ενημερώνει, προς έκπληξη του 18χρονου τότε Ρώσου φόργουορντ.

«Δεν ήξερα πότε ήταν το νραφτ»

«Όταν έγινα ντραφτ, ο μάνατζερ μου, Μαρκ Φλέισερ με πήρε τηλέφωνο κατά τις 5 το πρωί και μου είπε: «ΑΚ συγχαρητήρια! Επιλέχθηκες από τους Γιούτα Τζαζ!» και εγώ του απάντησα: «Τι πράγμα; Αλήθεια; Θεέ μου! Οι Γιούτα Τζαζ μόλις 5 χρόνια πριν βρίσκονταν στους τελικούς απέναντι στους Μπουλς. ήταν ο «ταχυδρόμος» (Καρλ Μαλόουν), ο Στόκτον. Ήταν μια ονειρική ομάδα. Τους ήξερες όλους με το όνομα τους. Φυσικά ήταν και ο Τζέρι Σλόαν. Θρυλικός προπονητής. Είναι απίστευτο».

«Δεν είχα ιδέα για τη βραδιά του ντραφτ. Πότε είναι η διαδικασία. Τίποτα. Απλά δέχθηκα το τηλεφώνημα το επόμενο πρωί και ήταν μαζί ολόκληρη η ομάδα νέων της Ρωσίας που αγωνιζόμουν τότε. Όλοι θυμάμαι να μου λένε: «Τι γίνεται ''ταχυδρόμε'';».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα