NBA: Το TOP 5 των free agents που ψάχνουν την ευκαιρία

NBA: Το TOP 5 των free agents που ψάχνουν την ευκαιρία

Νίκος Καρφής
Φουλτζ

bet365

To Gazzetta παρουσιάζει τις πέντε κορυφαίες περιπτώσεις των free agents που πέρυσι έπαιξαν στο ΝΒΑ.

Μπορεί τα ρόστερ των ομάδων τόσο στο ΝΒΑ όσο και στη Euroleague να δείχνουν συμπληρωμένα ως επί το πλείστον, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για τελευταίες πινελιές ειδικά αν βρεθεί κάτι ξεχωριστό. Το Gazzetta ξεχώρισε τις πέντε κορυφαίες περιπτώσεις free agents και σας τις παρουσιάζει. Οι ευκαιρίες είναι αρκετές.

Μαρκέλ Φουλτζ

Ένας παίκτης που ήταν σημαντικό prospect αλλά οι τραυματισμοί στις πρώτες σεζόν της καριέρας του, δεν του επέτρεψαν να φτάσει εκεί όπου μπορούσε. Την περσινή σεζόν είχε 7.8 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ κατά μέσο όρο, αλλά σούταρε με 22.2% τρίποντο. Το τρίποντο ποτέ δεν ήταν το φόρτε του. Ο Φουλτζ είναι ένας σταθερότατος σκόρερ από μέση απόσταση. Διαθέτει καλό πρώτο βήμα, ενώ μπορεί να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι. Δυσκολεύεται όταν πάει στη γραμμή των βολών. Eίναι μόλις 26 ετών και οι 4 από τις 7 σεζόν στην καριέρα του, είναι με 10+ πόντους κατά μέσο όρο.

Ντένις Σμιθ

Άλλος ένας γκαρντ που θεωρήθηκε ότι έχει μεγάλη προοπτική για το μέλλον, άλλα έμεινε στάσιμος. Τα πρώτα του δείγματα ήταν καλά αλλά κάπου στην πορεία, έχασε τον δρόμο του. Δεν έφτασε ποτέ σε επίπεδο σταρ. Η αθλητικότητα του τον βοηθά αρκετά και στις δύο μεριές του παρκέ. Ξέρει να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενάς, χρησιμοποιώντας iso καταστάσεις. Και αυτός είναι μόλις 26 ετών και πέρυσι είχε 6.6 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ κατά μέσο όρο. Την έψαξε σε Νικς, Μπλέιζερς, Πίστονς, Χόρνετς και Μπρούκλιν αλλά δεν στέριωσε πουθενά.

Τζέι Κράουντερ

Όταν είχε πάει στους Mπακς το 2023, αρκετός κόσμος τόνιζε πως ήταν το κομμάτι που έλειπε για να επιστρέψει το Μιλγουόκι στον τίτλο λόγω της ικανότητας του στην άμυνα σε συνδυασμό με το τρίποντο. Αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Ο Τζέι κυκλοφορεί ελεύθερος και αποτελεί μια αξιόπιστη 3 and D λύση για όποια ομάδα θέλει να τον εμπιστευτεί. Παίκτης που μπορεί να ανοίξει το παρκέ λόγω του τριπόντου του. Ικανότατος στην προσωπική άμυνα και ξέρει να βγάζει το λάδι κορυφαίων επιθετικών. Έχει πατήσει τα 34 αλλά η εμπειρία του δεν αμφισβητείται. Είχε 6.2 πόντους με 3.2 ριμπάουντ και 35% τρίποντα τη σεζόν που πέρασε.

Ρόμπερτ Κόβινγκτον

Πλέον στα 33 του χρόνια ο Κόβινγκτον, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι ατυχίες έχουν κατεβάσει το status του για το πόσο είναι απαραίτητος στη λίγκα. Ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά μπορεί να δώσει ποιοτικά λεπτά σε ομάδες του ΝΒΑ. Όπως και ο Κράουντερ, τιμιότατος 3 and D παικτης που συνδυάζει άμυνα και τρίποντο. Πέρυσι ο έμπειρος φόργουορντ σούταρε με 34% στα τρίποντα, ενώ είχε 4.4 πόντους και 3.3 ριμπάουντ με 44% εντός παιδιάς. Έπαιξε 29 ματς σε Σίξερς και Κλίπερς λόγω τραυματισμών. Ερωτηματικό η κατάσταση του μετά από την ιδιαίτερη περσινή σεζόν που έκανε. Πάντως θα ήταν χρήσιμος σε ομάδες που δεν έχουν στόχο να μπουν στα play off.

Nτάνιελ Χάουζ

Άλλος ένας παίκτης που έπαιξε στους Σίξερς την περσινή σεζόν. Ο λόγος για τον Χαόυζ που στα 31 του ψάχνει το επόμενο συμβόλαιο του στο ΝΒΑ. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε σε 34 ματς με τη Φιλαδέλφεια και είχε 4.2 πόντους. Δεν είναι σταθερός στο τρίποντο του κατά τη διάρκεια της καριέρας του κάτι που του έχει στοιχίσει. Πέρασε τα καλύτερα του χρόνια στο Χιούστον, αλλά αυτό αποτελεί πλέον μακρινή ανάμνηση. Μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στο 3 όσο και στα 4, αρκεί να βρει μια ομάδα που να ταιριάξει με τον ρόλο που θα του ανατεθεί. Μένει να δούμε αν κάποιος θα πάρει το ρίσκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα