Μουτόμπο: Οι 39 πόντοι, τα 31 ριμπάουντ και οι 12 τάπες ενός «θρύλου» (vid)

Μουτόμπο: Οι 39 πόντοι, τα 31 ριμπάουντ και οι 12 τάπες ενός «θρύλου» (vid)

Μουτόμπο: Οι 39 πόντοι, τα 31 ριμπάουντ και οι 12 τάπες ενός «θρύλου» (vid)

bet365

Ο θάνατος του Ντικέμπε Μουτόμπο άπλωσε ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από τον μπασκετικό πλανήτη, όμως ο «εκρηκτικός» σέντερ κατά τη διάρκεια της καριέρας του πρόσφερε κάποιες πολύ «λαμπερές» βραδιές στον κόσμο της «πορτοκαλί θεάς».

Ο Ντικέμπε Μουτόμπο μετά από την θητεία 18 χρόνων στα παρκέ του ΝΒΑ δημιούργησε την φήμη του απόλυτου, σχεδόν απροσπέλαστου αμυντικού. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Κονγκολέζος «θεόρατος» σέντερ έκανε πολλά περισσότερα κατά την διάρκεια των αγώνων από το να παίζει απλά άμυνα.

Υπήρξαν βραδιές που ο Μουτόμπο, πέρα από την δεδομένα καλή του άμυνα, συνείσφερε στο παρκέ είτε σκοράροντας «κατά ριπάς», είτε με το να μαζεύει ατελείωτα ριμπάουντ.

Όταν το «κοντέρ» έγραψε 39 πόντους

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1992, ο Ντικέμπε Μουτόμπο βρισκόταν στην «παρθενική» του χρονιά στο ΝΒΑ και η ομάδα του, οι Ντένβερ Νάγκετς αντιμετώπισαν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς εκτός έδρας. Οι «λύκοι» επικράτησαν των Νάγκετς με σκορ 114-99, όμως ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε σέντερ των φιλοξενούμενων ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 39 πόντους, 21 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες και 1 κλέψιμο, πραγματοποιώντας μια συγκλονιστική εμφάνιση. Οι 39 πόντοι του Μουτόμπο έμελλαν να είναι το ρεκόρ παραγωγικότητας στη καριέρα του, παρόλο που το πέτυχε στη πρώτη του χρονιά.

Όταν ο Μουτόμπο κατέβασε τον... γενικό 12 φορές

Στις 18 Απριλίου του 1993, ο «θηριώδης» σέντερ του Ντένβερ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες αμυντικές εμφανίσεις όλων των εποχών. Οι Νάγκετς υποδέχθηκαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς, τους οποίους νίκησαν με σκορ 94-83. Ο σημαντικότερος λόγος που η ομάδα του Λος Άντζελες πέτυχε μόλις 83 πόντους, ήταν η εμφάνιση του Μουτόμπο κάτω από το καλάθι της ομάδας του.

Ο 26χρονος τότε ψηλός των Νάγκετς «κέρασε» τους επιτιθέμενους των Κλίπερς με 12 τάπες, αριθμός ο οποίος αποτελεί μέχρι και σήμερα ρεκόρ για τον οργανισμό των Νάγκετς και παράλληλα ο τέταρτος υψηλότερος όλων των εποχών. Πέραν από το ρεκόρ καριέρας σε κοψίματα, ο Μουτόμπο σε εκείνη την αναμέτρηση προσέθεσε 16 πόντους, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 21 ριμπάουντ, αριθμός ο οποίος όμως απείχε κατά πολύ από τα ριμπάουντ που θα μάζευε ο Κονγκολέζος σέντερ 3 χρόνια μετά.

Η βραδιά που ο Μουτόμπο «σκέπασε τους αιθέρες» μαζεύοντας 31 ριμπάουντ

Στις 26 Μαρτίου του 1996, οι Νάγκετς υποδέχθηκαν τους Σάρλοτ Χόρνετς από τους οποίους γνώρισαν την ήττα με σκορ 119-112. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, ο Μουτόμπο κατάφερε και πάλι να γράψει ιστορία καθώς εκείνο το βράδυ μάζεψε 31 ριμπάουντ, με τον αριθμό αυτό να αποτελεί μέχρι και σήμερα ρεκόρ για τον οργανισμό του Ντένβερ, αλλά και για τον ίδιο. Απέναντι στους Χόρνετς ο Μουτόμπο επίσης σκόραρε 16 πόντους, «μοίρασε» 6 τάπες, ενώ έκανε και 1 κλέψιμο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα