Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πολλοί παίκτες κάνουν φοβερές σεζόν στο ΝΒΑ αφού παίξουν σε τουρνουά της FIBA»

Newsroom
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε πόσο επιδραστικό είναι για έναν ΝΒΑερ να αγωνιστεί σε διοργάνωση της FIBA όπου το μπάσκετ διαφέρει.

Μια νέα σεζόν στο ΝΒΑ βρίσκεται προ πυλών με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι έτοιμος για την 12η χρόνια του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ερχόμενος μάλιστα και από την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων με την Εθνική ομάδα.

Ο «Greek Freak» τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία τού να παίξει κάποιος υπό τις συνθήκες του μπάσκετ της FIBA προτού ξεκινήσει μια νέα σεζόν στο ΝΒΑ. Αναφέροντας παραδείγματα όπως του Τζέιλεν Μπράνσον και του Άντονι Έντουαρντς, ο Αντετοκούνμπο επισήμανε πως:

«Πολλοί παίκτες που έπαιξαν στην FIBA προτού μπουν στη νέα σεζόν του ΝΒΑ, πραγματοποίησαν εκπληκτικές χρονιές. Μπορούμε να μιλήσουμε για τους Τζέιλεν Μπράνσον, Άντονι Έντουαρντς, Μπόμπι Πόρτις, Πάολο Μπανκέρο ή τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Το στυλ μπάσκετ στην Ευρώπη ή στη FIBA είναι εντελώς διαφορετικό.

Είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις και να λειτουργήσεις. Δεν μπορείς να κινηθείς και σου επιτρέπουν να είναι πολύ σκληρός σωματικά. Μόλις αντιληφθείς πώς να παίξεις με λιγότερο χώρο, όταν θα επιστρέψεις στο ΝΒΑ και θα έχεις πολύ περισσότερο spacing, θα είσαι ασταμάτητος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα