Τόμπσον: «Είχα ξεχάσει γιατί παίζω μπάσκετ»

Τόμπσον: «Είχα ξεχάσει γιατί παίζω μπάσκετ»

Τόμπσον
Ο Κλέι Τόμπσον ετοιμάζεται φέτος να αγωνιστεί με τα χρώματα των Ντάλας Μάβερικς, κάτι για το οποίο ανυπομονεί όπως είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος γκαρντ, αφήνοντας αιχμές για τους επικριτές του.

Ο Κλέι Τόμπσον ανήκει στην ελίτ των σουτέρ όλως των εποχών, όμως ο τραυματισμός του το 2019 πήγε πίσω την καριέρα του. Πέντε χρόνια μετά, ο χαρισματικός σκόρερ δηλώνει έτοιμος να δοκιμάσει τις ικανότητες του σε μια ομάδα διαφορετική από αυτή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τους οποίους μεγαλούργησε από το 2011.

Νέος «σταθμός» της καριέρας του είναι οι Ντάλας Μάβερικς και όπως δηλώνει ο ίδιος, η προοπτική της εμπειρίας του μαζί τους τον έκανε να ξαναθυμηθεί γιατί παίζει μπάσκετ.

Πέρυσι στη τελευταία του σεζόν με τους «πολεμιστές» είχε κατά μέσο όρο 17,9 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ σε 77 παιχνίδια με υψηλά ποσοστά ευστοχίας (43%/39%/93%).

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με πείσει ότι δεν έκανα φανταστική χρονιά πέρυσι».

"Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί μετράς τον εαυτό σου συγκρίνοντάς τον με αυτό που ήσουν κάποτε, με όσα είχες καταφέρει και με όλα αυτά. Άφησα όλα αυτά να μπουν στο μυαλό μου και έφτασα στο σημείο να έχω ξεχάσει γιατί παίζω μπάσκετ. Μα φυσικά επειδή το αγαπώ.

Προσπαθούσα να αξιολογήσω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια των άλλων και δεν κατάλαβα πόσο μεγάλη σπατάλη ενέργειας είναι αυτή.

Το βλέπετε και στα σχόλια όμως. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα γράψουν άσχημα πράγματα για εσένα κάποιες φορές, ωστόσο αυτό δεν πρέπει ποτέ να σε σταματά από το να κάνεις τη δουλειά σου.

Στο τέλος, όταν σκέφτομαι την περσινή σεζόν, έπαιξα πολύ καλό μπάσκετ. Είχα 18 πόντους μέσο όρο και 39% στο τρίποντο. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με πείσει ότι αυτό δεν είναι φανταστικό. Αν μου έλεγες όταν ήμουν 18 χρονών, ότι θα έχω τέτοια νούμερα, θα ήμουν ενθουσιασμένος".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα