Γκομπέρ προς επικριτές: «Δείξτε μου ποιος άλλος θα έπρεπε να είχε πάρει το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού»

Γκομπέρ προς επικριτές: «Δείξτε μου ποιος άλλος θα έπρεπε να είχε πάρει το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ρούντι Γκομπέρ.
Ο Ρούντι Γκομπέρ απάντησε σε όσους του ασκούν κριτική για το γεγονός ότι πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στο NBA.

Ο Ρούντι Γκομπέρ την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε μία γεμάτη σεζόν με τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Ο ίδιος μάλιστα στο τέλος της χρονιάς αναδείχθηκε σε κορυφαίος αμυντικός του NBA για τέταρτη φορά, με αρκετούς να κριτικάρουν τόσο αυτή την απόφαση όσο και τον ίδιο.

Ο Γάλλος σέντερ, μιλώντας σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο sportskeeda, μεταξύ άλλων έδωσε την απάντησή του σε όσους του ασκούν κριτική.

«Νομίζω ότι είμαι σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου όπου ξέρω ποιος είμαι. Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μου είναι ο εαυτός μου. Το ταξίδι το καθενός είναι ξεχωριστό. Η ιστορία του καθενός λέει πολλά περισσότερα από ότι οι λέξεις. Υπάρχει μία έκφραση όπου λέει πως για να φτάσεις σε έναν προορισμό, δεν μπορείς να πετάς πέτρες σε κάθε σκυλί που γαβγίζει. Ακριβώς εκεί είμαι εγώ.

Γνωρίζω το τι λέγεται για εμένα. Όλοι μπορούν να έχουν απόψεις. Αλλά το παρκέ δεν λέει ψέματα. Τα νούμερα δεν λένε ψέματα. Θα συνεχίσω να συγκεντρώνομαι στο να είμαι ο καλύτερος που μπορώ για την ομάδα και να συγκεντρωθώ σε όλα τα σπουδαία πράγματα που προσπαθώ να κάνω για αυτόν τον κόσμο με όλους τους τρόπους.

Απλά δείτε τα νούμερα. Η χειραγώγηση από τα Μέσα και η αντίληψη είναι ένα στοιχείο. Αλλά δείτε ποιος είναι στην κορυφαία πεντάδα της λίστας με τα μαρκαρίσματα στις αλλαγές πέρυσι ή στις καταστάσεις isolation. Δείτε τα νούμερα. Τα νούμερα δεν λένε ψέματα. Αυτό είναι που λέω.

Πολύς κόσμος δυσφημεί το βραβείο του καλύτερου αμυντικού με άλλα βραβεία. Αυτό είναι υπέροχο. Αλλά όταν το κάνετε αυτό, να βεβαιώνεστε ότι το κάνετε με αποδείξεις. Βεβαιωθείτε ότι έρχεστε με νούμερα και δεδομένα που αποδεικνύουν αυτό που λέτε. Αλλιώς είναι απλά μία άποψη. Δείξτε μου ποιος θα έπρεπε να το είχε πάρει το βραβείο εκείνα τα χρόνια εκτός από εμένα. Είμαι περίεργος να το δω αυτό».

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα