Μέμφις Γκρίζλις: Εξασφάλισε two-way ο κοντορεβιθούλης Καβαμούρα

Μέμφις Γκρίζλις: Εξασφάλισε two-way ο κοντορεβιθούλης Καβαμούρα

Γιώργος Κούβαρης
Καβαμούρα
Ο Ιάπωνας Γιούκι Καβαμούρα κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο NBA καθώς οι Μέμφις Γκρίζλις του πρόσφεραν two way συμβόλαιο ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Μπορεί να βλέπει τον κόσμο από τα 172 εκατοστά, μπορεί να μην είχε καμία εμπειρία στο NBA, αλλά όσο μπόι του λείπει, άλλο τόσο... αποφασιστικότητα είχε στην preseason!

Ο λόγος για τον Ιάπωνα πλέι-μέικερ, Γιούκι Καβαμούρα, ο οποίος αγωνίστηκε στην προετοιμασία με τους Μέμφις Γκρίζλις και μπόρεσε να πείσει τις «Αρκούδες» προκειμένου να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους με two-way συμβόλαιο. Ο 23χρονος παίκτης είχε κατά μέσο όρο 3.4 πόντους και 4.2 ασίστ κατά τη διάρκεια της preseason ανά 15.1 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καβαμούρα πήρε μέρος στους πρόσφατος Ολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα της εθνικής Ιαπωνίας και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του έχοντας αντίστοιχα 20.3 πόντους και 7.7 ασίστ! Ουσιαστικά ήταν και το «διαβατήριό» του προκειμένου να πραγματοποιήσει το «american dream» φορώντας τη φανέλα των Γκρίζλις.

Τι σημαίνει το two way συμβόλαιο που υπέγραψε; Ότι οι Γκρίζλις μπορούν να τον κρατήσουν στο ρόστερ για 45 ημέρες χωρίς να προσμετράται στο salary cap, ενώ παράλληλα δεν θα συνυπολογιστεί η περίοδος που θα περάσει στην G-League εάν χρησιμοποιηθεί από τη θυγατρική ομάδα στη λίγκα, τους Μέφις Χαστλ.

 

Βέβαια το two-way δεν σημαίνει εγγυημένο συμβόλαιο, κάτι που θα αποφασιστεί από την ομάδα μετά το πέρας των 45 ημερών ως παίκτης των Γκρίζλις.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα