Η ζωή του Μάικλ Τζόρνταν σε κόμικ και τα deadlines που συνέτριψα για χάρη του

Η ζωή του Μάικλ Τζόρνταν σε κόμικ και τα deadlines που συνέτριψα για χάρη του

Jordan
Με αφορμή την έναρξη του NBA, λίγκα η οποία είναι συνυφασμένη με τον Μάικλ Τζόρνταν, ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για το κόμικ το οποίο αποτυπώνει τη ζωή του εντός κι εκτός παρκέ.

Το καινούριο κρύβει κάτι το εντυπωσιακό. Εναν ενθουσιασμό ο οποίος σα να σε οδηγεί σε αυτά τα άγνωστα μονοπάτια τα οποία σε έχει βάλει μία πρωτόγνωρη εμπειρία, μία πρωτόγνωρη πρόκληση.

Λάθος λέξη η «πρόκληση». Δεν θα μπορούσε να είναι τέτοια η δυνατότητα που μου έδωσαν οι άνθρωποι των εκδόσεων «ΟΞΥ» να μεταφέρω σε κόμικ τη ζωή του Μάικλ Τζόρνταν.

Εμπειρία ναι, πρόκληση οτιδήποτε αφορά τον MJ23 δε θα μπορούσε να είναι.

Πολλές φορές έχω σκεφτεί να γράψω, αλλά η σκέψη από την πράξη απέχει έτη φωτός. Για πρώτη φορά λοιπόν μπήκα σε παρόμοια διαδικασία.

Έπρεπε να μεταφράσω ένα κόμικ για το απόλυτο ίνδαλμά μου. Μόλις πήρα το αρχείο στα χέρια μου, το διάβασα μονορούφι. Μετά το φαντάστηκα σε κανονική έκδοση κι όχι ως αρχείο σε υπολογιστή.

Jordan1

Τα deadlines θα έλεγα σε μία δόση υπερβολής πως τα συνέτριψα. Με είχε συνεπάρει η μετάφραση. 'Όπως ακριβώς έκανε (και ακόμη κάνει μέσω youtube) o κορυφαίος αθλητής στην ιστορία.

Η ζωή του Μάικλ Τζόρνταν εντός κι εκτός παρκέ. Από τα γυμνασιακά του χρόνια όταν είχε κοπεί από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου, από τότε που κούρευε γκαζόν για να έχει χαρτζιλίκι έως το τέλειο. Το ακατόρθωτο. Τα πρωταθλήματα, η αποχώρηση, το περίφημο «I am back» το οποίο αποτελεί την ιστορικότερη δήλωση στον αθλητισμό. Τα πάντα έχει αυτό το κόμικ και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Ο Μάικλ Τζόρνταν εικονογραφημένος όπως δεν τον έχουμε ξανασυναντήσει. Με τις ιστορίες του, με τις αντιδράσεις του και κυρίως με τα συναισθήματα του να ζωντανεύουν σε έντονες περιστάσεις. Όπως για παράδειγμα στον θάνατο του πατέρα του και στα πρωταθλήματα των Μπουλς.

Το graphic novel «Michael Jordan – Ο Ιπτάμενος Ταύρος» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και εσύ μπορείς να το κάνεις ήδη δικό σου με ένα click ΕΔΩ. Μια έκδοση-φόρος τιμής, που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός φίλου του μπάσκετ, του αθλητισμού και των κόμικ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα