Βίκτορ Γουεμπανιάμα: «Fake news ότι πήρα 11 κιλά σε ένα χρόνο, αυτό είναι αδύνατον» (vid)

Βίκτορ Γουεμπανιάμα: «Fake news ότι πήρα 11 κιλά σε ένα χρόνο, αυτό είναι αδύνατον» (vid)

Newsroom
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν να αυξάνει ραγδαία την μυϊκή του μάζα τον τελευταίο χρόνο.

Εδώ και καιρό, αίσθηση είχε προκαλέσει η είδηση ότι ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα κατάφερε να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα κατά 11 κιλά μέσα σε ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν στο NBA.

Ωστόσο, στην πρόσφατη Media Day των Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Γάλλος «γίγαντας» έσπευσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση όταν ρωτήθηκε σχετικά με το βάρος του από δημοσιογράφο συμπατριώτη του με τον οποίο άνοιξε διάλογο:

«Αυτό είναι fake news, 10 κιλά σε 12 μήνες; Αυτό είναι αδύνατον χωρίς να τραυματιστώ. Ποιο ήταν ακριβώς το βάρος μου όταν έφτασα στο NBA;»

«Το ακριβές βάρος σου τώρα είναι 106 κιλά και 95 όταν ήρθες στο πρωτάθλημα», απάντησε ο ρεπόρτερ, με τον περσινό ρούκι της χρονιάς να απαντά:

 

«Αυτό είναι αδύνατον, το μεγαλύτερο βάρος που είχα ήταν τα 94 κιλά όταν ήμουν στην Βιλερμπάν (σ.σ. σεζόν 2021-22). Προσπαθώ να στοχεύω στην αύξηση βάρους κατά 1 με 5% το χρόνο. Δεν προσπαθώ να πάρω βάρος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με αρκετό χρόνο για να δουλέψω, είναι αρκετά πιθανό να πάρω πολύ βάρος.

Επομένως, είναι θέμα φυσικής προπόνησης, αλλά εδώ δεν είναι του στυλ μας να δουλεύουμε σε ασκήσεις για να πάρουμε απλά βάρος χωρίς να δουλεύουμε στην κινητικότητά μας. Είναι προτιμότερο να αναπτυσσόμαστε με έναν πιο οργανικό και φυσικό τρόπο».

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα