Σέλτικς - Νικς 132-109: Τρίποντη «εκτέλεση» με την... αύρα του 18ου πρωταθλήματος (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Έχοντας παραλάβει τα δαχτυλίδια και βλέποντας στην οροφή το banner για την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος, οι Μπόστον Σέλτικς διέλυσαν τους Νιου Γιορκ Νικς στο εναρκτήριο ματς του NBA με 132-109 έχοντας ευστοχήσει σε... 29 τρίποντα!

Η ψυχολογία; Στα ύψη. Και πώς να μην ήταν στα ύψη όταν οι παίκτες των Μπόστον Σέλτικς γνώριζαν ότι μετά το τέλος του αγώνα θα μπορούσαν να «φλεξάρουν» τα δαχτυλίδια του πρωταθλήματος. Πριν από το πρώτο ματς της σεζόν στο NBA κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς, οι «Κέλτες» είχαν παραλάβει τα δαχτυλίδια, είχαν δει το banner να σηκώνεται στο «TD Garden» και τα υπόλοιπα θα ήταν... ιστορία μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Και μάλιστα γράφοντας την... δική τους ιστορία καθώς ισοφάρισαν το ρεκόρ των Μιλγουόκι Μπακς από το 2020 όσον αφορά τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σ' ένα ματς του NBA. Οι Σέλτικς είχαν 29/61 σουτ έξω από τα 7.25 μέτρα και μάλιστα οι φίλοι της ομάδας φώναζαν λίγο πριν από το τέλος «One more 3» (σ.σ. δηλαδή «ένα ακόμα τρίποντα») ώστε να έχουν οι Σέλτικς το...απόλυτο ρεκόρ. Ακόμα και έτσι, η ομάδα της Βοστόνης πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν στο NBA.

Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα έχοντας 37 πόντους με 6/7 δίποντα, 8/11 τρίποντα, 1/2 βολές, 10 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε 30 λεπτά συμμετοχής. Ο Ντέρικ Γουάιτ πρόσθεσε άλλους 24 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν τελείωσε το παιχνίδι μετρώντας αντίστοιχα 23 πόντους και 5/9 τρίποντα και 7 ριμπάουντ.

Στον αντίποδα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις δύο δυνατές προσθήκες των Νικς! Ο Καρλ Άντονι-Τάουνς είχε 12 πόντους με 5/9 εντός παιδιάς, 1/1 βολή και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Μίκαλ Μπρίτζες μέτρησε άλλους 16 πόντους με 5/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 0/1 βολή. Πρώτος σκόρερ για τους Νεοϋορκέζους ήταν ο... συνήθης ύποπτος Τζέιλεν Μπράνσον με 22 πόντους, όσους πέτυχε και ο Μάιλς ΜακΜπράιντ με 4/5 τρίποντα ερχόμενος από τον πάγκο.

 

Τα δωδεκάλεπτα: 43-24, 74-55, 113-87, 132-109.

@Photo credits: @celtics

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα