Βεζένκοβ: «Mπορούσα να προσπαθήσω και δεύτερο χρόνο στο NBA, είμαι ξανά χαρούμενος στον Ολυμπιακό» (vid)

Βεζένκοβ: «Mπορούσα να προσπαθήσω και δεύτερο χρόνο στο NBA, είμαι ξανά χαρούμενος στον Ολυμπιακό» (vid)

Newsroom
Ο Σάσα Βεζένκοβ του Ολυμπιακού
Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στην Cosmote TV για την απόφασή του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό εξηγώντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να μείνει για έναν ακόμα χρόνο στο NBA.

Ο Βούλγαρος φόργουρντ φόρεσε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού ύστερα από έναν χρόνο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς και δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή του στην ομάδα που αγαπάει και τον αγαπούν.

Μεταξύ άλλων ο Σάσα Βεζένκοβ εξήγησε ότι θα μπορούσε να προσπαθήσει για έναν ακόμα χρόνο στο NBA, ξεκαθάρισε ότι δεν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή του να δοκιμάσει στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη ενώ υποστήριξε ότι τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα πέρυσι μετά τον τραυματισμό του που τον κράτησε δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

«Πολλές φορές το έχουμε πει ότι είμαστε ευλογημένοι και τα προβλήματα στη ζωή μας είναι άλλα. Αλλά όταν μπαίνουμε στον μικρόκοσμο μας και σε αυτό το τούνελ, θεωρούμε ότι έχουμε το πιο μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο. Δεν είναι έτσι. Το κάνουμε επειδή το αγαπάμε» είπε ο Βεζένκοβ ο οποίος κλήθηκε να κάνει τη σύγκριση της μετακόμισής του στο ΝΒΑ από τον Ολυμπιακό σε σχέση με το πρώτο μεγάλο άλμα που είχε επιχειρήσει από τον Άρη στην Μπαρτσελόνα:

«Είναι διαφορετικό. Πριν από την Μπαρτσελόνα είχα παίξει στον Άρη, αλλά σε επίπεδο Basket League. Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα, λέω αμέσως "ώπα, πού είμαστε εδώ τώρα; Τι παιχταράδες είναι αυτοί!". Και μου πήρε χρόνο. Και ενώ είχα παίξει κάποια παιχνίδια, μισή χρονιά. δεν ήταν το μπαμ τόσο μεγάλο. Τώρα όταν φεύγεις, όπως έφυγα, δηλαδή με όλα αυτά που προσπάθησα και καταφέραμε με την ομάδα και σε ατομικό επίπεδο και πας κάπου όπου δεν υπάρχει εγγύηση στον αθλητισμό. Όμως σου έχουν πει ένα και γίνονται δέκα.»

 

Εάν θα μπορούσε να παραμείνει στο NBA για έναν ακόμα χρόνο; «100%. Δηλαδή, είχα την ευκαιρία. Δεν είναι ότι κάποιος με έδιωξε ή κάποιος μου είπε δεν θα είσαι εδώ. Αλλά όταν έχεις 6-7 χρόνια, το να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις είναι πάρα πολύ σημαντικό. Στη ζωή δεν είναι όλα εύκολα. Αυτό μου έχουν μάθει οι γονείς μου και η παιδεία που έχω πάρει. Δεν πρέπει να είσαι πάντα στο comfort zone. Αλλά θεωρώ ότι το safe place, ότι θα σε αγκαλιάσει η ομάδα, το πώς λειτουργεί ο οργανισμός, τα παιδιά που τα ξέρω... Νομίζω ότι είμαι ξανά χαρούμενος.»

Μιλώντας επίσης για την εμπειρία του στους Σακραμέντο Κινγκς είπε ότι «αν δω λίγο πιο καθαρά τα πράγματα, θεωρώ ότι πάλεψα αλλά δεν ξέρω αν εγκεφαλικά δόθηκα 100% σε αυτό που έκανα, όχι ως προς το μπάσκετ, αλλά ως προς το πνευματικό κομμάτι. Ότι στις δυσκολίες που ήξερα ότι θα έρθουν, δεν ήξερα πώς θα έρθουν. Μετά ήρθε και ο τραυματισμός που με κράτησε έξω δύο μήνες και ήταν πολύ δύσκολο. Όταν μπαίνεις σε κάτι, περιμένεις κάτι και έρχεται κάτι άλλο, μετά είναι δύσκολο...»

Μετάνιωσε που πήγε στο NBA; Ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, όχι, όχι. Ποτέ, ποτέ».

Όσο για την υποδοχή που του είχε επιφυλάξει ο κόσμος του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του; «Το συνειδητοποίησα μετά. Ήταν 25 Ιουλίου, το μεσημέρι. Ο κόσμος πάει διακοπές. Και μόνο που ήρθαν για να με δουν σημαίνει πολλά, γιατί δόξα τω Θεώ, στα social media, όσο κακό και να κάνουν που κάνουν πολύ κακό, κάνουν και καλά. τα μηνύματα του κόσμου, η αγάπη. Όσο ήμουν στο Σακραμέντο δεχόμουν μηνύματα από τους φίλους όλων των ομάδων που με έκαναν να νιώθω όμορφα».

@Photo credits: eurokinissi, Γιώργος Ματθαίος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα