Αντετοκούνμπο: «Υπάρχουν μερικές μέρες που το κάνεις πιο εύκολα, άλλες μέρες θα περάσεις... μέσα από φωτιά»

Αντετοκούνμπο: «Υπάρχουν μερικές μέρες που το κάνεις πιο εύκολα, άλλες μέρες θα περάσεις... μέσα από φωτιά»

Δημήτρης Οικονόμου
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Στον τρόπο που επηρεάζει το παιχνίδι στάθηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που πέτυχε 25 πόντους σε 31 λεπτά, στην πρώτη νίκη των Μπακς επί των Σίξερς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έκανε όλα σε... οικονομική συσκευασία, στη νίκη των Μπακς επί των Σίξερς με 124-109 για την πρεμιέρα του NBA. Και όπως είναι λογικό, ρωτήθηκε σχετικά με την παρουσία του Λίλαρντ, του Πρινς, του Γκάρι Τρεντ Τζ. αλλά και για τον χρόνο συμμετοχής του, αφού τα 32 λεπτά που έπαιξε ήταν αρκετά για να φύγει η ομάδα του νικήτρια από το παρκέ. Τονίζοντας πως μπορεί σήμερα να τα κατάφερε χωρίς να πιεστεί, αλλά δε θα είναι πάντοτε τόσο εύκολη η αποστολή του.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Για τη δουλειά του Γκάρι Τρεντ Τζ. με τον Μάξεϊ: «Φανταστική, είναι ένας από τους παίκτες που προφανώς θέλουμε να βάλει τα σουτ και να μας ανοίξει τους χώρους αλλά στο φινάλε της ημέρας πρέπει να του δώσεις τα εύσημα για την άμυνα. Είναι δύσκολο να μαρκάρεις έναν από τους πιο γρήγορους παίκτες στο NBA (σ.σ. τον Ταϊρίς Μάξεϊ) σε όλο το γήπεδο, να είσαι πάντα μπροστά του, να βάζεις το σώμα σου. Ήταν φανταστικό αυτό που έκανε, ο Μάξεϊ πήρε πολλά σουτ, έβαλε αρκετά, έχασε αρκετά αλλά ο Γκάρι Τρεντ Τζ. ήταν πάντα εκεί. Πιθανότατα θα είναι κουρασμένος».

Για τον Πρινς: «Ξέρει πως να βρίσκεται στα ανοιχτά σημεία του παρκέ. Ο Μπρουκ και ο Μπόμπι είναι πάντα εκεί για να βάλουν τα σουτ, το χρειαζόμαστε αυτό. Η άμυνα ήταν πολύ καλή για εμάς, αλλά κάτι που έχει υποτιμηθεί σχετικά με τον Πρινς είναι πως πάντα βρίσκεται στα ανοιχτά σημεία του παρκέ. Όταν κολλήσουμε θα μας ανεβάσει».

 

Για την άμυνα του Λόπεζ: «Ο Μπρουκ ήταν τέρας απόψε, μπορεί να μπλόκαρε 6 σουτ αλλά έβαλε το χέρι του σε 20. Το κάνει δύσκολο για όλους. Αν είσαι ψηλός ή κοντός και το κάνεις δύσκολο για αυτόν που μαρκάρεις, ο Μπρουκ θα σε βοηθήσει. Ξέρουμε ότι θα είναι πίσω μας για να βοηθήσει».

Για το physical παιχνίδι και το πώς αντιμετώπισε την άμυνα των Σίξερς: «Πρέπει να είσαι υπομονετικός. Στο τέλος της ημέρας θα είναι physical, πρέπει να βρω τον ρυθμό μου. Τελευταία φορά που έπαιξα στο NBA ήταν τον Απρίλιο. Διαφορετική ταχύτητα, ρυθμός, άλλο spacing, περισσότερα λεπτά. Δεν έχω παίξει 32 λεπτά για αρκετό καιρό. Θα είμαι οκ!».

Για τον τρόπο που επηρεάζει το παιχνίδι όσο μεγαλώνει: «Υπάρχουν μερικές μέρες που το κάνεις πιο εύκολα, άλλες μέρες θα περάσεις... μέσα από φωτιά. Θα έρθουν μέρες που θα στο αρνηθούν, θα σου κάνουν double team. Πρέπει να βρεις τρόπους να επηρεάσεις το παιχνίδι. Πάντα ρωτάω τον εαυτό μου όταν φεύγω από το ματς αν το επηρέασα, το έκανα και είμαι χαρούμενος».

Για τον Λίλαρντ: «Πέρσι είχε 38 στην πρεμιέρα, ήταν εκπληκτικός. Όπως και σήμερα. Όταν του κάνουν οι ψηλοί μας ένα καλό σκριν είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις. Ο ψηλός πρέπει να πάρει μια απόφαση εκεί. Πρέπει να επιλέξεις το... δηλητήριο. Τον χρειαζόμαστε τον Λίλαρντ επιθετικό όλη τη σεζόν και μας το κάνει πολύ πιο εύκολο για όλους».

Για τον χρόνο συμμετοχής του: «Δε θα πω ψέματα, αν υπάρχουν καταστάσεις όπως σήμερα και ευκαιρίες για εμένα να ξεκουραστώ, θα τις πάρω. Στο σημείο αυτό της καριέρας μου, είμαι χαρούμενος να τελειώνει το παιχνίδι και να είμαι υγιής. Προφανώς θα υπάρξουν μέρες που θα πρέπει να παίξω 37 λεπτά αλλά όταν μπορώ να παίξω λιγότερα, είμαι οκ με το ποιος είμαι και τι μπορώ να φέρω στο ματς. Αν παίξω 25 λεπτά δε θα παραπονεθώ όπως στο παρελθόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα