Μπακς, Λίλαρντ: Τα ενθαρρυντικά σημάδια και οι λόγοι αισιοδοξίας

Μπακς, Λίλαρντ: Τα ενθαρρυντικά σημάδια και οι λόγοι αισιοδοξίας

Δημήτρης Οικονόμου
Γιάννης Αντετοκούνμπο Ντέμιαν Λίλαρντ
Μπορεί να είναι μονάχα η πρεμιέρα, αλλά ο Ντέμιαν Λίλαρντ έδωσε λόγους στους φίλους των Μιλγουόκι Μπακς να παραμείνουν αισιόδοξοι ενόψει της σεζόν!

Οι πρεμιέρες των Σίξερς με τους Μπακς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάτι κοινό. Πέραν από τις νίκες των «Ελαφιών», η κοινή αυτή συνισταμένη λέγεται Ντέμιαν Λίλαρντ. Ο Dame έκανε ονειρικό ντεμπούτο πέρσι, πετυχαίνοντας 39 πόντους απέναντι στους Σίξερς, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Από την ίδια αφετηρία και φέτος, πέτυχε 30άρα και τα πάντα για το Μιλγουόκι ήταν πολύ πιο εύκολα.

Χωρίς τους Εμπίντ και Τζορτζ οι Σίξερς δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Τα παραπάνω μας λένε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει λόγος για βιαστικά συμπεράσματα, ωστόσο τα ψήγματα αισιοδοξίας ενόψει της σεζόν που μόλις άρχισε, είναι υπαρκτά.

Τόσο ένεκα του ίδιου του Λίλαρντ, όσο και λόγω της διαφοράς που είδαμε από τους Μπακς στην πρεμιέρα. Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού οι κινήσεις της off season υπήρξαν τέτοιες που θα κάλυπταν μερικά τρανταχτά κενά. Ο Ντοκ Ρίβερς υπογράμμιζε πως η ομάδα του θα διέπεται από physicality, κάτι το οποίο είδαμε αρκετά, με τον Γκάρι Τρεντ Τζ. και τον Τόριαν Πρινς να έχουν ενεργούς ρόλους και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και τον Μπρουκ Λόπεζ, ο οποίος εκτέθηκε σε αρκετά σημεία πέρσι, να σκεπάζει το καλάθι.

Ο ορεξάτος Λίλαρντ και το κίνητρο

«Η μόνη ρεβάνς που πρέπει να πάρω είναι για μένα. Ξέρω τι συνέβη την περσινή σεζόν και τι χρειάζεται για να είμαι στα καλύτερά μου» ανέφερε πριν την έναρξη της χρονιάς ο Λίλαρντ. Η «Revenge Season» που αναφέρεται συχνά πυκνά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Ωστόσο το κίνητρο βρίσκεται εκεί, με τη βελόνα στα κόκκινα. Το trade που τον έφερε στο Γουινσκόνσιν όχι απλώς δε δούλεψε, αλλά μετέτρεψε και τους Σέλτικς σε κάτι τρομακτικό και τους οδήγησε με αυτήν την καραμπόλα που έφερε τον Χόλιντεϊ στο ρότσερ τους, ως το δαχτυλίδι. Ο Λίλαρντ όπου σταθεί και όπου βρεθεί, τονίζει πως καλείται να ξαναβρεί τον εαυτό του.

 

Γιατί, ναι μεν η άμυνα ειδικά στην περίμετρο, έμοιαζε με πληγή που δεν έκλεινε ποτέ για τους Μπακς την περασμένη σεζόν, αλλά ο Dame δεν έθελξε, τουλάχιστον όχι σταθερά, επιθετικά, μέχρι που τραυματίστηκε. Ο ίδιος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και δεδομένα θέλει να επανέλθει στην παλιά βερσιόν του εαυτού του. Φαίνεται από τις πρώτες εικόνες της σεζόν πως νιώθει καλύτερα και όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι, που έχει να κάνει και με την προσαρμογή του μετά τα χρόνια του στο Όρεγκον, αλλά και αγωνιστικά. Μιας και το καλοκαίρι δούλεψε αρκετά για να παρουσιάσει το κορμί του σε καλύτερα επίπεδα αθλητικότητας, ώστε να αντέξει την ένταση στα 34 του.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης για τους Μπακς, φυσικά εξαιρώντας την πίτα που αναλαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και αποτελεί τον Νο1 παράγοντα, έχει να κάνει με την αποδοτικότητα του Λίλαρντ. Αν και αυτός βρει τα πατήματά του επιθετικά, τότε το Μιλγουόκι έχει διαφορετικό ταβάνι, μαζί βέβαια και με τα θέματα που έχει να λύσει στην πίσω πλευρά του παρκέ.

Το pick n’ roll με τον Αντετοκούνμπο

Όπως τονίσαμε, όμως, η στελέχωση μοιάζει πολύ πιο ορθολογική. Με παίκτες έμπειρους που γνωρίζουν τι ρόλο καλούνται να έχουν, για να δουλέψει το συγκεκριμένο παζλ. Ναι, η συζήτηση σχετικά με το βάθος του πάγκου μπορεί να εμφανιστεί μέσα στη σεζόν, την ώρα που ο Ρίβερς αναφέρει ότι πιστεύει τους νεαρούς.

Με αυτήν την πιο ορθολογική στελέχωση και τους Γκάρι Τρεντ Τζ., Πρινς (και ο Μίντλετον όταν επιστρέψει) να παίρνουν θέση στις γωνίες, ανοίγοντας το spacing, οι Μπακς θέλουν να καταθέσουν στο παρκέ τον καλύτερο εαυτό των αστέρων τους. Και να δούμε σε εφαρμογή τη συνεργασία του Λίλαρντ με τον Αντετοκούνμπο, κάτι που σχεδόν δε συνέβη καθόλου πέρσι.

Οι δυο τους καλούνται να οδηγήσουν το Μιλγουόκι αλλά και να βρουν τις τομές στο παιχνίδι τους που θα βάλουν σε λειτουργία αυτό που στα χαρτιά μοιάζει ταιριαστό. Κόντρα στους Σίξερς έγιναν οι πρώτοι συμπαίκτες με τη φανέλα των Μπακς που έχουν τουλάχιστον 25/5/5 σε πρεμιέρα.

Και αν μιλάμε για το κίνητρο του Λίλαρντ, που θέλει να μπει στη συζήτηση για ένα δαχτυλίδι, τι να πει κανείς για αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος το δήλωσε άλλωστε ότι κυνηγάει το πρωτάθλημα, προερχόμενος μάλιστα και από το καλύτερό του τουρνουά με την Εθνική το καλοκαίρι. Οι Μπακς δεν προβάρουν ως φαβορί, πρώτον λόγω της χημείας των Σέλτικς και δεύτερον λόγω των όσων είδαμε από αυτούς την περασμένη σεζόν.

Αν καταφέρουν να επουλώσουν, όμως, τις περσινές τους πληγές, τότε η προσωπικότητα των ηγετών τους δεδομένα θα γίνει παράγοντας. Δεν είναι η «Revenge Season» τους, αλλά η απόδειξη στον εαυτό τους. Και η... Dame Time καλείται να βγει ξανά στο φως!

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα