Όμπι Τόπιν: «Η πόρτα για την Εθνική ομάδα του Ισραήλ είναι ανοιχτή»

Όμπι Τόπιν: «Η πόρτα για την Εθνική ομάδα του Ισραήλ είναι ανοιχτή»
Ο 26χρονος φόργουορντ των Ιντιάνα Πέισερς, Όμπι Τόπιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα του Ισραήλ, χωρίς όμως να έχει δεχτεί ακόμα κάποια πρόταση.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Όμπι Τόπιν μοιράστηκε την πληροφορία πως έχει Εβραϊκή καταγωγή, κάτι που αυτομάτως ξεκίνησε τη συζήτηση για την ένταξη του παίκτη στο δυναμικό της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ, όπου ήδη αγωνίζεται ο έτερος ΝΒΑer, Ντάνι Άβντιγια.

Ο «άσος» των Πέισερς, σε συνέντευξη που παραχώρησε εξέφρασε την μέχρι πρότινος άγνοια του σχετικά με τη δυνατότητα να αγωνιστεί με την ομάδα του Ισραήλ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχει δεχθεί κάποια πρόταση από την ομοσπονδία της χώρας.

Ο Τόπιν μετρά ήδη 285 αγώνες στο ΝΒΑ και πέρυσι με την ομάδα της Ιντιάνα πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του σεζόν σκοράροντας κατά μέσο όρο 10,3 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και τέσσερα ριμπάουντ.

«Δεν ήξερα καν ότι είχα την επιλογή να παίξω για την εθνική ομάδα του Ισραήλ»

«Δεν έχω ακόμα καμία επαφή με την εθνική ομάδα του Ισραήλ. Η πόρτα όμως είναι πάντα ανοιχτή, είμαι πάντα έτοιμος να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Δεν ήξερα καν ότι είχα την επιλογή να παίξω για την εθνική ομάδα του Ισραήλ. Η μητέρα της μητέρας μου είναι Εβραία και μόλις αυτή την εβδομάδα μου έκανε παραδοσιακή σούπα από το Ισραήλ που μου αρέσει πολύ. Μεγάλωσα με σοκολατένια παραδοσιακά κέρματα και άλλα εβραϊκά έθιμα. Σίγουρα θα σκεφτώ να παίξω για την εθνική ομάδα του Ισραήλ, δεν είναι κάτι που θα απορρίψω».

 

Για τους Πέισερς επίσης σχολίασε:

«Είναι αλήθεια ότι τώρα οι υπόλοιπες ομάδες μας παίρνουν στα σοβαρά, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ μας. Όλοι δουλέψαμε σκληρά αυτό το καλοκαίρι. Είμαι ο παίκτης που όταν μπαίνει στο παρκέ παίζει τον ρόλο του και βοηθά τα άλλα μέλη της ομάδας με όποιον τρόπο μπορεί. Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι στην άμυνα».

Για τον «άτυχο» Τζέιμς Γουάισμαν, ο Τόπιν επίσης ανέφερε:

«Είναι τρομερό, αλλά αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό. Μίλησα μαζί του και του ευχήθηκα να γίνει γρήγορα καλά».

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα