NBA: Meeting Σίλβερ με τους ιδιοκτήτες των ομάδων για την ευρωπαϊκή λίγκα

Newsroom
NBA: Meeting Σίλβερ με τους ιδιοκτήτες των ομάδων για την ευρωπαϊκή λίγκα
Για την Πέμπτη 27 Μάρτη είναι προγραμματισμένο το meeting του Άνταμ Σίλβερ με τους ιδιοκτήτες του ΝΒΑ με θέμα την ευρωπαϊκή λίγκα.

Τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκονται δημοσιεύματα που θέλουν το NBA να κινείται ενεργά για να εισχωρήσει στην Ευρώπη μέσω μια λίγκας. Όπως μετέφερε προ ημερών το «Sportico», οι 30 ομάδες του NBA πρόκειται να ψηφίσουν στο πλαίσιο δημιουργίας μιας κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας που θα περιλαμβάνει 8-10 ομάδες από την ελίτ της Ευρώπης με στόχο τον προβιβασμό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα όνομα του Ολυμπιακού και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπείτε στο κανάλι του Gazzetta στο Viber για να μην χάνετε το κορυφαίο περιεχόμενο.
gazzetta-viber

Σύμφωνα και με ένα ρεπορτάζ της γαλλικής «Le Parisien», η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να εμπλακεί στο εν λόγω εγχείρημα. «Έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον» φέρεται να δήλωσαν στο γαλλικό μέσο οι άνθρωποι της Qatar Sports Investments, οι μέτοχοι δηλαδή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παρισιού.

Τώρα έρχεται δημοσίευμα του «Athletic» που αναφέρει πως ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ έχει meeting με τους ιδιοκτήτες του ΝΒΑ σήμερα, την Πέμπτη (27/3) για να παρουσιάσει τα σχέδια για την ευρωπαϊκή λίγκα, η οποία επιθυμούν να μπει σε ισχύ από το 2026.

Δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία, αλλά ο κομισάριος θέλει να πάρει την έγκριση από τους ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ για να ξεκινήσει το νέο εγχείρημα. Όπως τονίζει το κέιμενο, αναμένεται να βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο και ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.

 

Δεν θα υπάρξει κάποια ψηφοφορία στο meeting, αλλά ο Σίλβερ θέλει να πάρει το πράσινο... φως από τους ιδιοκτήτες για να... τρέξει το εγχείρημα που μπορεί να φέρει επανάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.