Oυέστμπρουκ: Απέτυχε να ξορκίσει το «Westbrick» σε άλλη μια κρίσιμη στιγμή! (infographics)
Οι Ρόκετς αποκλείστηκαν από τους Λέικερς, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να μένει ακόμη μια σεζόν χωρίς πρωτάθλημα. Να βρίσκεται για ακόμα μια φορά εκτός τελικών του ΝΒΑ.
Ο Russ μπορεί να έχει πολλά καλά στοιχεία όπως ταχύτητα, εκρηκτικότητα και αθλητικά προσόντα, όμως κάπου ψάχνει τα τελευταία 2 χρόνια το μπασκετικό του I.Q, και την ικανότητα να διαβάζει καλά τα ματς που διακυβεύονται πολλά. Δεν ξέρει να κουμαντάρει τον εαυτό του όταν είναι αρνητικός για την ομάδα του σε μια σειρά playoffs.
Απέναντι στους λιμάνθρωπους είχε ακόμα μια κακή σειρά και το gazzetta.gr γράφει για τον πρώην MVP που... εξαφανίστηκε σε 2 σερί σεζόν όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε στην κρισιμότερη στιγμή της σεζόν.
Tα... έσπασε κόντρα στους Λέικερς
Οι Λέικερς καθάρισαν τους Ρόκετς με 4-1 και σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης εκτός του Τζέιμς Χάρντεν και του αποτυχημένου πειράματος του Ντ' Αντόνι με το small ball, φέρει φυσικά και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ.
Σε αρκετές περιπτώσεις τα media και διάφορες σελίδες του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι «Westbrick», αφού συνηθίζει να... χτίζει με τα άστοχα σουτ του, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερεύσει και το ποσοστό του στα τρίποντα.
Η αλήθεια είναι πως κόντρα στους Λέικερς έκανε ότι μπορούσε για να δικαιολογήσει τον τίτλο.
Σε 4 ματς απένατι στην παρέα του ΛεΜπρόν είχε 26% τρίποντα και 42% εντός πεδιάς όπως βλέπετε στην εικόνα του sofascore, δείχνοντας ανήμπορος να γίνει θετικός παράγοντας στα ματς.
Τελείωσε τη σειρά με 19.8 πόντους μέσο όρο, ενώ στη regular season μέτρησε 27.2, ενώ δεν βοήθησε και στη δημιουργία (5 ασίστ ανά παιχνίδι). Πολλές φορές ξεκινούσε τα ματς με απανωτά λάθη, κάτι που επέτρεπε στους Λέικερς να παίρνουν από νωρίς μεγάλο προβάδισμα (είχε 4.2 ανά παιχνίδι).
Μόνο στο 30 ματς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όπου σταμάτησε στους 30 πόντους, αλλά η ομάδα του έχασε.
Η αποτυχία απέναντι στους Μπλέιζερς
Τη σεζόν 2018-19, δεν ήταν το δεύτερο βιολί στους Θάντερ. Η Οκλαχόμα ήταν η πόλη του, η ομάδα του, απολάμβανε την αγάπη του κόσμου. Μαζί με τον Πολ Τζορτζ ήταν οι άνθρωποι που κλήθηκαν να οδηγήσουν τους Θάντερ. Αλλά απέτυχαν.
Ο Ράσελ ως αρχηγός ήταν και πάλι κάτωτερος των περιστάσεων. Δεν έκανε ποτέ το πολυπόθητο step up, με αποτέλεσμα το Πόρτλαντ να τους καθαρίσει με 4-1, χάρη στο απίθανο τρίποντο του Λίλαρντ στο Game 5.
Ο «Westbeast» τελείωσε τη σειρά με το κάκιστο 36 % εντός πεδιάς και 29% τρίποντα, αδυνατώντας να πάρει στις πλάτες του την ομάδα και δείχνοντας πως δεν το... έχει χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ δίπλα του.
Και πέρυσι τα λάθη ήταν πολλά και στοίχισαν, αφού έστασε τα 4.6 ανά παιχνίδι.
Στα Games 2 και 4 της σειράς έκανε τις χειρότερες εμφανίσεις του, καθώς σημείωσε μόλις 14 πόντους. Στο 2ο ματς είχε 5/10 και στο 4ο σούταρε με 5/21.
Πρέπει να αλλάξει μυαλά
Η ποιότητα του δεν του λείπει, όπως και τα αθλητικά προσόντα. Είναι ένας από τους πιο εκρηκτικούς γκαρντ της ιστορίας.
Όμως χρειάζεται λιγάκι να τιθασεύσει το παιχνίδι του, να βάλει το μυαλό του να δουλέψει, να πάψει να ασχολείται τόσο πολύ με αντιπάλους, media, κόσμο και φιλάθλους που τον προκαλούν (ακόμα και αν δεν υπάρχουν στο γήπεδο).
Είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσει πολύ παραπάνω την εμπειρία που έχει αποκτήσει με τα χρόνια και να αφήσει στην άκρη τον ενθουσιασμό που σε κρίσιμα σημεία της postseason, δεν τον βοηθά καθόλου.
Έχει ακόμα μπροστά του χρόνια για να διεκδικήσει πρωτάθλημα, όμως αν συνεχίσει με τα ίδια μυαλά, πιθανότατα δεν θα το πετύχει ποτέ. Και μιλάμε για έναν παίκτη με ένα βραβείο MVP, 9 συμμετοχές σε All Star Game, 2 φορές πρώτος σκόρερ της λίγκας και άλλες 2 κορυφαίος πασέρ! Έναν άνθρωπο που έχει τελείωσε 2 σερί σεζόν στο παρελθόν με μ.ο triple double.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.