Κρίστιαν Γουντ: Μία ζωή γεμάτη απορρίψεις, έγινε μία ιστορία μπασκετικής λύτρωσης! (vid)

Κρίστιαν Γουντ: Μία ζωή γεμάτη απορρίψεις, έγινε μία ιστορία μπασκετικής λύτρωσης! (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Κρίστιαν Γουντ: Μία ζωή γεμάτη απορρίψεις, έγινε μία ιστορία μπασκετικής λύτρωσης! (vid)
Η ζωή του σέντερ των Χιούστον Ρόκετς, Κρίστιαν Γουντ είναι γεμάτη απορρίψεις. Από ομάδες του ΝΒΑ, ακόμη και από την σύντροφό του, η οποία τον παράτησε επειδή δεν έγινε Draft! Η ιστορία της ζωής του μετά από πολλά μαύρα κεφάλαια, διαθέτει πλέον ένα παραμύθι για ένα από τους παραγωγικούς σέντερ στο ΝΒΑ!

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Σαμπντόρια - Ουντινέζε; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Η πρώτη αντίδραση ήταν βουβή. Πρώτα σιωπή. Και μετά δάκρυα. Ο 19χρονος Κρίστιαν Γουντ προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έγινε. Και μελαγχολεί.

Ο χρόνος κυλάει μπροστά...

Όλα αυτά, έξι χρόνια αργότερα, μοιάζουν με τρόπον τινά περσινά ξινά σταφύλια. Ο Γουντ πλέον μοιάζει με τη μεγαλύτερη... κλοπή της φετινής free agency. Μετά από 9 αγώνες με τους Χιούστον Ρόκετς (3ετές συμβόλαιο, $41 εκατ., μέσω sign and trade), ο Αμερικανός σέντερ μετράει 23.1 πόντους, 10.1 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ!

 

Μία ζωή που έμοιαζε με μία κακοστημένη κόλαση, έγινε μία μπασκετική ουτοπία! Και ο Γουντ είναι στη μέση. Και το απολαμβάνει. Αφήνοντας πίσω του όσα άσχημα (του) συνέβησαν.

Και δεν είναι λίγα. Άλλος, όπως έχει παραδεχτεί ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα είχε διαλυθεί. Όχι όμως ο γεννημένος στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια στις 27 Σεπτεμβρίου 1995.

Ταξίδι στο παρελθόν. Στην πιο σκοτεινή ημέρα της ζωής του. Με... προίκα τους 15.7 πόντους, τα 10 ριμπάουντ και τα 2.7 μπλοκ με τη φανέλα του UNLV ο Γουντ δηλώνει συμμετοχή στο Draft του 2015.

Οι προβλέψεις του δίνουν ελπίδες να επιλεγεί στον 2ο γύρο (Νο31-Νο60). Ο ίδιος πίστευε ότι μπορούσε να νικήσει και αυτές, με την επιλογή του να γίνεται στα τελευταία νούμερα του 1ου γύρου.

Στην πόλη που πέρασε τα κολεγιακά του χρόνια, το Λας Βέγκας, στήθηκε ένα οικογενειακό πάρτι. Σε μία σουίτα κάποιου ξενοδοχείου στην πόλη της... αμαρτίας. Στο τέλος της βραδιάς, η μόνη «αμαρτία» ήταν πως ο Γουντ δεν άκουσε το όνομά του.

Απόρριψη. Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα.

Πρώτα σιωπή. Και μετά δάκρυα. Η εικόνα του 2.06 σέντερ να κλαίει, φορώντας ένα καλό κοστούμι κάνει τον γύρο του κόσμου. Στη μητέρα του δήλωσε «αποτυχημένος». Για να λάβει τη στοργή της μαμάς, αλλά και τη συμβουλή του: «Ο Θεός λειτουργεί με περίεργους τρόπους. Δεν είσαι αποτυχημένος επειδή δεν σε διάλεξαν στο Draft».

Χτύπημα πρώτο!

«Αυτή ήταν μία σκοτεινή στιγμή. Τότε σκέφτηκα αν θα μπορούσα να βρω δουλειά στο ΝΒΑ. Αν θα μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου», είναι η ανάμνηση από εκείνο το βράδυ.

Τελικά αποδείχτηκε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Η διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο για να αφήσει την σύντροφό του, προκειμένου εκείνη να γυρίσει στο σπίτι της, ήταν η τελευταία φορά που την έβλεπε. Τον παράτησε! Δίχως δεύτερη σκέψη. Δίχως ελαφρυντικά.

Αφού δεν μπορούσε να της προσφέρει τη ζωή μιας συντρόφου ενός ΝΒΑερ, τίποτα άλλο δεν είχε σημασία.

Χτύπημα δεύτερο!

Ο Γουντ δεν τα παράτησε. Άλλοι θα το είχαν κάνει, προτού καν τους απορρίψει η σύντροφός τους. Προσπάθησε να δει από την... κλειδαρότρυπα. Και με δειλό τρόπο άρχισε να ανοίγει την πόρτα του ΝΒΑ.

Με κάθε απόρριψη και η χαραμάδα άνοιγε ολοένα και περισσότερο. Τέσσερις ομάδες, σε διάστημα τεσσάρων ετών, τον αποδέσμευσαν: Σίξερς, Χόρνετς, Μπακς και Πέλικανς! Μα αυτός επέμενε. Προσπαθώντας να εντυπωσιάσει σε Summer League και G-League.

Στους Ντιτρόιτ Πίστονς (2019-2020) πήρε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία (13.1 πόντους,6.3 ριμπάουντ). Με τους Πίστονς να είναι η μοναδική ομάδα που ασχολήθηκε μαζί του. Και ας ήταν η τρίτη επιλογή του Ντουέιν Κέισι, πίσω απ' τον Αντρέ Ντράμοντ (προτού γίνει ανταλλαγή στους Καβαλίερς) και τον Μπλέικ Γκρίφιν.

Κάπου ανάμεσα στις απορρίψεις του ΝΒΑ ήρθε μία που τον... ταρακούνησε. Ίσως με την ίδια ορμή όπως όταν ήταν 19 ετών. Ήταν έτοιμος να ξεκινήσει μία περιπέτεια στην Κίνα. Τη γη της Επαγγελίας για όποιον θέλει να πληρωθεί καλά.

Μόνο που η ομάδα του, η Φούτζιαν Στάρτζονς, μετά από ένα μήνα συνεργασίας, αποφάσισε να τον διώξει (!), επειδή βρήκε κάποιον καλύτερο παίκτη!

«Εκείνη η στιγμή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή μου. Πίστευα ότι έχω το ταλέντο να παίξω στο ΝΒΑ και ξαφνικά μία ομάδα από την Κίνα με διώχνει. Λέγοντας πως δεν είμαι αρκετά καλός», είναι τα λόγια του Γουντ για να περιγράψει και εκείνη την εμπειρία.

Ο βίος του 25χρονου σέντερ έκανε τον κύκλο της. Οι Χιούστον Ρόκετς ήταν εκείνοι που του έδωσαν την ευκαιρία, στο Summer League του 2015. Μα την πήραν πίσω όταν δεν εντυπωσιάστηκαν. Πέντε χρόνια αργότερα, του έδωσαν ένα συμβόλαιο $41 εκατομμυρίων για τρία χρόνια. Και δεν θα το μετανιώσουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα