Dream Team: Η απίθανη συλλογή του Καρλ Μαλόουν από το 1992 πουλήθηκε έναντι $5 εκατ.

Dream Team: Η απίθανη συλλογή του Καρλ Μαλόουν από το 1992 πουλήθηκε έναντι $5 εκατ.

Η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από το 1992.

bet365

Ο Καρλ Μαλόουν αποφάσισε να πουλήσει την υπέρτατη συλλογή: Φανέλες των παικτών της Dream Team από το 1992, φορεμένες και υπογεγραμμένες. Αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα από τη θρυλική ομάδα.

Ο Καρλ Μαλόουν είχε δημιουργήσει έναν απίθανο χώρο. Ένας διάδρομος γεμάτος με φανέλες, στο κατάστημα με αυτοκίνητα που διαθέτει στη Γιούτα ο Μαλόουν. Σε καμία περίπτωση τυχαίες. Όλες φορεμένες σε κάποιον από τους αγώνες που έδωσε η Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Και όχι μόνο. Η συλλογή διαθέτει και παπούτσια.

Όπως παραδέχτηκε ο θρύλος των Γιούτα Τζαζ στο ντοκιμαντέρ του Netflix «King of Collectibles: The Goldin Touch», τις φανέλες είχε συγκεντρώσει η σύζυγός του από το πάτωμα των αποδυτηρίων, εκεί τους τις πετούσαν οι παίκτες μετά από κάθε αγώνα.

Μάλιστα, πέρα από τις υπογραφές και τις αφιερώσεις, ο Μαλόουν αποκάλυψε ότι οι φανέλες δεν έχουν πλυθεί από το 1992. Κάπως έτσι ο δαιμόνιος Κεν Γκόλντιν, μετρ των δημοπρασιών, τον έπεισε να τις διαθέσει και το ποσό που πήρε πίσω είναι απίστευτο.

Συνολικά, οι φανέλες πωλήθηκαν έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων!! Με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να αποφέρει η φανέλα με το Νο9, του Μάικλ Τζόρνταν , την οποία ο Air φόρεσε στο ματς απέναντι στη Λιθουανία (127-76) και παραχωρήθηκε έναντι 3.003.000 δολαρίων!

Η φανέλα του Λάρι Μπερντ από τον ημιτελικό απέναντι στους Λιθουανούς κόστισε στον αγοραστή της 360.000 δολάρια, ενώ τα παπούτσια του θρύλου των Σέλτικς πουλήθηκαν έναντι 91.200 δολαρίων!

@Photo credits: Goldin Auctions

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα