Εμπίντ: «Με έκαναν να βιαστώ για την απόφαση, το Καμερούν ήταν η πρώτη μου επιλογή»

Εμπίντ: «Με έκαναν να βιαστώ για την απόφαση, το Καμερούν ήταν η πρώτη μου επιλογή»

Ο Τζοέλ Εμπίντ.

bet365

Ο Τζόελ Εμπίντ σε δηλώσεις του αποκάλυψε πράγματα για την απόφασή του να αγωνιστεί με την εθνική των ΗΠΑ αντί της Γαλλίας αλλά και για την επιθυμία του να ήταν με τον Καμερούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τζόελ Εμπίντ, παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν, είναι σταθερά ένας από τους καλύτερους παίκτες του NBA τα τελευταία χρόνια, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Ο ίδιος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην απόφασή του να παίξει με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, μίλησε για τις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και την πιθανότητα να φορούσε τη φανέλα των «τρικολόρ» ενώ δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καμερούν.

«Ένιωσα ότι με έκαναν να βιαστώ για αυτή την απόφαση, επειδή ήθελα να αφιερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Δε βοήθησε το γεγονός ότι η Γαλλία έθεσε τελεσίγραφο για το πότε έπρεπε να ληφθεί η απόφαση. Το είδα στο Twitter και είπα: "Ουάου, από πού ήρθε αυτό;". Από τις συνομιλίες που είχα με την Αμερική, ήταν απλά: "Πάρε όσο χρόνο χρειαστείς, δεν υπάρχει βιασύνη. Θα θέλαμε πολύ να σε έχουμε, αλλά δεν πειράζει αν πάρεις άλλη απόφαση". Όταν κάποιος άλλος σε πιέζει, μπορεί να σου φαίνεται ότι πρέπει να πάρεις μια απόφαση.

Αλλά ένα πράγμα που ήταν πάντα γνωστό ήταν ότι το Καμερούν ήταν η πρώτη επιλογή. Αν προκριθούν, θα παίξω για την πατρίδα μου γιατί αυτό είναι το όνειρό μου - να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Γάλλο πρόεδρο για το τι συμβαίνει. Του είπα - ένα πράγμα που με ενοχλούσε πολύ ήταν η σχέση μεταξύ της Γαλλίας και του Καμερούν και των αφρικανικών χωρών γενικότερα.

Ακόμα και τώρα, συμβαίνουν πολλά πράγματα εκεί, υπάρχει μεγάλη αντίδραση στο να διώξουν ουσιαστικά τους Γάλλους επειδή υπήρξαν τόσα χρόνια καταπίεσης. Αυτή ήταν η νοοτροπία μου γιατί ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο. Με την οικογένειά μου να βρίσκεται στο Καμερούν, δε θέλω να τους βάλω να περάσουν όλα αυτά τα πράγματα. Θέλω να είναι ασφαλείς και η σχέση μεταξύ Γαλλίας και Καμερούν ή της Αφρικής γενικότερα δεν είναι καλή.

Ήταν μια ωραία συζήτηση με τον Μακρόν. Μου τηλεφώνησε και στην αρχή, συνήθως δεν απαντώ όταν ο αριθμός είναι άγνωστος. Μετά έλαβα ένα μήνυμα και κατάλαβα τι συνέβαινε. Ήταν μια ωραία συζήτηση, ήταν υπέροχη».

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα