Σερβία-Ελλάδα 94-72: Προσγείωση για την Εθνική πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

bet365

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σερβία με 94-72 στο τελευταίο και πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, με τους γηπεδούχους να εκθέτουν τα προβλήματα της Εθνικής που καλείται να εμπεδώσει ότι δεν επιτρέπονται ολιγωρίες απέναντι σε αντιπάλους τέτοιου βεληνεκούς. Πρώτη ήττα για τον Σπανούλη στον ελληνικό πάγκο.

Η Ελλάδα παρατάχθηκε στη Beogradska Arena κόντρα στη δευτεραθλήτρια κόσμου Σερβία δίχως τον Νικ Καλάθη και γνώρισε βαριά ήττα με 94-72 στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν από την πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων με τον Καναδά (27/7, 22:00).

Η πρώτη ήττα για την Εθνική έπειτα από 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, με τον Βασίλη Σπανούλη στην άκρη του πάγκου ήλθε λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ με τους Καναδούς αφού η Σερβία πάτησε γκάζι στο β' μέρος και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας, δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες της Εθνικής.

Η πρόβα τζενεράλε ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων υποχρεώνει τον ομοσπονδιακό προπονητή και τους συνεργάτες του να εστιάσουν στα προβλήματα σε άμυνα και απίθεση απέναντι σε έναν αντίπαλο top επιπέδου, από αυτούς που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη Λιλ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ σε 24:46. Για τη Σερβία, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 19 πόντους και ο Νίκολα Γιόκιτς έδωσε 16 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Σερβία-Ελλάδα: Το ματς

Στο αρχικό σχήμα της Ελλάδας στη μεγάλη αρένα του Βελιγραδίου απέναντι στη Σερβία βρέθηκαν οι Γουόκαπ, Τολιόπουλος, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννης ωστόσο η Εθνική δυσκολεύτηκε στην εκκίνηση του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαγιάννης πέτυχε το πρώτο ελληνικό καλάθι της βραδιάς με σουτ από τη γωνία μετά από τρεισήμισι λεπτά δράσης. Η Εθνική δεν διαχειρίστηκε σωστά τα ομαδικά φάουλ, κάτι για το οποίο φώναξε ο Βασίλης Σπανούλης στο πρώτο τάιμ άουτ του φιλικού όπου η Ελλάδα είχε 3/9 σουτ και μία ασίστ για ένα λάθος.

Η πρώτη περίοδος στη Beogradska Arena έκλεισε στο 26-21 για τη Σερβία με το φοβερό passing game και τους εξαιρετικούς αυτοματισμούς. Προϊόντος του χρόνου, η Εθνική βελτίωσε την επιθετική εικόνα της, με τον Σπανούλη να δίνει χρόνο σε όλους τους παίκτες. Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όποτε έπαιρνε την μπάλα ο Greek Freak στην καρδιά της ρακέτας, δυο και τρεις παίκτες της Σερβίας έπεφταν πάνω του για να μην του επιτρέψουν να δει το καλάθι.

Κάπως έτσι η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο μέρος στο -9 απέναντι στη Σερβία (48-39), με τους 48 πόντους στην άμυνα να αποτελούν το μεγαλύτερο ζήτημα προς διαχείριση. Ο Αντετοκούνμπο ήταν πρώτος σκόρερ σε αυτό το διάστημα με 11 πόντους, σε μια βραδιά που οι Σέρβοι σούταραν πολύ καλά στα δίποντα (58%) και στα τρίποντα (43%). Στη συνέχεια πάντως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με 2/2 τρίποντα για το +13 της Σερβίας, διαμορφώνοντας το 54-41 στο 22'.

Η Ελλάδα αδυνατούσε να περιορίσει το transition των γηπεδούχων κάθε φορά που πατούσαν το γκάζι. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είχε να κάνει με την ελληνική άμυνα. Η διαφορά είχε ανοδικές τάσεις για τους γηπεδούχους (78-62, 33'), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στην πεντάδα της Εθνικής που μάταια έψαξε αναζητούσε αντίδραση στα τελευταία λεπτά. Τελικά, η Σερβία επικράτησε με 94-72 στο τελευταίο φιλικό των δυο ομάδων πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-39, 72-58, 94-72.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Σερβία επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στην Εθνική που παρουσίασε προβλήματα στην επίθεση και στην άμυνα. Οι Σέρβοι είχαν το πάνω χέρι κατεβάζοντας 37 ριμπάουντ (27-10) απέναντι στην Ελλάδα που είχε 22 ριμπάουντ (16-6). Επίσης, η ομάδα του Πέσιτς σούταρε με πολύ καλά ποσοστά, έχοντας 56% στο δίποντο (19/34) και 44% στο τρίποντο (12/27).

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νίκολα Γιόκιτς γέμισε τη στατιστική του με 16 πόντους(4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/6 βολές), οκτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ σε 23:34.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πρόσθεσε 11 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, δυο κλεψίματα και ένα μπλοκ, ο Φίλιπ Πετρούσεφ είχε 15 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και δυο ασίστ ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πρόσθεσε 19 πόντους με 5/5 τρίποντα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ένα κλέψιμο σε 24:46.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ (37-22).

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα