Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ελλάδα: Το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά μπάσκετ και ο δρόμος προς τον τελικό

Παπαγιαννης

bet365

Το τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ξεκινάει σήμερα, Σάββατο. Διαβάστε για το σύστημα διεξαγωγής και το δρόμο μέχρι τον τελικό της 10ης Αυγούστου.

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά μετά το 2008 και το Πεκίνο. Αν και η Εθνική θα πρέπει να περιμένει για να μάθει αν θα ταξιδέψει στο Παρίσι, αφού η πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 διεξάγεται στη Λιλ, μία πόλη περίπου 3.5 μακριά από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι 12 ομάδες είναι χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Και από κάθε γκρουπ την πρόκριση θα πάρουν οι 2 πρώτες ομάδες, ενώ οι δύο καλύτερες τρίτες θα συμπληρώσουν την οκτάδα (προημιτελικά).

Το σύστημα διεξαγωγής του μπάσκετ.

Οι δύο καλύτερες από τις έξι που θα τερματίσουν στο Νο1 και το Νο2 κάθε ομίλου, θα αντιμετωπίσουν τις δύο καλύτερες τρίτες, κάτι που θα προκύψει με κλήρωση. Ενώ οι ομάδες που θα ακολουθήσουν (ανάλογα το ρεκόρ και τη διαφορά πόντων) θα αναμετρηθούν μεταξύ τους.

 

Ουσιαστικά, οι 8 ομάδες θα μπουν σε τέσσερα υπογκρούπ, όπου θα προκύψουν τα ζευγάρια, με τις ομάδες να μην μπορούν να αγωνιστούν στη νοκ άουτ φάση, αν έχουν αναμετρηθεί στους ομίλους (ισχύει μόνο για προημιτελικά).

Στη συνέχεια, τα ημιτελικά δεν θα φέρουν αντιμέτωπες τις χώρες που τερμάτισαν στις δύο υψηλότερες θέσεις, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο στον τελικό.

Οι ομάδες που θα αποκλειστούν στα προημιτελικά δεν θα έχουν άλλες υποχρεώσεις και η κατάταξή τους (5-8) θα προκύψει από τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η FIBA.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

22:00 Ελλάδα - Καναδάς (ΕΡΤ-1)

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

12:00 Ισπανία - Ελλάδα (ΕΡΤ-1)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

14:30 Αυστραλία - Ελλάδα (ΕΡΤ-1)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα