Παπανικολάου: «Να βάζουμε δυνατά τα κορμιά μας ακόμα και αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ»

Παπανικολάου: «Να βάζουμε δυνατά τα κορμιά μας ακόμα και αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ»

Newsroom
Κώστας Παπανικολάου Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως η Εθνική Μπάσκετ πρέπει να παίζει σκληρά σε κάθε της παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, μετά την ήττα από τον Καναδά.

Η Εθνική μπάσκετ πάλεψε με κάθε τρόπο για να κάνει θετική πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αλλά δεν τα κατάφερε στο φινάλε κόντρα στον Καναδά και έφυγε ηττημένη από το παρκέ, παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου. Ο αρχηγός ολοκλήρωσε με 17 πόντους (2/2 2π., 3/6 3π.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η Εθνική στην άμυνα και άπαντες να βάζουν τα κορμιά τους.

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου

«Σίγουρα κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος, κάποια μικρά plays, ένα δικό μου λάθος στο τελευταίο καλάθι του Αλεξάντερ. Αλλά νομίζω ότι αργήσαμε να βγάλουμε αυτό που δείξουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις βάλαμε δυνατά τα κορμιά μας καταφέραμε να επανέλθουμε και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Στεναχώρια και πίκρα αλλά δεν έχουμε χρόνο να σταθούμε σε αυτό. Η ουσία σε ένα τουρνουά να βελτιώνεσαι παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να σκεφτεί ο καθένας το βράδυ τα λάθη του και να βελτιωθεί από αυτά».

Για τη διαιτησία: «Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω κάτι σε αυτό. Είμαστε μια δυνατή ομάδα, βρήκαμε τρόπο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Ακόμα και αν θεωρηθεί ότι δεν ήταν ευνοϊκή η διαιτησία, πρέπει να βάζουμε τα κορμιά μας ακόμα και αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ».

Για τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων: «Και οι τρεις ομάδες είναι πολύ δυνατές. Η μία είναι δευτεραθλήτρια κόσμου, η άλλη δευτεραθλήτρια Ευρώπης, η Αυστραλία είναι πολύ καλή ομάδα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα