Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024: Ο αριθμός «34» σφράγισε την τρίτη καλύτερη βραδιά του Αντετοκούνμπο με την Εθνική

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024: Ο αριθμός «34» σφράγισε την τρίτη καλύτερη βραδιά του Αντετοκούνμπο με την Εθνική

Αντετοκούνμπο

bet365

Μόλις δύο φορές στο παρελθόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκόραρε περισσότερους από τους 34 πόντους που πέτυχε κόντρα στον Καναδά στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Νο«34» έγραψε... 34 πόντους στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε για πρώτη φορά παρκέ Ολυμπιακών Αγώνων με τη φανέλα της Εθνικής και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του κόντρα στον Καναδά, αλλά τελικά η Ελλάδα έπεσε μαχόμενη.

Ωστόσο ο Αντετοκούμπο έδειξε πως βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, αφού μην ξεχνάμε πως έπαιξε στο Προολυμπιακό τουρνουά προερχόμενος από απουσία 1,5 μήνα. Και στη Λιλ κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγικότητα με τη φανέλα της Εθνικής, πετυχαίνοντας αυτούς τους 34 πόντους έχοντας 11/16 δίποντα και 12/15 βολές.

Εξαιρώντας, λοιπόν, τα φιλικά με το Εθνόσημο, ο Αντετοκούνμπο σκόραρε περισσότερους από 34 πόντους μονάχα δύο φορές στο παρελθόν. Όταν μάλιστα και... έσπασε το φράγμα της 40άρας.

Η πρώτη φορά ήταν στα προκριματικά του MundoBasket, όταν στο αλησμόνητο παιχνίδι απέναντι στη Σερβία του Γιόκιτς στο Βελιγράδι, ο Greek Freak πέτυχε 40 πόντους σε ισάριθμα λεπτά, μιας και το αποτέλεσμα κρίθηκε στην παράταση. Τότε η Εθνική ηττήθηκε με 100-94, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη στην καλύτερη επιθετικά βραδιά του Γιάννη.

Αυτή συνέβη κόντρα στην Ουκρανία στο EuroBasket 2022, όταν και ο Αντετοκούνμπο πέτυχε 41 πόντους με 13/16 δίποντα και 15/18 βολές.

Οι φορές που ο Αντετοκούνμπο σκόραρε 30+

Πέραν των παραπάνω τριών, με πιο πρόσφατη αυτήν με το Καναδά, ο Γιάννης σκόραρε 30 ή περισσότερους πόντους άλλες δύο φορές. Μάλιστα η μία έγινε μπροστά στο ελληνικό κοινό, με αντίπαλο τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Στη νίκη απέναντι στους Δομινικανούς, ο Αντετοκούνμπο πέτυχε 32 μέσα σε μόλις 18 λεπτά, ενώ η πέμπτη φορά που έγραψε 30+ ήταν στο ματς απέναντι στους Γερμανούς για το EuroBasket 2022, όπου οι 31 πόντοι του δεν έφταναν και η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι Top-5 εμφανίσεις του Αντετοκούνμπο σε σκοράρισμα με τη φανέλα της Εθνικής

  • Vs Ουκρανία (EuroBasket 2022) - 41 πόντοι
  • Vs Σερβία (Προκριματικά Παγκοσμίου) - 40 πόντοι
  • Vs Καναδάς (Ολυμπιακοί Αγώνες) - 34 πόντοι
  • Vs Δομινικανή Δημοκρατία (Προολυμπιακό) - 32 πόντοι
  • Vs Γερμανία (EuroBasket 2022) - 31 πόντοι
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα