Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Νότιο Σουδάν: Έγραψε ιστορία δώδεκα χρόνια μετά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Νότιο Σουδάν: Έγραψε ιστορία δώδεκα χρόνια μετά

Παίκτες του Νότιου Σουδάν πανηγυρίζουν.

bet365

Η επικράτηση του Νότιου Σουδάν απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο ήταν ιστορική από πολλές απόψεις. Η πιο σημαντική αναφέρει ότι είναι η πρώτη για μία αφρικανική ομάδα, μετά από 12 χρόνια. Δηλαδή ένα χρόνο μετά την αναγνώριση του Νότιου Σουδάν.

Το Νότιο Σουδάν δημιουργήθηκε το 2011. Μετράει ζωή και ιστορία δεκατριών ετών. Και όμως. Έχει προλάβει να αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και όχι μόνο. Πρόλαβε, μόλις στην πρώτη του εμφάνιση, πέτυχε και την παρθενική του νίκη, με αντίπαλο το Πουέρτο Ρίκο (90-79).

Ωστόσο, αυτή η επικράτηση έχει τη δική σημειολογία. Βλέπετε, οι αφρικανικές χώρες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπάσκετ, λογίζονται ως ο... σάκος του μποξ. Έχουν καταγράψει μερικές δύσκολες βραδιές.

Και μόλις τρεις νίκες, με την επικράτηση του Νότιου Σουδάν να είναι η τρίτη στη σειρά. Η προηγούμενη σημειώθηκε το 2012 στο Λονδίνο από τη Νιγηρία (60-56 την Τυνησία) και η πρώτη, το μακρινό 1988 από τη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. (73-70 τη Νότιο Κορέα).

Παράλληλα, ήταν μόλις η δεύτερη νίκη μιας αφρικανικής χώρας κόντρα σε μία από την Ήπειρο της Αμερικής, έπειτα από 33 συνεχόμενες ήττες!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα